A+ A-

Egy kis móka

Néhány évvel ezelőtt egy luxus lakóparkban éltem. A kisebb fajta palotámmal szemben egy nagyszerű fickó lakott, akit Janinak hívtak. Janit szinte mindenki ismerte és kedvelte a városban. Saját üzlete volt, amit elbűvölő modorával felvirágoztatott. Hetente többször is - különböző meghívásoknak eleget téve - a lakásán kívül töltötte az éjszakáját. Emellett nagyszerű sportember hírében állt. Összefutottunk néha a telep golfpályáján. Rendkívüli érzéke volt hozzá, hogy a társaságában lévők számára kellemessé tegye a közelében töltött idő minden pillanatát. Bármilyen összejövetelen megjelent, mindjárt a társaság középpontja lett. Szerencsésnek éreztem magam, mert hamarosan igazi, közeli barátok lettünk - közösen tartottunk nem egy partit, szerveztünk golfpartikat, vitorlás kirándulásokat. Egyre gyakrabban voltunk együtt és ez mindig nagyszerű érzéssel töltött el. Olyan érzésem volt, hogy ő az a fajta, aki sohasem kötné le magát hosszabb időre egyvalakivel; aki hamar kialakítja a maga társaságát, de nem hiányzik a számára egyetlen társaság sem konkrétan.
Az igazság az, hogy pokolian megkedveltem. Ő egy olyan belevaló kis fickó volt - nem volt 170 cm - nél magasabb - , de nagyon szép, arányos testű. Emellett egy igazi mókamester veszett el benne. Igaz, hogy néha már számomra is túlzásnak tűnt egy - egy tréfája, de ilyenkor előtörtek a régi kollégiumi emlékeim, és kihívtam egy kis birkózásra. Megragadtam és megpróbáltam földhöz vágni. Ez azonban egyáltalán nem volt egyszerű dolog, mert Jani alacsony volt ugyan, de kellőképpen erős.
Elhatároztam, hogy a harmincadik születésnapján egy partit adok. A vendégeket hozzám hívtuk meg, és mindenkinek meghagytam, hogy olcsó parókát és tréfás ajándékot hozzon. A vékony és ritkás haja volt az egyetlen, amire Jani érzékeny volt. El lehet képzelni azt a derültséget, ami kísérte az ajándékcsomagok kibontogatását, és ahogy egyenként fel kellett mind próbálnia. Ő vette a lapot, benne volt a mókában, sőt nevetve felkért mindenkit, hogy mi is próbáljuk fel valamennyit. A végén azért odajött hozzám, és megígérte, hogy ezt még visszakapom.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.06 pont (33 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#3 zsuzsika 2014. 12. 5. péntek 07:56
Nem rossz.
#2 A57L 2014. 11. 25. kedd 06:10
Nem lett rossz.
#1 Törté-Net 2002. 01. 17. csütörtök 18:00
Mi a véleményed a történetről?