Művészek és modellek

Szavazás átlaga: 8.2 pont (35 szavazat)
Megjelenés: 2013. augusztus 7.
Hossz: 48 335 karakter
Elolvasva: 1 657 alkalommal
Egyik reggel egy Greenwich Village-i műterembe hívtak. A szobrász – Millard volt a neve – új műbe kezdett. A figura első vázlatával már elkészült, a munka most érkezett el abba a szakaszba, amikor a szobrásznak modellre volt szüksége.
A szoboralakon lenge ruha volt, a test minden ráncnál, redőnél áttetszett az anyagon. A szobrász megkért, hogy vetkőzzem le meztelenre, mert másképp nem tud dolgozni. Minthogy tökéletesen elmerült készülő művében, és engem tárgyilagos közömbösséggel méregetett, habozás nélkül levetkőztem és beálltam, ahogy kívánta. Noha akkor még ártatlan voltam, Millard közelségétől úgy éreztem, hogy meztelen testem semmiben sem különbözik az arcomtól, s hogy tulajdonképpen a szobor meg én azonosak vagyunk.
Amíg Millard dolgozott, arról mesélt, hogy hogyan élt azelőtt a Montparnasse-on. Gyorsan telt az idő. Nem tudtam, hogy történeteivel nem a képzeletemet akarja-e lázba hozni, noha a legcsekélyebb érdeklődést sem mutatta irántam. A montparnasse-i világot a maga örömére idézte fel. Ilyen történeteket mesélt.
Egy kiváló modern festőnek fehérmájú volt a felesége – mellesleg, azt hiszem, tüdőbajos. A nő krétafehér arcában mélyen ült lángoló, fekete szeme. A szempilláját zöldre festette, párductestére feszes, fekete szaténruhát húzott. Nádszálkarcsú derekán vagy hat hüvelyk széles, kövekkel kirakott, görög ezüstövet viselt. Minden szem megakadt azon az övön. Egy rabszolga öve – gondolta, aki ránézett. Igen, ez a nő a lénye legbelsejében rabszolga volt: tulajdon szerelmi éhségének rabszolgája. Minden férfi tudta, hogy csak meg kell ragadnia az övet, kinyitni, és a nő egyből a karjába zuhan. Olyan volt ez az öv, mint a Cluny múzeumban kiállított erényöv: a háborúba induló kereszteslovagok azt csatolták a feleségükre, mert az elöl lenyúló ezüstlemez eltakarta és bezárta asszonyuk szemérmét, amíg ők távol voltak. Hallottam egyszer egy elragadó történetet egy lovagról, aki felcsatolta az erényövet feleségére, és a halálra felkészülve rábízta a kulcsot a legjobb barátjára, majd ellovagolt, de alig tett meg néhány mérföldet, amikor látja ám, hogy vágtat utána a barátja és bőszülten kiabálja: "rossz kulcsot adtál! "
Nos, ilyesféle gondolatokat keltett bennünk az öv, amelyet Louise hordott. Ha megláttuk, hogy belép a kávéházba, éhes tekintettel végigmér bennünket, viszonzást várva, vagy legalább azt, hogy meghívjuk az asztalunkhoz, valamennyien tudtuk, hogy megkezdődött az aznapi vadászat. Louise férje
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes, 22 oldalas történet? És a több, mint tízezer másik?
VIP-tagsági váltásához válassz az alábbi csomagok közül!
Próbaidős
40 nap
960 Ft
Ezt választom!
telefonhívással
Kezdő
120 nap
2000 Ft */5.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
1 hónap
Haladó
180 nap
2760 Ft */7.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Profi
365 nap
5380 Ft */14€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
4+ hónap
* 384 EUR/HUF árfolyammal számolva
A szavazáshoz VIP-tagsági szükséges!
Szavazás átlaga: 8.2 pont (35 szavazat)
Rakd a kedvenceid közé!
Oszd meg másokkal is! Facebook Twitter

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
p
paper942
2019. február 26. 22:52
#6
Nagyon jó!
1
a
A57L
2014. szeptember 16. 06:10
#5
Jól sikerült.
1
x
x124
2013. augusztus 7. 22:15
#4
Jó!
1
R
Rinaldo
2013. augusztus 7. 06:22
#3
Nagyon vontatott.
1
p
papi
2013. augusztus 7. 04:55
#2
Nagyon jó
1
T
Törté-Net
2013. augusztus 7. 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1