Fogságban
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#9 deajk2008 2018. 01. 27. szombat 08:33
Mindenesetre érdekes egy story lett... 7p
#8 cscsu50 2017. 12. 28. csütörtök 00:51
folytathatnád
#7 Anyád 2006. 01. 13. péntek 16:45
Írd le a történet többi részletét is. Nagyon érdekel minket.
#6 Doktor úr 2003. 08. 23. szombat 17:32
A történet valódiságáról nem tudok nyilatkozni, csak az orvosi részéről.
Természetesen lehetséges a gyomor-béltraktus másféle kiürítése is, pl. gyógyszerrel, köznapi nevén hashajtóval. Mindkét módszernek vannak előnyei és hátrányai is. Fiatalok, főleg gyermekek esetén ott is szívesebben alkalmazzák a beöntéses módszert, ahol egyébként kerülik. Gyermekeknek nehezen magyarázható meg, miért nem ehetnek, és az éhes gyerek bizony megpróbál enni. A kórházak többségében pedig nincs műtét-előkészítő betegszoba, ahol ez biztosan megakadályozható, és a nővér sem tud állandóan a kórteremben lenni (főleg, mert nincs elég nővér). Ha jól tudom, a budapesti MÁV-kórház üdítő kivétel, ahol van ilyen kórterem. Altatásos mandulaműtét (vagy egyéb szájüregi műtét) esetén azért is fontos, hogy a gyomor üres legyen, mert nem alkalmazható a bonyolultabb, de jobban szabályozható és ellenőrizhető tubusos altatás, csak az egyszerűbb, de pontatlanabb maszkos, hiszen a szájüreget szabadon kell hagyni. (Ezekről egyébként az anaestesiológusok erősen eltérő véleményeket mondanak, rövid műtétnél sokan alkalmazzák szívesebben a maszkot.)
Mellesleg pedig, kedves Lupuss, azt nem tudom, hogy a sztori kerete mennyire valós vagy sem, de azt tudom, hogy valamit sommásan "marhaságnak" minősíteni azért, mert egyes részleteket nem értesz, vagy nem hiszel el, modortalanság. Abban bizonyos okokból biztos vagyok, hogy ami a kifejezett s/m-részeket illeti, azok teljesen hihetőek és hitelesek.

Remélem, a szerző is nyilatkozni fog.
#5 lupuss 2003. 08. 21. csütörtök 11:01
T. Doktor Úr !

Legnagyob örömömre az elmúlt 3 évben 4 műtétet hajtottak végre rajtam. 3 fül műtét, és egy orrsövény..Mind a 4-et altatásban..Lehet, hogy csak a MÁV korház specifikuma de sem nálam sem az orr-fül-gégészet mandula és egyéb műtétre váró pácienseinél soha, nem fordult elő a beöntés...Indoklásod érthető, viszont a gyakorlat nem ez...
Innetől kezdve pedig hadd kezdjek el kételkedni az ekkora marhaságokban...
A történet valódiságához pedig annyit, hogy azt is bizonyára a főszereplő csajszi mesélte el a rendőrségen, hogy kínzás közben mennyire benedvesedett, meg felizgult..ugye ?
Baromira nem értelek benneteket..Adott egy story,ami egész jól van megírva, aki szereti az s/m-t azt bizonyára fel is izgatja..Akkro meg nem értem, minek kell erőltetni ezt a "megtörténetésnagyonvalóságosdebizonyám" variációt...Kitalálta, és kész...ettől még nem rosszabb a történet, és nem von le semmit az értékéből..sőt..értve ?
#4 Doktor úr 2003. 08. 19. kedd 14:46
Lehet hogy meglepő, de igenis előfordulhat, hogy a páciens mandulaműtét előtt beöntést kap.
Anaesthesiológiai alap, hogy altatni csak olyan ember lehet, akinek a gyomor-béltraktusa a lehető legüresebb. Tervezett műtét előtt ezért nem kap este vacsorát a beteg, és ugyanezért kap a műtét előtt 4-5 órával beöntést.
Márpedig mandulaműtétet nem csak localis érzéstelenítésben, hanem altatásban is végeznek. Erre okot adhat a beteg életkora (túl fiatal vagy túl idős), állapota, vagy az alkalmazott műtéti technika (ha nem csak lecsípik, hanem teljesen kifejtik a mandulát). Szóval lehetséges, hogy a hősnőt annak idején altatták, akkor pedig kapott a műtét előtt beöntést.
#3 Hardmaster 2003. 08. 19. kedd 13:53
Mert igaz, minden erőltetés nélkül.
#2 lupuss 2003. 08. 18. hétfő 13:02
hmm...én annyira nem vagyok oda az s/m-ért, de ez egy érdekes történet...csak azt nem tudom miért kell erőltetni hoyg igaz a történet ? mandula műtét előtt beöntés ? ez valami speciális mandulaműtét ahol végbélen keresztül műtenek és ott szükséges ? a részletere figyeljünk...
#1 Törté-Net 2003. 08. 17. vasárnap 00:00
Mi a véleményed a történetről?