A+ A-

Nyári mese

Az gép megnyugtatóan duruzsolva falta az aszfaltot. Széles építése, és a nagy súly, az alacsony súlypont, lehetővé tette hogy a kanyarokat biztonságosan gyorsan hagyjuk magunk mögött. Lassan himbálózva, mintha hajóban lettünk volna. Elvégre hajó. Az országutak cirkálója. Mehettem volna gyorsabban is, és a kedvem is megvolt hozzá, de nem akartalak halálra rémiszteni. Óvatosan rád néztem. A mellettünk elsuhanó óceánt figyelted, a napszemüveged mögül. Addig tekergetted a rádiót, mígnem találtál egy rock and roll adót A Beach Boys énekelt. California Dreaming. A szél bele-bele kapott a kendődbe. A nagypöttyös vidám piros színével félelmetesen jól állt neked. Magadban dúdolgattál.
Az óceán mélykék színe csodálatos hátteret adott a kanyargós, tengerparti úthoz, és remekül ellenpontozta, a hegyoldalon buján zöldellő erdő színét. A távolban vihar készült. A mégsem bántam, hogy nem hajtottam fel, a kocsi tetejét. Élmény így autózni. Észrevetted, hogy figyellek, és rám mosolyogtál. Lassan begördültünk a kemping bejáratán, ahol hatalmas táblára egy boldogan strandoló családot festettek. Boldog Sziget írta a felirat harsányan, a kissé szirupos nevet. Lépésben haladtunk, a bungalónk felé. Az úton a strandról hazafelé tartók sétáltak. Családok, fiatalok. Mindenkinél strandtáska, úszógumik, és majdnem mindenki pecsenye piros, vagy bronzbarna. Az autót megbámulták. Persze lehet is rajta mit nézni. Mély bordó-króm színével, és a méreteivel impozáns látványt nyújt. Meggypiros bőr belső, a hatalmas fa kormánykerék, és a műszerfalon minden óra, minden mütyür csillogóra kisuvickolva. Álomautó. Na és ott ültél te. Álomnőm. Kiszálltunk, és kipakoltuk a csomagtartóból a kosarat, és a piknik maradékát. Letusoltam, gyors borotválkozás. A drapp színű ingemhez, választott nyakkendőt megkötöttem, a zakót még nem vettem föl, csak a kezemben vittem. Túl meleg volt még. Kinn a bungaló előtt vártalak.
Hát nem kis idő telt el, mire nyílott az ajtó, de a látvány megérte a várakozást. Láttad az arcomon, hogy meglepődtem, és ez tetszett neked.. Kissét színpadias mozdulattal körbefordultál mosolyogva. Csinos vagy nagyon -böktem ki végre. Csak ennyi? -kérdezted, és csalódottságot színleltél. Nem találok szavakat, csak azért. -mosolyogtam rád, és beléd karoltam. Elindultunk, a sétányon, a vidámpark felé. A bejáratnál a bohócruhába bújtatott jegyszedő le sem tudta venni rólad a szemét.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.67 pont (36 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#7 Paja 2013. 12. 17. kedd 16:17
Kicsit hosszú, de jó!
#6 Sierra 2013. 12. 17. kedd 09:59
Jó írás. Itt-ott picit egyhangú, de összességében jó. Az meg különösen tetszik, hogy nincs benne "extra". "Csak" egy jól sikerült éjszaka smile
#5 Rinaldo 2013. 12. 17. kedd 08:00
Jó.
#4 feherfabia 2013. 12. 17. kedd 06:24
nagyon jó!
#3 papi 2013. 12. 17. kedd 05:19
Tetszik.
#2 joozsi 2013. 12. 17. kedd 02:47
Szép írás.
#1 Törté-Net 2013. 12. 17. kedd 00:00
Mi a véleményed a történetről?