A+ A-

Az érett gyümölcs

Előfordul, hogy két ember, akik évek óta ismerik egymást, sőt, együtt dolgoznak, s családostól összejárnak, soha nem váltanak egymással egy-két mélyebb emberi szót. Közömbösen élnek egymás mellett, ha találkoznak érdektelen témákról beszélnek, egymás iránti személyes figyelmet soha nem váltanak ki. Ám néha az is előfordul, hogy ezt a közönyt drámai események feloldják, gyökeresen megváltoztatják.
Történetünkben valami hasonló dologról lesz szó. Négy emberről, pontosabban két házaspárról mesélnék, akik amolyan hétköznapi emberek, semmi különleges nincs bennük. Sorsuk, mint minden emberi sors, természetesen egyedi, tele van olyan eseményekkel, amiért valamennyien érezték már úgy: ilyesmi mással nem történhet meg, ez aztán igazán regénybe illő történet. A kívülállók számára ezek az események legtöbbször nem ugyanazt jelentik, s ezért nem ugyanolyan érdekesek, mint annak, aki ezeket már egyszer átélte... Ezért aztán nem is lesz belőlük regény, legfeljebb egy meghitt beszélgetés témája.
Az események szempontjából mindkét házaspárból csak az egyik fél tekinthető főszereplőnek: Mihály és Zsuzsa. A másik két ember, Márta és Marci, inkább szenvedő hősei a történetnek, bár ők erről mit sem tudnak, hisz az események - mint általában - nem a szemük előtt játszódnak le.
Mihállyal kezdjük a bemutatást, evvel a bohém, alig negyven éves férfivel, aki történetünk idején vállalkozóként éli életét. Szereti munkáját, szinte hobbiszinten vállalkozik, a munka teljesen kitölti gondolatvilágát. Olyannyira, hogy a körülötte változó világból nem is érzékeli, hogy míg ő versenytárgyalásokrajár, és ajánlatokat készít, közben az ország politikailag átalakul, apró lépésekben megszűnik a pártállam, s már nem csak a standokon megjelenő könyvek, újságok jelzik a pluralizmust, de pártok alakulnak, s csendben megdől a megdönthetetlennek hitt világrendszer. Emberünk nem látja, hogy az NDK visszatérése a német nemzet testébe nem csupán azt jelenti, hogy cégének megszűnt néhány munkahelye, hanem azt is: ez egy történelmi átalakulás kezdete. Később, baráti társaságban néhányszor elsütötte azt a történetet, hogy volt egy orosz tanácsadója, aki segített külföldi munkákat szerezni, s gazdasági tanácsokkal is ellátta.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.33 pont (15 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#8 feherfabia 2014. 10. 24. péntek 06:27
9P!
#7 listike 2014. 03. 13. csütörtök 17:44
Nagyon tetszett.
#6 papi 2013. 06. 4. kedd 05:10
Egész jó.
#5 Torkos 2007. 07. 10. kedd 09:51
Kedves THC! Probálj meg a másik fejeddel is gondolkodni. Ez egy történet. Csak a stílusa nem a tiéd. Javaslom lapozz más oldalra. Itt végre megjelent az igényesség. A szex néha a tipródásból születik meg,
és ha nem vigyázunk szartaposás lesz belőle. Légy lágy
szívű és kívánságra kemény. Nem mindíg hülyeség az amit nem értünk.
#4 THC 2007. 07. 6. péntek 19:17
Kalap kaki....inkább tartottad volna magadban,pláne a bevezető a KGB-s faszival meg az NDK márkával. Ááááááá
#3 Laci 2007. 07. 6. péntek 16:42
Igen! Nagyon életszagú, akárhogy is próbálunk prüdek lenni. Inyen az élet!!!
#2 Torkos 2007. 07. 6. péntek 07:17
Nagyon, de nagyon emberi! Talán nem is ide való. Sokan olvasni fogják, de érteni nem. Az egész élet egy káosz, ha nincs benne a testiség mindent elsöprő ereje. Ha nem érzed, hogy te a mások örömére vagy a földön, ha nem tudod, hogy rendeltetésed szerint másoknak örömet hogyan okozzál, akkor mi végre vagy ezen a földön? Gondolkozzatok el ezen és azután kezdjetek el másként szeretni!!! A lenagyobb boldogság mások örömében fürödni! Ettől a történettől értelmet kap a csend is.
#1 Törté-Net 2007. 07. 6. péntek 00:00
Mi a véleményed a történetről?