A+ A-

Gyönyörteli örökség 9. rész

Reggel Imre arra ébredt, hogy Marika nincs mellette. Sejtette, hogy mi ért tűnt el. Rátört a honvágy. Ilyenkor mindig elvonul, és mikor kiélte magát az otthon felelevenítésében, csak akkor volt érdemes hozzászólni. Ha előbb megzavarták, nyűgös volt egész nap..
Imre felkelt, belebújt egy köntösbe, ami a zuhanyzó ajtaján lógott kívülről, és töltött egy-egy kupica pálinkát, aztán felment Aliz néni hálószobájába. Jól sejtette, a felesége a szoba teraszán állt, és nézte a futkározó lovakat a kifutóban. Imre kilépett a teraszajtón, és leült a reggelizőasztalhoz. Marika pár pillanat múlva nagyot sóhajtott, és megfordult.
- Tudod, hogy most már otthon is honvágyam lesz, ide - nevetett, és Imre elbűvölve nézte, ahogy a reggeli nap bearanyozza a haját.
- Gyönyörű itt, az biztos. De, ne feledd el, hogy akkor jövünk, amikor akarunk. Gyere, igyál egy kis pálinkát - nyújtotta felé a poharat Imre. Az asszony mosolyogva fogadta le, és koccintotta oda a férfiéhez a poharát. Ittak, aztán bementek a szobába.
- Mekkora fotel - nézett az egyik sarokban álló monstrumra az asszony.
- Ebben még beönteni is lehet - nevetett Imre, és az asszony háta mögé lépve, előre nyúlva megfogta a melleit.
- Csak nem akarod kipróbálni? - incselkedett az asszony.
- Nem, majd kihagyjuk - nevetett a férfi, és keze az asszony köntöse alá csúszott.
- De. itt nincs beöntős cucc - tettette a nyafogást Marika.
- Ahogy én Aliz nénikédet ismertem, rövid kutatás után találunk valami alkalmas eszközt - mondta Imre, és az ágy mellett álló éjjeliszekrényhez lépett, de nem talált semmit benne. Aztán a ruhásszekrénybe kukkantott be, de még egy incifinci körtefecskendőt sem talált.
- Úgy látszik, a medencéhez van minden eszköz letelepítve - vágott csalódott képet az asszony, aki már ledobta magáról a köntöst, és feltérdelt a fotelba. Már nem akart felkelni, így a fotel körül szemlélődött. A monstrum mellett a falon négy elefántcsontnak kinéző figura volt. Úgy néztek ki, mint a templomok vízköpői, csak hegyes formák nélkül, mind tátott szájjal.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 5.73 pont (26 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#6 Rinaldo 2014. 04. 18. péntek 11:18
Gyenge
#5 rockycellar 2014. 04. 3. csütörtök 19:16
Nem olyan jó
#4 zsuzsika 2014. 04. 3. csütörtök 09:34
Nem tetszett egy része sem.
#3 A57L 2014. 04. 3. csütörtök 06:42
Jó ez a sorozat.
#2 papi 2014. 04. 3. csütörtök 05:09
Nem rossz
#1 Törté-Net 2014. 04. 3. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről?