A+ A-

Szenvedély az öltözőben

Tél volt, korán sötétedett. Odakint esett a hó is, nagy puha pelyhekben. Későre járt, este hat körül. Az egyetem épülete már üresen állt. Márta az öltözőben volt, ottfelejtette az egyik könyvét, azért szaladt vissza. Épp a szekrényében turkált, mikor lépteket hallott. Nem nézett fel, mikor becsukta a szekrényajtót, akkor látta meg Bulcsút.
- Hát te? - kérdezte a fiú. - Mit keresel itt ilyenkor?
- Itt hagytam valamit - mondta Márta, és felmutatta a könyvet. - Önkéntelenül is végigmérte a fiút. Farmer és atléta volt rajta. - Miért, te mit keresel itt?
- Gondoltam lent maradok kicsit edzeni - válaszolta.
Márta végigfuttatta tekintetét a kidolgozott izmokon, a formás kézen. Bulcsú az évfolyamába járt, nem nagyon ismerték egymást, csak látásból.
- Jobb lesz, ha sietünk, lassan zár a gondnok - mondta Márta, és elkapta a tekintetét a fiúról.
Bulcsú felkapta a pulcsiját és a kabátját és elindultak. Ám az ajtóhoz érve, ahogy Márta lenyomta a kilincset zavartan tapasztalta, hogy már bezárták, ott maradtak.
- Most mit csináljunk? - kérdezte enyhe pánikkal a hangjában a fiútól. Az is megpróbálta kinyitni, de a súlyos ajtó nem mozdult a helyéről. Dörömbölt, kikiáltott, hátha meghallja valaki de senki sem volt már ott.
- Menjünk vissza az öltözőbe, ott legalább meleg van, mindjárt kitaláljuk, mi legyen - mondta Bulcsú meleg, nyugtató hangon. Visszamentek, levették a kabátot, leültek egymással szemben egy-egy padra. Márta nagyon zavarban volt, Bulcsú tetszett neki, érezte hogy ez nem egyszerű helyzet. Alig mert rá nézni. A fiú zavarában elnevette magát.
- Nem semmi helyzet, mi? - majd, hogy a lány nem válaszolt, azt mondta: - Fura, nem is nagyon ismerjük egymást. Nem is értem, miért nem beszélgettünk mi még.
Erre Márta nem tudott mit mondani.
- Tudod, észrevettelek, figyeltelek a folyosón mindig - mondta a fiú. - Nagyon csinos lány vagy - tette hozzá félénken.
Márta lehajtotta a fejét, elpirult, elmosolyodott. Majd felemelte a fejét, és Bulcsúra nézett. A fiú kellemes arca kérdőn, és kicsit szégyenlősen nézett rá.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.2 pont (41 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#7 vakon53 2016. 03. 9. szerda 14:27
Jó írás.
#6 Andreas6 2015. 07. 1. szerda 08:58
Az itteni átlag fölött van.
#5 AlexHun 2015. 07. 1. szerda 08:52
Nekem tetszik...
#4 listike 2015. 07. 1. szerda 07:07
Jó írás.
#3 feherfabia 2015. 07. 1. szerda 06:05
Nem rossz!
#2 A57L 2015. 07. 1. szerda 04:14
Gyenge írás.
#1 Törté-Net 2015. 07. 1. szerda 00:00
Mi a véleményed a történetről?