A+ A-

Könyvtár 1. rész

Fiktív történet egy budapesti gimnáziumban
A péntek mindig a kedvenc hátköznapjaim egyike volt. Egész nap laza órák voltak, hosszú szünetekkel megszakítva, amelyet ilyenkor a diákok örömmel töltötte az udvaron sétálással, labdázással vagy beszélgetéssel. Én azonban mégis a könyvtár hűvös falai közé vonultam vissza: lévén aznap délután a kis fakultációm, át kellett néznem még a beadandó esszémet, mielőtt levittem volna a számtek tanáriba nyomtatni. Már lassan fél órája ültem a monitor előtt, a szemem kezdett káprázni a fekete betűk és a fehér háttér okozta kontraszttól, amikor az egyik osztálytársnőm lépett be a mögöttem lévő könyvtárajtón. Ő volt az egyik legszebb lány az osztályban. Kreol bőréhez kék szem társult, vállig érő dús, barna hajában szőke mellírózott csíkok futottak, ettől minden fiú fantáziájának egzotikus csemegéjévé vált. Régebben aerobikozott, most pedig versenyszerűen táncolt. Ettől nagyon szép, izmos teste volt. De mindenki a gyönyörű, gömbölyű fenekéért szerette a legjobban, amelynél tökéletesebbet talán sokan nem láttak. És így, tavasz végefelé előszeretettel viselt lábszárközépig érő feszes farmert, amelyből egy lépcsőjárás alkalmával bizony-bizony gyakran kikandikált minden nap egy másik képviselője gyönyörű tangagyűjteményének.
Letette vállpántos táskáját a mögöttem lévő asztalra és leült a géphez eggyel mellettem. Azon a napon egy közepesen kivágott toppot viselt, melyen a narancssárga és a sárga csíkok sűrűn váltották egymást, alulra pedig feszes farmert vett, és ahogy előrehajolt, előtűnt piros, vékony, tangája. De nem csak a teteje: szinte teljesen kilátszott, egészen addig a pontig, ahol a szövetcsík eltűnt feneke vonalában. Ettől a látványtól már képzelhetitek mennyire tudtam odafigyelni az esszémre. Szemem káprázatos delírium váltotta fel, vadul fantáziáltam arról a lányról, akinek fél méterre tőlem szinte mindenét láttam. Ekkor hirtelen felém fordult, éppen volt időm értelmes arckifejezést ölelni, előtte ugyanis eléggé elbambultam. Egy váratlan kérdéssel fordult hozzám:
- Segtenél? Nem akarja megnyitni ezt az oldalt.
- Persze - válaszoltam, amilyen higgadtan csak tudtam. De a szívem már majd kiesett a helyéből.
Nem gyakran szólított meg, és nem mintha fanatikusan akartam volna tőle valami komolyabbat, de mégis. Kezem megtámasztottam székének háttámláján, és feje fölött a monitorára néztem. Az oldalon az ERROR 404 volt látható, elég rutin munkának tűnt, de ahogy elkezdte mondani, mit csinált előtte, ösztönösen lefordítottam a fejem a hang irányába, és ekkor felfedeztem helyzetem lehetőségeit. Egyenesen dekoltázsába láttam. Láttam gyöngyöző mellkasát és nem túl nagy, de gyönyörű, formás melleit, amelyeket piros melltartója ölelt körül. Egy darabig nem is figyeltem arra, amit kérdez, vagy mond, minden igyekezetemmel próbáltam lefényképezni, belevésni tudatomba azt a képet, ahogy szinte látom magam előtt meztelenül, betekintést nyerek - ha csak egy picit is- intim világába.
Ekkor felnézett, tekintetünk találkozott. Nyilván valamire választ várt, én pedig ugyebár nem figyeltem. Zavarodottan habogtam valamit, talán még gesztikuláltam is, mindenesetre valahogy sikerült kivernem a csatot a hajából, amely leesett a lábam elé. Reflexből lehajoltam érte, de amikor kiegyenesedtem volna, ismét isteni látvány tárult elém. Ott volt az arcom előtt öt centire gyönyörű fenekén az egyszerű, piros tanga. A melegtől - hiába volt légkondicionált a könyvtár - gyöngyöző bőre még érzékibbé tette a látványt. Megint szoborrá dermedtem, és bár tudtam, hogy teljesen hülyét csinálok magamból, nem bírtam szabadulni a látványtól. Amikor végre felnéztem, láttam, hogy engem néz. Szemében volt valami pajkosság, mintha kitervelte volna, amin csodálkoztam, mivel ezelőtt szinte észre sem vett.
Felegyenesedtem és nyújtottam felé a csatot, majd ugyanazzal a lendülettel vissza is tértem volna a megvitatandó kérdéshez - ez a kis lebukás eléggé elvette a bátorságomat bármiféle további próbálkozástól. De ő, miután elvette a csatot, nem tűzte vissza, csak letette az asztalra, de továbbra is engem nézett. Furcsa szituáció volt, nem tudtam eldönteni, hogy mi is történik, de így utólag visszagondolva szerintem arról akart megbizonyosodni, hogy belevágjon-e. Ezt a kínos csendet a könyvtárosnő szakította meg. Közölte, hogy elmegyünk ebédelni, és mivel csak mi ketten voltunk bent, kérte, hogy vigyázzunk a könyvtárra addig, majd letette a kulcsot az asztalra és elment. Ekkor a lány felállt, felkapta a kulcsot az asztalról és eltűnt vele, majd üres kézzel tért vissza.
- Most már egyedül leszünk - mondta.
- Miért kéne egyedül...
De nem tudtam befejezni a mondatot, megragadta ingem gallérját és hosszan, vadul megcsókolt. Miután ajkaink külön váltak, nem nagyon tudtam, sem akartam mondani semmit. Mellkasomat kezdte simogatni a pólón keresztül - sosem értettem mihez lehetne férfi szemmel hasonlítani ezt a nők által igen kedvelt játszadozást - ami eléggé tetszett.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.1 pont (20 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#3 A57L 2013. 11. 17. vasárnap 06:39
Egész jó.
#2 Teknősbika 2007. 04. 5. csütörtök 12:29
jó kis sztori, sok ilyet még
#1 Törté-Net 2007. 04. 5. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről?