A+ A-

Váratlan látogató

Borongós péntek este volt, az embernek semmihez sem volt kedve igazán. Főleg nekem nem. A munkahelyi stressz és a kimerültség is rányomta a bélyegét a hangulatomra, nem beszélve arról, hogy 1,5 éve nemhogy párkapcsolatom nem volt, de még csak egyéjszakás kalandom sem. Ez, 30 felé közeledve elég frusztrálttá tesz egy egészséges férfit. És hiába a tinder, hiába az egyéb internetes társkereső oldalak, egyszerűen nem jött össze semmi. Már-már azon gondolkodtam, hogy felhívok egy …khm… dolgozó nőt, de az elveim ellenkeznek ezzel.
Szóval ilyen gondolatokkal készültem az estére, engedtem magamnak egy forró fürdőt, bontottam egy sört és bekapcsoltam a rádiót. Levetkőztem, elhelyezkedtem a kádban, lazítottam és megpróbáltam elfelejteni mindazt, ami az elmúlt munkahéten történt velem.
Kicsit sikerült elbóbiskolnom, csengetésre ébredtem. Kikászálódtam, valamennyire megszárítkoztam, majd magam köré tekerve a törölközőmet és kimentem a bejárati ajtóhoz. Kinéztem a kukucskálón, megdöbbenve láttam, hogy a kolléganőm áll a túloldalán…
********************
Előzmények:
Kicsit több, mint fél éve dolgozom a jelenlegi munkahelyemen, ami egy viszonylag nagy, olasz tulajdonú multi cég. Az irodánkban 4 férfi mellett egy adminisztrátor lány dolgozik, ki is van téve szegény a hímsovinizmusnak és az ennek megfelelő poénoknak. Rebeka 2 évvel fiatalabb nálam, de már anyuka, egy 20 évvel idősebb fickóval él együtt, viszont nem felhőtlen a boldogsága, amit rendszeresen hangoztat is. Mindazonáltal egy vagány csaj, veszi a lapot, nem jön zavarba, értékeli a humorunkat, különösen az enyémet. Néha nem tudom eldönteni, hogy azért nevet, mert ennyire jót mondtam, vagy azért, mert bejövök neki. Nem bízom a megérzéseimben, de Rebi és köztem kicsit mindig szikrázik a levegő, főleg, ha csak ketten vagyunk az irodában. Egyébként egy elég helyes csaj, jó alakja van, kerek feneke, kis formás mellei és hátközépig érő, szögegyenes haja.
Egyszer rá is kérdeztem nála:
- Miért van az, hogy a helyedben én egy-kétszer már pofon vágtam volna magam, te meg nevetsz azon, amit mondok, és semmi negatívot nem érzek felőled? Pedig te sem tagadhatod le, hogy néha túlságosan is elragadtatom magam egy-egy poén kedvéért. Mégis mindig kedves vagy és bevallom őszintén, néha még egy-két pozitív szikrát is érzek kettőnk között.
- Talán nem véletlenül…
De volt egy másik eset is. A reggeli rádióműsorban arról beszélgettek, hogy ismerkedéskor vagy egy párkapcsolat elején mennyire érdemes és etikus intim fotókat küldeni a másik félnek.
- Te küldtél már intim fotót lánynak?
- Most tényleg az érdekel, hogy küldtem-e farokfotót? Tán kíváncsi vagy rá?
- Általában kiprovokálom.
- Én inkább a személyes bemutatás híve vagyok.
- Lehet, hogy egyszer még sor kerül rá…
********************
Ajtót nyitottam:
- Szia Rebi! Hát te? Gyere be!
- Szia Tibi! Ne haragudj! Zavarok? – Közben egy-egy puszit nyom az arcomra.
- Ha zavarnál, nem hívtalak volna be. Iszol valamit? Van sör, rozé, kóla meg gyömbér.
- Egy rozét elfogadok, köszönöm.
Kitöltöttem az italt, odaadtam a poharat, éreztem, hogy remeg a keze, ahogy elveszi.
- Valami baj van? Olyan zavartnak látszol.
- Van, igen. Ennyire nyitott könyv vagyok számodra?
- Én észreveszem. Akkor is, amikor azt mondod, minden rendben, akkor is tudom, hogy ez nem mindig igaz. Egyébként honnan tudod, hogy itt lakom? Sosem mondtam meg a pontos emelet/ajtó számot. És hogy jöttél fel?
- Ejnye. Hát elfelejtetted, hogy kölyökkorunkban egy brancsba jártunk? Ott azért sokan tudják, hol laksz, segítettek.
- Jó, nyertél. De hogyan jöttél fel?
- A szomszédodhoz szóltam fel kaputelefonon, hogy engedjen be. Azt mondtam, hogy a barátnőd vagyok és meg akarlak lepni.
- Sikerült is meglepned. Talán te vagy az utolsó, akire számítottam, hogy betoppan ma hozzám.
- Na, köszönöm. Azt hittem, örülni fogsz. – Mondta kissé szemrehányóan, de éreztem a hangján, hogy kicsit azért megnyugodott, hogy itt van és a világért sem akarna most innen hazaindulni.
- Persze, hogy örülök. Szerinted melyik pasi nem örülne, ha este 9-kor te csöngetnél be hozzá?
- Jajj már, nem is vagyok annyira jó csaj!
- Szerintem de. Viszont zavarna, ha ezt a beszélgetést úgy folytatnánk, hogy én visszaülök a kádba, te pedig beülsz hozzám a fürdőszobába? Ne aggódj, jó habos a víz, úgyhogy csak a szőrös mellkasom fog kilátszani, azt meg már úgy is láttad.
- Persze, szólj, ha mehetek.
Meg kellett egy kicsit nyitnom a vizet, mert közben kihült, de kb fél perc után már vissza is helyezkedhettem. Rebeka is bejött, majd elkezdte kiadni magából mindazt a felgyülemlett feszültséget, amit az elmúlt 1-2 hónapban érezni lehetett. Remek hallgatóság voltam, csak akkor szóltam, amikor kérdezett. Éreztem, hogy arra van szüksége, hogy mindent elmondjon.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.67 pont (55 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#11 Pavlov 2019. 04. 22. hétfő 21:37
Nagyon nem tetszettek a párbeszédek, mesterkéltre sikerültek.
#10 sunyilo 2019. 03. 14. csütörtök 21:33
Ez jó, felálltam. Pedig ülök... Folytasd.
#9 zsuzsika 2019. 03. 14. csütörtök 16:36
A57L Osztom.
#8 listike 2019. 03. 14. csütörtök 13:28
Nagyon jó, írd tovább.
#7 Speedcop 2019. 03. 14. csütörtök 12:48
hmm..- De jó hogy beugrottál, nem akarsz lepisilni?- de azért szinte teszett...köszi
#6 cscsu50 2019. 03. 14. csütörtök 11:32
kellemes vendég
#5 Andreas6 2019. 03. 14. csütörtök 10:37
Mindig ilyen látogatást szerettem volna.
#4 feherfabia 2019. 03. 14. csütörtök 06:27
Nekem tetszett!8P
#3 Hofeher 2019. 03. 14. csütörtök 06:06
zavaros... 5p
#2 A57L 2019. 03. 14. csütörtök 04:28
Közepesnél is gyengébb.
#1 Törté-Net 2019. 03. 14. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről?