A kolléganő

A témához tartozó történet:
Arletta
17 939 karakter
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Xcal
2003. március 12. 21:46
#34
Szerintem Nem érdekes ki homo ki nem, számomra egy dolog van ami fontos: ha valkivel együtt vagyok, akkor azt szerelemböl teszem, és ha szeretem hű vagyok hozzá..
Nem mondom hogy még csak egy baratnom volt, de még soha egyiket sem csaltam meg, és ez a lényeg ..
legyen nő - nő
fiu - fiu
nő - fiu
amig nem csalják egymást addig értékes a kapcsolat..
1
Arletta
2003. március 12. 07:43
#33
Kedves Sentinel!
Gondolom, számodra a család szó azt a bizonyos klasszikus családot jelenti: férj, feleség, közös gyerekeik. Számomra viszont a család elsősorban egymást szerető, egymással testi-lelki harmóniában élő emberek együttese. És lehet, hogy számodra ez meglepő, de én ilyenben nőttem fel. Két vagy több ember összetartozását nem papírok adják, hanem a lelki egység. Túl sok olyan "családot" láttam már, amely papíron volt csak az. Úgyhogy nekem sokkal fontosabb az, hogy szeretetben-szerelemben éljek együtt valakivel, mint ennek a papír-háttere. És a tartós kapcsolatok száma sem jelent semmit; tudunk sokszor házasodott emberekről csakúgy, mint fiatalon kötött és sírig tartó házasságokról, melyekben a szeretet mindvégig megmaradt. Ettől függetlenül: nekem egyetlen tartós kapcsolatom sem ért véget úgy, hogy én léptem ki belőle.
És a kényszert-kényszerhelyzetet ne keverjük ebbe bele. Mert nem az a kérdés, hogy olyankor megváltozik-e a nemi késztetés (a nemi identitás nem változhat, az genetikailag adott!), mert megváltozhat. De ha a kényszer megszűnése után sem áll vissza az eredeti állapot, akkor bizony annak az embernek a szexualitása (esetleg még önmaga előtt sem ismerten) más, mint aminek eredetileg tűnt. Gondolj csak a börtönre, ahol nincs lehetőség heteroszexuális érintkezésre. De aki kijön, az bizony az esetek nagy részében ismét heteroszexuális nemi életet él. Szóval ez nem érv, és főleg nem bizonyíték.

Arletta
1
Sentinel
2003. március 11. 13:17
#32
Mi az hogy klasszikus családban?A barátaid nem lesznek mindig veled,de úgyis megtudod milyen egyedül lenni,ha így állsz hozzá.(mondjuk úgy látom hiába magyarázom ezt neked,mert azt se tudod milyen az igazi csald,ahogy újra belenéztem első történetedbe)Persze akkor ott van a másik lehetőség az élettárs,de az eddig leírtak nem igazán látható ,hogy sok tartós kapcsolatod lett volna.
Persze magyarázd csak ki ,hogy így megúgy én is tudom a macskára fogni,ha 30 ember él együtt és közüllük 1 hetero a többi meg homo,nem csodállkoznék,ha az is egy idő után homo lenne.Persze ti ezt rejtett homoszexualitásnek nevezitek,én meg nemihovatartozás befolyásolásnak nevezem.(kényszer) Erre lehet sok más példát is felhozni az életből.
1
Arletta
2003. március 10. 14:23
#31
Kedves Sentinel!
Én egyáltalán nem tartom szomorúnak. Inkább az a szomorú, ha valaki nem tudja máshogy elképzelni az életét, csak klasszikus családban.
És arról már volt régebben szó, hogy "könnyen befolyásolható hetero" egy meleg környezetben "bemelegszik". Ez hülyeség. Ha valaki kényszer nélkül, rábeszélésre változtatni tud a szexuális irányultságán, akkor az vagy eleve biszexuális, csak nem tudott róla, vagy úgynevezett rejtett homoszexuális. Ugyanis bármilyen meglepő, de egy meleg képes nemi életet élni ellenkező neművel. Csak nem teszi. Ha viszont látens homoszexuális, akkor erről ő sem tud mindaddig, amíg a külső ingerek hatására ki nem derül. A történelemből tudunk olyan esetről, amikor homoszexuális férfi több gyermeket is nemzett; olyanról is, hogy leszbikus nő gyermekeket szült. Ez ugyanis nem bizonyítja valakinek a szexuális irányultságát. Mint ahogy az sem, hogy ellenkező nemű házastársa van. Nem akarom nevesíteni, de az ismert énekes házaspárról mindenki tudja, hogy a férfi meleg, a nő meg biszex. Csak úgy tesznek, mintha...

