Couch Surfing 3. rész

Szavazás átlaga: 7.68 pont (41 szavazat)
Megjelenés: 2015. március 9.
Hossz: 24 022 karakter
Elolvasva: 1 298 alkalommal
Fordítás
Eredeti történet
Előszó: habár ez a rész Steffi második epizódban leírt élményeire épül, nem feltétlenül szükséges a Couch Surfing sorozat első illetve a második részének ismerete. Persze nem is hátrány. Aki még nem találkozott a kanapészörffel, jó leírást talál a wikipédián.
Megérkeztem Brnoba a kelet-európai túrám harmadik városába. Mivel Prágát a tervezettnél néhány órával később hagytam el, már túl késő volt ahhoz, hogy valamit láthassak Brnoból. Nem feltétlenül voltam mérges emiatt – legalábbis ha az utolsó órák érzéseire gondoltam. A találkozóig hátralévő időmet egy internetkávézóban töltöttem. Az e-mailjeim átnézésekor felfedeztem egy Gabitól érkezőt. Megköszönte az izgalmas estét, és emlékeztetett arra, mit ígértem neki hangosan nyögve. Nevetnem kellett. Kedveltem a humorát. Az övé mellett felfedeztem egy másik e-mailt is, hogy a következő állomásomnál Budapesten minden teljesen rendben van.

Kerestem egy buszmegállót, mert a pasi nem akart eljönni értem a centrumba. A rozoga trolibusz a 60-as évek szocializmusát idézte. Később, amint bekanyarodott a panelházak közé, az az érzésem támadt, hogy az idő egyszerűen megállt. Az érzést csak erősítette, mikor a végállomáson leszálltam, és megláttam Jant. Olyannak hatott, akár egy 68-as fiatal, aki nem illik a tájba. Egy hippi. Hosszú, ápolatlan haj, tök hanyag járás.
Még mielőtt köszöntöttük egymást, különféle füvek illata sodródott felém. Óvatosságból nem nyújtottam kezet Jannak, hanem megmaradtam egy visszafogott „Hello! ”-nál. Angolul beszélgettünk, végigvezetett az utcán a ház bejáratához. Alig váltottunk szót. „Hogy vagy? ” és „Mit tervezel? ” Mást nem.
A lakása illett hozzá. Kisebb gyűjteménye a vízipipáknak, hatalmas lemezgyűjtemény különféle reggae-művészekkel, Bob Marley sem hiányzott, és mindez bakeliten. A levegőben édes illat lebegett. egy jointtal, de én köszönettel elhárítottam. Valamiért unszimpatikus volt ez a srác nekem. Normális esetben a hippik nyitottak a világra, ő zárkózottnak hatott. Talán túl komolynak látszottam? Vagy túl konzervatívnak? Jan megmutatta az éjszakai hálóhelyemet. Persze, tulajdonképpen nem is kanapé. Egy matracot fektettek raklapokra, virágcserepekkel keretezve, amikben inkább nem is akartam tudni, mit ültetett.

Míg a srác a konyhában egy spanglival szorgalmatoskodott, elvonultam tőle, és visszamentem a hálószobába, elő akartam készülni az éjszakára. Még egyszer körbenéztem a szobában. Az ablakból vetettem egy pillantást a másik panelház fénytengerére.
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes, 11 oldalas történet? És a több, mint tízezer másik?
VIP-tagsági váltásához válassz az alábbi csomagok közül!
Próbaidős
40 nap
960 Ft
Ezt választom!
telefonhívással
Kezdő
120 nap
2000 Ft */5.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
1 hónap
Haladó
180 nap
2760 Ft */7.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Profi
365 nap
5380 Ft */14€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
4+ hónap
* 384 EUR/HUF árfolyammal számolva
A szavazáshoz VIP-tagsági szükséges!
Szavazás átlaga: 7.68 pont (41 szavazat)
Rakd a kedvenceid közé!
Oszd meg másokkal is! Facebook Twitter

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ulysses
2015. március 9. 20:29
#6
Reméltem, hogy Rinaldo tetszését megnyeri az a rész. 🙂
Fáradt vagyok, lusta voltam még két napot várni, és harmadszor is átfésülni. Ez már így marad. Több helyen kénytelen voltam jócskán módosítani a mondatok tagolásán. A szerzőnő abban a korszakában élt-halt az "és" kötőszóért, meg a gondolatjelekért. Ráadásul írótársai javaslata ellenére ragaszkodott a jelen idejű meséléshez. Viszont találtam egy ennél is jobb fordítani valót, szintén anál témában.
Bár az eredeti Couch Surfingnek van még talán két folytatása, de azokat nem olvastam. Steffi25-nek nem ez a legsikerültebb sorozata. Nem zárom ki, hogy valamikor előveszem, de nem mostanában lesz az.
1
Sierra
2015. március 9. 08:41
#5
Ulysses, jó lett ez a fordításod! Itt-ott van benne egy-két apró bicsaklás, ahol kilóg, hogy fordítás, de ez semmit nem von le az értékéből! Az alapsztori is jó, sose jutott eszembe, hogy a Coach Surfing ilyen programokkal is járhat 😀
1
R
Rinaldo
2015. március 9. 08:02
#4
Felavatták a popsiját.
1
deajk2008
2015. március 9. 07:48
#3
nagyon tetszett e mű, amúgy is szeretem a gruppenes análos szextörténeteket ez 9p lett folytasd...
1
a
A57L
2015. március 9. 06:15
#2
Ez nagyon jó lett.
1
T
Törté-Net
2015. március 9. 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1