A+ A-

Istennő az albérletben

Az alábbiak 2010 januárjában-februárjában történtek, pár hónappal azután, hogy munkahelyemen – a gazdasági válság begyűrűző hatásaként – jelentős létszámleépítést voltak kénytelenek bejelenteni. Akkoriban 24 éves voltam, az volt az első munkahelyem, „majdnem friss diplomásként” meglehetősen kellemetlenül jött a dolog, ráadásul a barátnőm pár héttel korábban ejtett, szóval boldogság-indexem ama bizonyos béka hátsója alatt tanyázott. Nem hibáztatom a céget, tényleg nagyon rosszul ment akkoriban az üzlet, és hát tőlem volt, úgymond, a legkönnyebb megszabadulniuk, ráadásul nem voltam házas, nem voltak gyerekeim. Szerencsére akadt valamennyi félretett pénzem és kaptam egyhavi végkielégítést is a cégtől, aminek nagyon örültem, mert nem telt még le a három évem sem, így törvényileg nem illetett volna meg semmilyen extra pénz.
Hamar rájöttem, hogy a vidéki városban, ahol éltem, egyszerűen egyáltalán nem volt kereslet akkoriban az én mérnöki tudásom és – halovány – munkatapasztalatom iránt. A környékbeli településekkel ugyanezt a helyzetet tapasztaltam, naponta órákat ingázni meg igazán nem volt kedvem, pláne az öregecske autómmal amire sajnos nem lehetett a megbízhatóság mintaképeként gondolni... Tehát: költözés! Ha pedig költözés, akkor pedig miért ne egyből Budapestre, ahol talán még munka is akad. A vidéki albérletemet három hónap felmondási idővel felmondtam, és elkezdtem budapesti állásokra pályázni – gondoltam három hónap alatt csak találok valamit. Utólag elég optimistának tűnik, de működött: két hónappal később, nem sokkal karácsony előtt aláírtam az új munkaszerződésemet.
Ekkor jött egy nem várt nehézség: az albérlet. Nem is annyira az albérleti díjakkal volt a gond (persze sokszor azzal is), hanem inkább az ingatlanok minőségével. Kicsi, szűk, nyirkos, hideg, penészes, piszkos, lerobbant – nagyon mellbevágó volt a különbség az előző vidéki, nagy, világos, tiszta albérletemhez képest. Persze valószínű, hogy csak peches voltam e téren. Közben telt az idő, már január elejét mutatott a naptár, február elején meg kezdenem kellett az új munkahelyen. De végül rám mosolygott a szerencse.
Ráakadtam egy hirdetésre, amelyben kiadó szobát hirdettek. Igazából egy kisebb komplett lakást akartam kivenni, még ha csak garzont is, semmint csak egy szobát. De a hirdetés tiszta, felújított panellakást ígért – végre valami ami nem minimum százéves épületben leledzik. Persze nem túl közel a belvárosi munkahelyemhez, de legalább az albérleti díj is egész barátságosnak tűnt. Tudtam természetesen, hogy nagyon sok függ attól, ki lenne a lakótársam. Felhívtam hát a számot. Kellemes, fiatal női hang válaszolt.
Rékának hívták. Emlékszem az első találkozásra: nyílik az ajtó, és ott állt ő, nagyjából 170-175 centijével, formás alakjával – vékony de mégis sportosan izmos, minden részében tökéletesen arányos testével –, hátközépig érő vörös hajzuhatagával, csinos arcával, zöld szemével; úgy 18-20 évesnek saccoltam. Azt hiszem egy pillanatra ledöbbentem, nem számítottam ilyen fogadtatásra. Kifejezetten szépnek találtam. Talán egy pillanattal tovább álltam ott némán a kelleténél, mire ő elmosolyodott, és kedvesen beinvitált. Csak nem? De igen, a jövőbeli lakótársam személyesen! Szinte automatikusan végiggondoltam, vajon neki mi lehet az első benyomása rólam. Pár évvel idősebb pasi, tíz centivel magasabb, széles váll, kisportolt alkat (korábban versenyszerűen cselgáncsoztam és eveztem), megnyerő (remélhetőleg) mosoly, biztosnak tűnő és viszonylag jól fizető állással a zsebében – bár ez utóbbit akkor természetesen még nem tudhatta. Szóval: talán bejövök majd neki. Persze ez nem jelenti azt, hogy akar is majd tőlem bármit, de azért indulásnak nem rossz.
Körbevitt a lakásban, tényleg felújított, szépen rendben tartott volt. Réka elbűvölt: kecses mozgása (sokszor azt éreztem, ő valójában egy angyal vagy tünde, és nem is igazán érinti a lába a földet), természetes könnyedsége, választékos beszéde, kedvessége, de leginkább a szeme. Igézően szép szeme volt, első alkalommal szerintem ismét csak picit hosszabb ideig feledkeztem bele, mint illendő lett volna, de ő csak kedvesen elmosolyodott. Az albérletet persze kivettem, jobbat nem is kívánhattam.
Később sok információt megtudtam. A lakás felét Réka szülei fizették ki, viszont ennyire futotta nekik, a fennmaradó rész törlesztőjét neki kellett fizetnie, ami a rezsi mellett már egy kicsit sok volt, a lakás viszont tágas, ezért döntött úgy, hogy egy szobát kiadna. 22 éves volt, közel a 23-hoz, a haja pedig természetesen vörös. Kecses-könnyed mozgása minden bizonnyal annak volt betudható, hogy évekig táncolt, előtte pedig balettozott. Lektorként és néha fordítóként dolgozott, többnyire otthonról, német és – nagy meglepetésemre – kínai mandarin nyelvre szakosodva. Kiderült, hogy míg szüleivel élt, lakott a szomszédjukban egy idősebb kínai asszony, aki boldogan vállalta a bébiszitter feladatot, amikor csak a szükség úgy hozta – és gyakran úgy hozta.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 9.04 pont (105 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#15 Ulysses 2017. 03. 7. kedd 20:54
Na, ez viszont csont nélkül 10 pontos történet!
#14 sunyilo 2015. 12. 5. szombat 22:18
Teccik.
#13 A57L 2015. 03. 15. vasárnap 08:24
Nem rossz írás.
#12 davee10 2015. 02. 7. szombat 07:00
Nagyon jó
#11 listike 2015. 02. 5. csütörtök 10:04
Nagyon tetszett, 10pont.
#10 Malaky 2015. 02. 3. kedd 00:48
Nagyon tetszett,lehetne valami folytatása! smile
#9 hairy_pussy 2015. 02. 1. vasárnap 06:39
10p
#8 papi 2015. 01. 31. szombat 19:44
Nagyon jó
#7 tomi19 2015. 01. 31. szombat 19:13
Ma ez a második történet amit élvezet volt végig olvasni 10 pont.
#6 veteran 2015. 01. 31. szombat 09:38
Szuper jó. 10 pont
#5 zsuzsika 2015. 01. 31. szombat 09:13
Ritka jó történet 10x10 pont.
#4 feherfabia 2015. 01. 31. szombat 07:40
Nagyon szép történet!10P
#3 Rinaldo 2015. 01. 30. péntek 07:16
Szuper jó,történet.
#2 Chris444 2015. 01. 30. péntek 02:09
Nagyon jó volt!
Gratulálok smile
#1 Törté-Net 2015. 01. 30. péntek 00:00
Mi a véleményed a történetről?