Arletta
1
Sentinel
2003. március 9. 20:30
#30
Azért ez szomorú,hogy így gondolkozol,hogy nincs szükséged családra.
Az a gond szerintem,ha egy környezetben sok a homo,mert könnyenbefolyásolható erre a hetero,ha homokkal van körbe véve.S ezt egy ismerősöm által is tudom,mert ő is ebbe a szituba került.
1
Arletta
2003. március 8. 13:01
#29
Kedves Sentinel!
Akkor ennek csak örülhetnek a partnereid!
Azért rémképeid ne legyenek. Nagyon spk országban végeztek felméréseket, és ezekből az jött ki, hogy a nemileg érett emberek között 5-10 % a melegek, és ugyanennyi a biszexek aránya. Szóval legfeljebb minden tizedik...
Ami pedig a kérdésedet illeti: gyerekhez nem kell pasi. És a család sem szükségszerűen kell férfit tartalmazzon. Egyébként sem hiszem, hogy ilyen igényeim bármikor is lennének.

Arletta
1
Sentinel
2003. március 7. 22:51
#28
Értem mire gondolsz,de a szitut nem tudom elképzelni,hogy a másikra ne figyeljek.:)
Szexualitás terén maradiak vagyunk az tény,de van azért amikor nem bánom,mert engem zavarna,ha minden 2. ember homo lenne.Tény hogy azért még nem kell megkövezni valakit,mert másképp gondolkozik,de nem mondható megszokott dolognak,ha valaki a saját neméhez vonzódik.
Egy kérdésem lenne,s ezzel nem megtéríteni szeretnélek.Mi lesz később,amikor többet vársz az élettől?Ha gyereket szeretnél és családot?
1
Arletta
2003. március 7. 10:34
#27
Kedves Sentinel!
Készséggel elhiszem, csakhogy megint nem vagyunk egy hullámhosszon. Ugyanis mindkét nemben vannak olyanok, akik erről nem hajlandók a partnerükkel beszélni. A férfiak általában azért, mert nekik jó, a nők meg azért, mert a férfinak jó. Szóval pontosan azt az általam említett macsó gondolkodást képviselő férfiakról, és az ezt elfogadó nőkről beszélek. Mert sokan hajlamosak a macsót pusztán külsőségekkel azonosítani, holott elsősorban gondolkodásmódról van szó. Természetesen normális szexuális kultúrával bíró emberek számára az ilyen partner elfogadhatatlan. De legyünk őszinték: az emberek nagyobb részénél sajnos ma Magyarországon még nem beszélhetünk szexuális kultúráról, legfeljebb szexuális kulturálatlanságról. És ez nem csupán a saját heteroszexuális nemiségükben, annak gyakorlásában nyilvánul meg, hanem a másság elutasításában is. Jobb esetben csak nem hajlandók elfogadni, hogy az ő normájuk másnak nem kell, de sajnos sokan vannak még, akik a más normájú embereket legszívesebben eltüntetnék a világból; olvasd csak végig a fórumot. (Nem csak ezt, az előzőeket is!)

