Epizódok 8. rész - 1. fejezet

Szavazás átlaga: 8.21 pont (48 szavazat)
Megjelenés: 2022. december 4.
Hossz: 14 163 karakter
Elolvasva: 1 097 alkalommal
Gimis ofunk 70 éves szülinapját egy rendkívüli osztálytalálkozóval ünnepeltük meg. Vacsora és hajnalig tartó beszélgetés. Számomra a Csillával való dumcsizás volt a legértékesebb. Vele szoros barátnősködés nem volt. Zárkózott csaj volt. Első találkozónkon mondta el ő valójában jobban szereti saját nemét, fiúkkal csak a majdani gyereknemzés céljából akar kapcsolatot. Persze a téma érzékenysége miatt gyors, rövid beszélgetések voltak csak vele. Most viszont kihívásnak tekintettem, mit tudok kiszedni belőle, mi ez a bezárkózom. Tudtam, hogy jogász és az öccsével van közös irodájuk. Anyukájuk 2 éve hunyt el. Itt zárult volna le a beszélgetés részéről, de nem hagytam. Tudtam öccse 4 évvel fiatalabb nála. A szallagavatón ő táncolt Csillával. Magas, jóvágású, korához képest egy fess csávó volt. Ennyit tudtam ezen napig. Ekkor kint a teraszon végre kipanaszkodta magát.
– Tudod a régi ismeretségeimmel megszakítottam minden kommunikációt. Az oka nagyon egyszerű. Miután megtudták mi történt Petivel a légkör megfagyott és a téma sajnálkozásba ment át...
– Miért mi történt? – hosszú csend.
– Érettségink évében, novemberben minden előjel nélkül, pár hét alatt megvakult. Teljesen, csak a fényeket érzékel...
– Óóóó basszus – hallgattam, de tudtam ha nem viszem tovább a beszélgetést bezár. – Sajnálom, de érdekel és a továbbiak, hiszen már ő is ügyvéd. Szeretném ha mesélnél a harcotokról. – most ő nézett kikerekedett szemekkel.
– Valóban?
– Igen... – és órákon át dőlt belőle a szó. A lényeg, hogy a külső szemlélő észre sem veszi, kontrolálja szeme mozgását. A braille írást gyorsan megtanulta, de a vakok intézetéből kapott speckó felolvasó és diktáló programot. Nehezen, de lediplomázott, folyamatosan fejleszti magát ingatlan és a munka ügy terén. Néha eljön velünk tárgyalásokra is. Hallása kifinomult, mozgása rendezett, lakáson belül önálló. Én őszintén mondtam, hogy szívesen megismerném. Csilla kétkedve, mosolyogva adta meg a számát, szinte biztosra véve, hogy a következő találkzóig nem is hall rólam. Tévedett. Két hét múlva . Kétszer kávéztunk mire elhitte szívesen találkoznék Petivel is. Nehezen adta be a derekát. Először hármasban beszélgettünk. Peti napszemüvegben nem volt feltűnő a teraszon ülve. Öszinte tiszta ember. Nőként még azt is mondtam egy helyes, kigyúrt pasi, olaszosan kreol bőr. Hihetetlen humorú, dőltünk Csillával a röhögéstől. Nehéz volt időpontot egyeztetni. Egy kedd délután a telefonom.
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes, 7 oldalas történet? És a több, mint tízezer másik?
VIP-tagsági váltásához válassz az alábbi csomagok közül!
Próbaidős
40 nap
960 Ft
Ezt választom!
telefonhívással
Kezdő
120 nap
2000 Ft */5.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
1 hónap
Haladó
180 nap
2760 Ft */7.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Profi
365 nap
5380 Ft */14€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
4+ hónap
* 384 EUR/HUF árfolyammal számolva
A szavazáshoz VIP-tagsági szükséges!
Szavazás átlaga: 8.21 pont (48 szavazat)
Rakd a kedvenceid közé!
Oszd meg másokkal is! Facebook Twitter

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
cscsu50
2022. december 5. 21:00
#5
Érdekes történet.
1
Andreas6
2022. december 4. 08:05
#4
Gratulálok, nagyon jó írás!
1
a
angel234
2022. december 4. 02:59
#3
A történet kezdése eddig jó.
1
Álmoska5
2022. december 4. 02:16
#2
Kivártam és sikerrel jártam. Volt értelme várnom. Izgató volt megint, nekem tetsző dolgokat éreztem benne.

Elfogultságomhoz ragaszkodom: 10.P.
"Álmoska5"
1
T
Törté-Net
2022. december 4. 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1