A+ A-

Quiz - show, és valami más

Sosem gondoltam volna, hogy a Legyen Ön is milliomos forgatásán fogok eloször fiúval szexelni. Ádámmal és Robival körülbelül kettokor találkoztunk a zajos Keleti Pályaudvarnál, és onnan utaztunk a 173-assal egészen a Pólus Centerig. Ott van ugyanis a Fortuna Stúdió, ahol a musort rögzítik, illetve rögzítették. Nagy üvegajtók vezetnek be a sárga és zöld neoncsövekkel feldíszített várakozóhelyiségbe. Középen körben bárpult, mindenféle inni- és ennivalóval. Két jól hízott, szürke ajtó vezet a stúdióba. Felettük a mindenhonnan közismert lámpa: Csend Adás!
Ádám és Robi már elég türelmetlen volt, én viszont nem eloször jártam felvételen, és tudtam, hogy nem kevés idobe telik, mire a közönség helyet foglalhat. Amíg a forgatás el nem kezdodik, van idom bemutatni két új barátomat. Robi magas, göndör-szoke hajú, picit nagy orrú (mondjuk inkább karakteresnek), de mindenképpen igazán jóképu. Ádám még nálam is alacsonyabb, pedig 3-4 évvel idosebb. Rövid, fekete haja van, kissé szeplos, és az arcformája igazán szépen szabott.
Mindketten laza, kopott farmert és valamilyen pólót viseltek. Robi éppen csak bekapott valamit a büfében, mikor hallani lehetett bentrol: Jöhet a közönség. Két bejárata van a nagy stúdióteremnek, és szépen mindkettonél jókora tolakodás kerekedett. Hárman elég szépen bejutottunk, mivel végig közel vártunk az ajtóhoz.
Az embert egyszerre éri varázslat és csalódás. Fekete falú, összetéveszthetetlen stúdiószagú terembe vezetnek a nagy ajtók, ahol furcsa félhomályt kölcsönöz a levegoben surun szálló füst. A zavaros ájer mögött aztán feltunik egy fehér, összezsugorodott, kissé megkopott díszlet. A nézok elso reakciói szinte ugyanarról szólnak. Hiányolják a csillogást, a monumentalitást. Van, aki el sem hiszi, hogy
jó helyen jár. A díszlet inkább szürke karton, minthogy óriási acélszerkezet. Rövidesen megjelent a kissé kövérkés Kálmán, a ?warmup man?, akinek egyetlen feladata, hogy a közönséget szórakoztassa a leállások alatt. Ismertette a játékszabályokat, miszerint nem szabad rágózni, mobiltelefonozni, hangosan beszélni. Azt hiszem azonban, csak unalmas lennék, ha részletesen elmesélném a lényegtelenebb részleteket, úgyhogy onnan mesélem tovább, amikor bejött Vágó István.
A nézok általában rögtön megállapítják, mennyire alacsony és kövér Vágó úr. A humora nem rossz, és ha valamelyik nézo szeretné, szívesen beszélget vele, amennyiben persze ráér. Elég annyi, hogy
elindult a forgatás. Kálmán a díszleten kívül, a közönség csendben, a fények igazán szép színekben fürösztik az addig statikus és szürke falakat. Halk noi hang felszólt a vezérlobe, hogy a stúdió rendben.
Hirtelen, mint ha láncfurészt indítottak volna el, úgy hasított a csendbe a musor focímzenéje, aminek animációját egyébként két nagy kivetíton is követni lehet. Hamar elindult a füstgép, és Kálmán jelezte, eljött a taps, szarvasbogés, elhaló sikolyok ideje. A közönség rákezdett, és Vágó István egy fiatal egyetemista játékossal együtt az aréna ajtajától a számítógépig ment, majd ott helyet foglaltak a magas székekben. Sajnos a hangosítással sokszor baj van, és alig lehet követni, éppen mirol beszélgetnek odalent a plexiföld közepén.
Ment tehát a musor, és bár én nagyon élveztem, Ádám és Róbert láthatóan nagyon elunta magát. A semmibe ? pontosabban a szürkés füstbe ? meredo szemük mindent elárult. Mindenesetre nagyon helyesen néztek ki, ahogy egymás mellett, kissé bambán ültek.
Mindkettejük arcának vonalán lüktetett az a kék fény, ami a fent függo reflektorokból érkezett. Egyszer segítségre szorult a játékos, és végre lehetett szavazni.
A kérdés éppen nem volt túlságosan érdekfeszíto: melyik köztársaságnak volt a miniszterelnöke a XIX. században Camillo Cavour. Talán valaki, aki rendszeresen nézte a musort, emlékszik is a kérdésre. Mindhárman szavaztunk valamire, de egyikünk sem volt biztos a dolgában (én a C-t nyomtam, talán a kérdezett személy monogramja miatt). Ezt csak azért meséltem el, mert még a szavazás lehetosége sem változtatott Robi és Ádám kedélyén.
Elérkezett aztán az elso leállás. A játékos potom 100 000 forinttal fejezte be a játékot, mert a telefonban nem tudtak segíteni abban a meglehetosen felzaklató kérdésben, hogy valamilyen operában ki nem szerepel. Vágó elment rágyújtani, az egyetemista fiú odament rokonaihoz, és Kálmán pedig újra megjelent. Mondta, hogy most körülbelül tíz perc szünet következik, mielott a második adás rögzítése
kezdodik. Tudvalevo, hogy egy délután három adást is leforgattak.
Végre megszólalt a két néma társam közül Robi. A helyzet nem volt szerencsés, ugyanis éppen azt ecsetelte, hogy a büfében elfogyasztott gombásszendvicstol irtózatos hasgörcse van. Mondtam neki, hogy kint van a ruhatárral szemben a szituációs helyiség. Ez igényel egy kis magyarázatot; a mellékhelyiséget szituációs helyiségnek szoktam tegezni, amióta pár részeg embertol hallottam egy miskolci kocsmában. Eloször Robi sem értette, mit akarok.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 4.63 pont (16 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#1 Törté-Net 2006. 10. 3. kedd 00:00
Mi a véleményed a történetről?