A+ A-

Edit 2. rész - Nyeremény?

Valamikor délután egy óra felé arra ébredtem, hogy csöngött a telefon. Edit volt az.
- Hazaértél, Adolf? - kérdezte.
- Igen. - válaszoltam vacogva. Rázott a hideg, hőemelkedésem, vagy lázam lehetett, és rettenetesen ki volt száradva a szám.
- Nagyon rendes fiú voltál tegnap, hogy olyan lelkesen vártál rám. Egy komoly fogadást nyertél meg nekem. Ottó azt mondta, hogy fél kettőkor már nem leszel ott. Mivel ott voltál elvesztette a fogadást, és mindenki előtt le kellett volna vetkőznie a partin anyaszült meztelenre. De nem volt kedve, ezért mindent, vagy semmit játszottunk. - csacsogott Edit a telefonba. Nagyon jó kedve volt, jól sikerülhetett a buli. - Azt ajánlottuk neki, hogy ha kettőkor már nem vagy ott, akkor nem kell levetkőznie, de ha igen, akkor ott mindenki előtt kell, elsütnie a fegyverét. - Edit nevetett. - Nagyon jó móka volt, nem gondoltam volna, hogy Ottó ennyire szemérmes. - Fogalmam sem volt, hogy ki az az Ottó. - Két órán át kellett rejszolnia, mire végül elsült a farka, és még Mónikának is be kellett segítenie, pedig ő nem vesztett el semmilyen fogadást. - Mónikáról sem hallottam még soha. - Látod, Adolf, ez az Ottó nem olyan puhafaszú gyerek, mint te. De a fogadást megnyerted nekem, és ezért adok neked még egy esélyt. Gyere ide hozzám holnap délután négyre! Jó?
- Igen, asszonyom. - válaszoltam. Valahogy eszembe jutott, hogy előző éjjel ezt a megszólítást kérte tőlem. Letette a telefont.
Ittam egy kis vizet, és tovább aludtam. Valamikor négy óra felé újra felébredtem. Bevettem egy marék aszpirint, vettem egy forró fürdőt, és ettem is valami hideget, ami még volt a hűtőben. Nem volt sok étvágyam. Megmértem a lázamat, 38 C fölött volt egy kicsit, de már nem rázott a hideg. Nagyon gyengének éreztem magam. Estig aludtam. Akkor megint vettem be aszpirint, főztem egy nagy adag teát és néztem a TV - t. Nem volt semmi különleges műsor, csak kapcsolgattam a csatornák között. Elég korán lefeküdtem, és aludtam kora délelőttig. Az előző napi láz eltűnt, csak nagyon gyengének éreztem magamat. Délelőtt pihentem, és miután ettem valamit háromkor elindultam Edithez.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 4.11 pont (28 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#7 cscsu50 2016. 12. 18. vasárnap 11:25
elmegy
#6 papi 2014. 03. 20. csütörtök 06:05
Nem rossz
#5 A57L 2014. 03. 18. kedd 08:32
Jó kis történet.
#4 Andreas 2005. 12. 9. péntek 17:56
Az ilyen dolgokhoz (is) kettő kell: egy aki csinálja és egy, aki tűri. Aki hülye, haljon meg...
#3 Nevem: Senki 2002. 06. 25. kedd 21:02
Ez akkor is ismétlés, ha kitörlitek a hozzászólásomat. Miért kell a régi történeteket újra, újként feltenni?
#2 én 2002. 06. 24. hétfő 12:28
ehh ez a nő nagyon brutál
#1 Törté-Net 2002. 06. 23. vasárnap 00:00
Mi a véleményed a történetről?