A+ A-

A színfalak mögött

Kicsit hosszúra sikeredett, de annál tartalmasabb. Késő esti órákban olvasva még hangulatosabb. Egy óra alatt kényelmesen el lehet olvasni.
Magánnyomozóként volt szerencsém belelátni egyes emberek magánéleti titkaiba.
Többnyire persze csak hétköznapi esetekkel találkoztam. Mármint nekem már természetessé vált, hogy a megfigyelt személy megcsalja a házastársát. A meglepetés az volt, amikor nem. A 7 év alatt viszont időnként belefutottam néhány izgalmas esetbe.
Voltak olyan alkalmak, amikor lehetőségem nyílt közvetlenebb bizonyítékot is szereznem.
Olyankor az ügyfeleim bőkezűbben jutalmaztak. De nem is ez volt a lényeg.
Számomra ez inkább izgalmas időtöltés volt, mint munka. Ha őszinte akarok lenni, nem engem jutalmaztak, hanem a nagybátyámat, aki pedig engem. Az első években még csak a jobb keze voltam. Sokan azt hiszik, egy magánnyomozó egyedül dolgozik, pedig gyakran nem egyszerű feltűnés nélkül megfigyelni valakit napokon keresztül, vagy egy héten át, olykor - ha igényelte az ügyfél, és nem sajnálta rá a pénzt - akár hetekig is.
Általában több ember összehangolt munkájáról van szó. Természetesen mindegyikük saját autóval, külön - külön végzi a dolgát, telefonon egyeztetve egymással. Eleinte csak vele mentem, és figyeltem, hogy ők hogyan figyelnek a haverjával meg a haverja húgával.
Huhh az a nő megérne egy külön történetet. Volt vele néhány emlékezetes kalandom.
Igaz, ez most nem ide tartozik, de higgye el nekem tisztelt olvasó, az a nő említést kíván!
Fő bűn lenne, ha legalább annyit nem mondanék el róla, hogy kivételesen szexi szőke szépség, akit még 35 - 40 éves korában is a házasság és a családalapítás helyett inkább a korombeli férfiak érdekelték. Abban az időben 24 éves voltam, teljesen elolvadtam tőle.
Szóval, mint említettem, élveztem ezt a munkát. Azelőtt évekig kénytelen voltam árufeltöltőként dolgozni, mivel pályakezdőként nem vettek föl sofőrnek.
Boldog voltam, amikor a nagybátyám bevett a csapatába, és végre olyan munkám volt, amit szerettem is csinálni, és nagy pénz is volt benne. Az évek alatt 3 olyan szituáció adódott, amire mindig emlékezni fogok. Egyrészt, mert komoly adrenalin mámort keltett bennem, mivel körültekintőbbnek kellett lennem, mint általában, de főképp azért, mert ilyen az emberek többségével egész élete során soha sem történik. Ezekre öreg koromban minden bizonnyal úgy fogok visszagondolni, mint életem legizgalmasabb emlékeire.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.53 pont (34 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#12 A57L 2015. 11. 28. szombat 03:42
Hosszú,de szép és jó írás.
#11 gyagya15 2015. 08. 30. vasárnap 00:01
jó a történet, azért nem bántam volna ha a szex részletesebb
#10 RAVETRAIN 2015. 08. 27. csütörtök 22:17
Ismét csak köszönni tudom, hogy időt szántál rám! Sokat segítettél eddig a csiszolódásomhoz.
#9 Ulysses 2015. 08. 27. csütörtök 19:16
RAVETRAIN
Isten bizony megharaplak! Egy mondaton belül háromszor írod le a voltot!
A szokásos kis döccenésekkel együtt egészen jó. Olyan apróságokba tudnék belekötni, hogy talán szerencsésebb lett volna mesélőként a "srác faszán" helyett péniszt, vagy farakat írni. Ha valamelyik szereplő nevezi "fasznak" azzal semmi gond, ilyen a szójárása.
A célszemély figyeléséről is viszonylag reálisan írsz. Megsúgom, hogy ezelőtt húsz évvel nálunk egy célszemély egynapi megfigyelése 200 ezer forintba került.
smile Na jó, kimondom, helyenként izgalmas. smile
Szerintem az alternatív befejezés nem dobott volna sokat rajta. A pontozáson nem látszana.
Még egyszer, utoljára! A történeted nem attól lesz jó, színvonalas, ha 9 feletti a pontátlaga, hanem attól, ha a többi író sárgul az irigységtől, ha jók a karaktereid, pörgős a cselekmény, ha saját, felismerhető stílust alakítasz ki, ha valami eredetit alkotsz, ha nem írod kisbetűvel a Velencei tó nevét.
Keresd meg Storytellert, valahol van valami mail elérhetősége! Én tőle kaptam korábban egy jó kis mankót, segédletet a novellák írásához. Igaz, angol nyelvű, de címszavakból áll, így egy szótár segítségével is könnyen boldogulsz, ha ellógtad a suliban az angolt. Valami ilyesmit fordítgatok németből, de az inkább az alapokról szól, és még messze nincs készen.
(Ha sokáig hallgatok, az csak annyit jelent, lejárt a VIP-em.) Addig is gyakorolj, meg olvass!
#8 RAVETRAIN 2015. 08. 27. csütörtök 11:03
Tudom, nem túl hosszúak benne a szexjelenetek, de maga a történet az izgalmas?
#7 cscsu50 2015. 08. 26. szerda 23:11
elfogadható
#6 RAVETRAIN 2015. 08. 26. szerda 20:30
Most, hogy így újraolvastam, eszembejutott egy szerintem sokkal jobb befejezés.
Azért gondoltam, hogy jobb, ha a csaj öngyilkos lesz, mert ezzzel a verssel akartam megkoronázni a végkifejlettet, de most rájöttem, hogy ezt úgy is megoldhattam volna, hogy előtte kinyírjuk a csajt. És ezek után mondjuk a táskájában találta volna meg Kati a levelet. Úgy ütősebb lett volna szerintem. Ezzel a verziúval többre pontoztátok volna?
#5 rockycellar 2015. 08. 26. szerda 14:48
Jöhet a folytatás
#4 deajk2008 2015. 08. 26. szerda 13:22
nekem tetszik mindig, ha két nő meztelenül szeretkezik egymással 9p... folytasd
#3 veteran 2015. 08. 26. szerda 12:12
Nem rossz, de jobb is lehetett volna.
#2 papi 2015. 08. 26. szerda 08:32
Egész jó.
#1 Törté-Net 2015. 08. 26. szerda 00:00
Mi a véleményed a történetről?