Arletta
1
Sentinel
2003. március 6. 21:53
#26
Már bocsi,hogy megint okoskodok,de hidd el egy férfinak se jó ,ha erről nem lehet beszélni egy lánnyal.Sajna ezt én is tapasztaltam és nem is volt vele jó az ágyban.
1
Arletta
2003. március 5. 23:23
#25
Kedves Betty!
Köszönöm. Mindig jól esik, ha egy másik leszbikus is megszólal a fórumban.
Az értelmetlen beszólások természetesen nem érdekeltek igazán eddig sem, azután sem fognak.
Én ugyan megértem a meleg demonstrációkat, de nem veszek részt rajtuk. Nem mintha rejtegetném, hogy az vagyok, csak tudom, hogy igazából nem azok viszik előre az elfogadtatást.
Annak is örülök, hogy tetszenek az írásaim, és színvonalasnak tartod. Remélem, az elkövetkezőkben sem fogsz csalódni.

Arletta
1
Betty
2003. március 5. 23:01
#24
Betty 2003-03-05 Kedves Arletta!
Csak most tudtam elolvasni legfrissebb írásodat, tetszik mint eddig
mindegyik történeted! Kérlek ne törődj az értelmetlen beszólásokkal
és feleslegesen ne idegesítsd magadat. Írj úgy ahogyan eddig is tetted
és gondolj arra, hogy teljes elfogadottságot sosem lehet elérni...
De ahogyan változik a körülöttünk élő világ, ugyanúgy változnak a benne
élő emberek is. Két éve még az egyik levelező csatornán, amikor akörül
dúlt a vita, hogy milyen felháborító ez a meleg felvonulás, én is megírtam
a véleményemet. Hogy nekem nagyon szimpatikus az ott látható egyre több
kedves fiatal lány - nem a papagáj hivalkodók - teljesen hétköznapian
öltözködve, arcukkal felvállalva másságukat. És megírtam azt is, hogy magam
is ilyen őszinte fogok lenni, amikor már a magm kenyerén élhetek, és nem
függök anyagilag az otthontól. Erre egy nyálas fickó visszaírta, hogy
undorító buzik mind, és én is azok közé tartozom akiket le kellene lőni.
Hatalmas vihart kavart ezzel a pasi - saját magára - mert egyetlen hozzászóló
sem akadt, aki ne azzal kezdte volna, hogy azonnal húzzon el a csatiról.
Téged viszont már ez az alak sem akart "lelőni", és ez bíztató. :-)
És azzal se törődj, amit ez a "bubu" írt, hogy még írni sem tudsz...
Az ilyenek olvassák csak továbbra is azt a rengeteg silányabbnál silányabb,
magyartalan és hemzsegő hibákkal tarkított otromba sztorit...
Én továbbra is, amikor felcsatlakozom a Törté-net lapra, elsősorban Téged
és néhányatokat, akik az utóbbi időben tűntek fel színvonalas írásaikkal-
foglak legelőször keresni. Szándékosan nem mondok neveket, mert azzal
esetleg mintegy rangsorolnék közöttetek, és ezt nem akarom...
De nagyon tetszenek az írásaitok, hiszen én is közületek való vagyok... :-)

1
Arletta
2003. március 4. 14:51
#23
Kedves Sentinel!
Azt hiszem, félreértettél valamit. Ugyanis eredetileg azt írtad: "a történeteid lenéző véleményt adnak a férfiakról". Ez ellen tiltakoztam, amikor azt mondtam, hogy "én a férfiakat nem nézem le és nem utálom". A második rész viszont egy általánosabb véleményem: egy bizonyos típusra vonatkozik, azokra a bizonyos macsó gondolkodású emberekre. Pontosan ők azok, akikkel nem lehet beszélni a nemi életről; és vannak sajnos olyan nők, akik valamilyen oknál fogva nem is akarnak. Elfogadják azt, hogy "ennek így kell lennie", és beletörődnek abba, hogy a párjuk csak "használja" őket. Holott nekik is lenne joguk a szexuális örömhöz, csak erről képtelenek tudomást venni, jobb esetben képtelenek ezt a jogukat érvényesíteni. Nos, ezeket a pasikat és nőket igenis utálom.
Az, hogy nekem mi jött össze és mi nem, azt hiszem, elég egyértelmű.

