A nemes paripa

Szavazás átlaga: 5.79 pont (38 szavazat)
Megjelenés: 2013. augusztus 13.
Hossz: 4 979 karakter
Elolvasva: 1 336 alkalommal
Eredeti író: Petronius
Előszó:
Tisztelt Olvasóim!
Történetem – sajnos – nem saját alkotás, még csak nem is fordítás (a latinban eléggé járatlan vagyok), de mivel a kedvenceim közé tartozik, szívesen osztom meg mindazokkal, akik még nem ismerik, számomra kellemes élményt jelent mind a mai napig, remélem, másoknak sem jelent csalódást.
A közzététellel két szándékom volt: egyrészt szeretném felhívni a szerzők (magamat is vastagon beleértve!) figyelmét, hogy ebben a kényes (homo) témában is lehet remekműveket alkotni (persze, Petroniusnak művészként könnyebb volt!), másrészt szeretnék a hétköznapi gondokba belesüpped, fáradt olvasóim arcára legalább egy pillanatra mosolyt varázsolni.
Nyomatékosan kérek mindenkit, hogy ne szavazzatok, hiszen az elismerés kizárólag Petroniust illeti (meg is érdemli!), a kommenteket viszont szívesen fogadom.
Forrás: A szerelmes delfin, Európa könyvkiadó Budapest 1962, 77-80. oldal, fordította Révay József.
Most pedig jöjjön a történet, mindenkinek jó szórakozást!
Author04
Mikor katonakoromban valamelyik quaestorral Ázsiába kerültem, Pergamumban kaptam szállást. Nagyszerűen éreztem magam itt: nemcsak a szállásom volt pompás, hanem ezenfelül volt a házigazdámnak egy gyönyörű szép fia. Törtem a fejemet, hogyan lehetnék a szeretője, anélkül hogy az apja gyanút fogna.
Hát valahányszor az ebédnél szóba került, hogy mire valók a csinos fiúk, olyan mérgesen felháborodtam, olyan szigorú elkeseredéssel tiltakoztam a fülemet sértő trágár beszéd ellen, hogy mindenki, de főképpen a mama, úgy nézett rám, mint valami filozófusra. Lassanként én vezetgettem az ifjút a tornacsarnokba, én szabtam meg tanulmányai rendjét, én tanítgattam, s én adtam ki a rendeletet, hogy afféle liliomtiprót be ne eresszenek a házba...
Egyszer épp az ebédlőben heverésztünk (ünnepnap volt, iskolai szünet, a hosszabb vigadozás lomhasága nehezedett ránk, s ott maradtunk), mikor úgy éjféltájban észrevettem, hogy a fiú ébren van.
– Istennőm, Venus – fogadkoztam óvatos-félénk mormogással –, ha megcsókolhatom ezt a fiút úgy, hogy nem veszi észre, holnap egy pár galambot ajándékozok neki.
Amint a fiú meghallotta az élvezet díját, rögtön horkolni kezdett. Tettette magát, de én nekiestem, s összevissza csókoltam. Kezdetnek ez elég volt. Korán reggel aztán fölkeltem, gyönyörű pár galambot hoztam neki (már várta)? Így róttam le fogadalmamat.
A következő éjjel megint megengedte a csókolózást, de én más kívánságra gyulladtam, és szóltam:
– Ha ezt a fiút csintalanul végigtapogathatom úgy, hogy nem veszi észre, hát harcias-vad kakast adok neki ajándékul az élvezetért.
Erre a fogadkozásra az ifjú közelebb csúszott hozzám, s úgy vettem észre: attól tartott, hogy netalán elszundikálok. Hát én eloszlattam aggodalmát, és mindenestül elmerültem testének élvezésébe, csak épp a fő-fő gyönyört nem kaptam meg. Amint kinappalodott, meghoztam, amit ígértem. Nagyon örült neki.
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes, 3 oldalas történet? És a több, mint tízezer másik?
VIP-tagsági váltásához válassz az alábbi csomagok közül!
Próbaidős
40 nap
960 Ft
Ezt választom!
telefonhívással
Kezdő
120 nap
2000 Ft */5.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
1 hónap
Haladó
180 nap
2760 Ft */7.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Profi
365 nap
5380 Ft */14€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
4+ hónap
* 384 EUR/HUF árfolyammal számolva
A szavazáshoz VIP-tagsági szükséges!
Szavazás átlaga: 5.79 pont (38 szavazat)
Rakd a kedvenceid közé!
Oszd meg másokkal is! Facebook Twitter

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
u
ukmukfukk
2014. május 18. 05:14
#8
Gagyi.
1
p
papi
2013. december 28. 20:42
#7
Gyenge
1
R
Rinaldo
2013. augusztus 13. 11:56
#5
Jól rá fázott.
1
Martianyu
2013. augusztus 13. 08:11
#4
Na ne izélj már !
1
veteran
2013. augusztus 13. 07:40
#3
Közép szerű.
1
p
papi
2013. augusztus 13. 04:58
#2
Nem rossz.
1
T
Törté-Net
2013. augusztus 13. 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1