A+ A-

Vonaton

Kicsit furcsa volt a kocsi üressége. A vonat ilyenkor rendszerint tele volt a Sanderson bentlakásos iskola diáklányaival, akik élénk csevegésükkel zavarták a többi utazó nyugalmát. Ma viszont az egész vonat kihaltnak tűnt, csak itt - ott bámult ki egy arc kifejezéstelenül az ablakon.
Madeleine végigsétált a peronon az utolsó kocsi nyitott ajtajához. A magas sarkú cipője kopogott a betonon, a haját pedig a kis vidéki állomáson átsüvítő szél borzolta. Ő volt az egyedüli várakozó utas a peronon. Az állomásfőnök türelmetlenül várta hogy felszálljon végre és indíthassa a vonatot.
Az utolsó kocsi is üresnek tűnt. Madeleine becsukta maga mögött az ajtót és helyet foglalt az egyik első ülésen, majd telefonját elővéve az üzeneteit kezdte olvasni. A mozdony hidraulikus zajok és dízelfüst kíséretében életre kelt. A vonat erősen megrándult és mozgásba lendült.
- A francba… - dühöngött Madeleine, amikor a rándulástól a telefon kiesett kezéből, majd a szoknyáján lecsúszva eltűnt az ülése alatt.
- Semmi gond. Megvan! - mondta egy lágy hang.
Madeleine meglepetésére egy fiatal lány arca jelent meg az ülések közti rés felett. Hosszú fekete haja selymes fürtökben lógott a vállára.
- Itt van. - mondta a lány, majd egy pillanatra eltűnt. Megkerülte az őket elválasztó ülést és Madeleine - nel szemközt helyet foglalva folytatta:
- Nem tört el. Azt hiszem nincs semmi baja.
Madeleine hálásan vette el a telefont. Felismerte a lányon a Sanderson fekete szoknya - fehér blúz - zöld nyakkendő egyenruháját és újra eszébe jutott, hogy vajon miért nem lát most belőlük többet.
- A többi diák hol van? - érdeklődött miközben a telefonját a blézere zsebébe csúsztatta.
- Már elmentek. Ma hamarabb véget ért a tanítás, de nekem még volt pár elintézendő dolgom.
Madeleine vállat vont és elmosolyodva azt mondta:
- Valaha én is a Sanderson - ba jártam. Mindig is bántam hogy egészen tizennyolc éves koromig itt kellett lennem. A szabályok és a hagyományok annyira idejétmúltnak tűntek.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.83 pont (41 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#5 deajk2008 2017. 07. 22. szombat 17:01
Ezt lehetne folytatni, mi történt utána... 10p
#4 vakon54 2017. 06. 22. csütörtök 22:20
Nemrossz.
#3 veteran 2017. 06. 12. hétfő 07:55
Ismét leszbi.
#2 A57L 2017. 06. 9. péntek 02:19
Nem rossz.
#1 Törté-Net 2017. 06. 9. péntek 00:00
Mi a véleményed a történetről?