Arletta
1
Sentinel
2003. március 4. 12:23
#22
Csak azt nem értem hogy jön ide himsovinizmus,macsó magatartás meg egyebek.Nem piszkáltalak a nemi dolgaid miatt.A történeteid stílusában benne van,amit írtam ,s ezt mások is észrevették.
"Mellékesen azt a női magatartást is, amely elfogadja ezt a véleményt, és saját szexuális (és esetleg másfajta) boldogságát feladva kiszolgálja az ilyen férfiakat." egy kapcsolatban megbeszéli az ember a párjával és így mindketten élvezik az együttlétet.Látom neked ez nem igazán jön össze.
1
Arletta
2003. március 4. 09:53
#21
Kedves kac!
Nem értettelek félre, és egy pillanatig nem volt ilyen gondolatom. Egyszerűen bizonyos megfontolásból nem adtam érdemi választ. És kösz, hogy így gondolod.

Arletta
1
kac
2003. március 3. 19:14
#20
Kedves Arletta!
Remélem nem értettél félre, én nem nézek le senkit! csak érdekelt volna, ennyi az egész.Szerintem nem vagy beképzelt!
1
Arletta
2003. március 3. 07:42
#19
Kedves Sentinel!
Neked is csak azt tudom mondani, amit Cloonee-nak: összetéveszted az egészséges önbizalmat a beképzeltséggel. És én a férfiakat nem nézem le és nem utálom: egyszerűen van egy szelete az életemnek, ahol férfinak semmi keresnivalója. Ennyi. Utálom és lenézem viszont azt a hímsoviniszta, macsó magatartást, amelyik nem hajlandó elfogadni ezt. Mellékesen azt a női magatartást is, amely elfogadja ezt a véleményt, és saját szexuális (és esetleg másfajta) boldogságát feladva kiszolgálja az ilyen férfiakat.
Ami pedig a történet értékelését illeti: nem nagyon foglalkozom vele. De szerintem egész mást tükröz.

Arletta
1
Sentinel
2003. március 2. 12:48
#18
Egyetértek azzal a véleménnyel,hogy a történeteid lenéző véleményt adnak a férfiakról vagy inkább az a kifejezés jobb a férfiutálat és a stílusodból beképzeltség árad.De ez látszik a történet értékelésén is. :)
1
Arletta
2003. március 1. 12:09
#17
Kedves happy!
Tévedsz. Nem írom most le, hogy miért, de ha elolvasod az előzőket, meg az ottani fórumokat, rájössz.

Kedves Ska-P!
Ha azt mondtad volna, szokványos, akkor inkább elfogadnám. És köszönöm, megvagyok!

Kedves TheChronic!
Azért lehűtelek egy kicsit! Nem rád figyelek, hanem én ha elolvasok egy sztorit, akkor végignézem a hozzá tartozó fórumot is. Egyszerűen feltűnt, hogy a nevedet mindegyikben látom legalább egy hozzászólás erejéig.
Azt pedig még meggondolom, hogy felhatalmazom-e Törté-Netet az e-mail címem kiadására. De nehezen tudok olyan mondanivalót elképzelni, amit ne írhatnál itt le. Nagy valószínűséggel ugyanis ami nem olyan, az viszont számomra nem igazán érdekes. Gondolom, sejted, miért.

Arletta
1
TheChronic
2003. március 1. 02:50
#16
Kedves Arletta!

Szimpatikus gesztus Töled,hogy figyelsz rám! :D
Igen,én is azok közé tartozom,akik szeretnék a te börödben érezni magukat,látni a szemeddel és érezni a szíveddel.Azzal együtt,hogy én a másik nem képviselöje vagyok.Azt hiszem,ésszerűtlen lenne a nyilvános fórumon leveleznünk tovább.Tisztelj meg azzal,hogy megadod Törté-netnek az emil-címedet,és én elkérem töle.Engem ugyanis be tud azonosítani,így csak én kapom meg a címedet.Fordított helyzet nem jó,mert téged én nem tudlak azonosítani.

Üdv: Chronic
1
Ska-P
2003. március 1. 01:19
#15
Átlagos történet, de azért nem olyan rossz. Kiváncsi vagyok, mi van mostanában Arlettával.
1