Férfiavatás 2. rész

Szavazás átlaga: 7.42 pont (50 szavazat)
Megjelenés: 2013. július 19.
Hossz: 33 304 karakter
Elolvasva: 2 181 alkalommal
No, akkor folytatom a balatoni történettel. Emlékszel, hogy akkor már bútorasztalosnak tanultam, és a második év végén a legjobb barátommal, tudod, a Szilágyi Bandival, akivel együtt inaskodtam, lementünk a Balcsira, mert a ’70-es években az volt a menő. Nagy szó volt ám ez, mert hát először repültünk ki anyáink védőszárnya alól, türelmesen végighallgattuk az ősök figyelmeztetéseit és jótanácsait, magunkban persze szentül megfogadtuk, hogy még véletlenül sem tartjuk be egyiket sem, aztán a végén csak elengedtek bennünket. Stoppal mentünk, mert hát az ember ott spórol, ahol tud, ez teljesen megszokott dolog is volt, meg hát akkoriban még sokkal-sokkal könnyebben felvették az embert – pláne a fiatalokat – az autósok, mint manapság. Pénteken kora délelőtt indultunk, amikor már érezhetően megnőtt a Balaton felé az autóforgalom, de így is jó fél napba telt, mire leértünk Révfülöpre – a szülők szerint még valahol a vonaton zötykölődtünk – és rögtön szállás után néztünk, mert hát csak kell valahol aludni. Akkoriban még nem voltak hajléktalanok, ha a parton alszunk, a rendőrök rögtön el is vittek volna bennünket. Néztük a sok "Zimmer Frei" táblát, egy-két helyen megnéztük a szobát is, de hát nagyon drágák voltak az erszényünkhöz képest. Azt még nem is mondtam, hogy az utolsó stopnál a kocsiba felejtettem a zsebrádiómat, amit az öregem vett nekem az előző héten 500 Ft-ért, tudod, mekkora pénz volt az a hetvenes évek közepén? Mondtam: ezt valahogy össze kell spórolni és venni egy ugyanolyat, mert az öregem elpáhol, ha nincs meg, emlékszel, milyen kemény keze volt az öregnek, itt nem volt mese, rádió nélkül nem mehettem haza. Már azon voltunk a haverommal, hogy mégiscsak a parton alszunk, lógattuk is az orrunkat rendesen, egyszer csak szembejött velünk egy öregasszony. Olyan ronda volt, mint az utálatoskép, állítom, hogy a vasorrú bába bálkirálynő lett volna mellette, a feneke meg akkora, hogy kirakós römit lehetett volna játszani rajta, de amikor közelebb ért, egész barátságos hangon megkérdezte:
– Fiatalemberek, nem tán szállást keresnek? – azzal szúrósan ránk nézett.
– De igen, néni, épp ez ügyben járunk – szólt Bandi.
Az öregasszony hangja rögtön fuvolázó lett, csakhogy ez a fuvola mintha emberi sípcsontból készült volna:
– Akkó ne is fáraggyanak tovább hiába, gyüjjenek el hozzánk, mi ingyért aggyuk a szállást, van a kertbe egy kis kamora, ott elhálhatnak, ha akarnak.
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes, 16 oldalas történet? És a több, mint tízezer másik?
VIP-tagsági váltásához válassz az alábbi csomagok közül!
Próbaidős
40 nap
960 Ft
Ezt választom!
telefonhívással
Kezdő
120 nap
2000 Ft */5.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
1 hónap
Haladó
180 nap
2760 Ft */7.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Profi
365 nap
5380 Ft */14€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
4+ hónap
* 384 EUR/HUF árfolyammal számolva
A szavazáshoz VIP-tagsági szükséges!
Szavazás átlaga: 7.42 pont (50 szavazat)
Rakd a kedvenceid közé!
Oszd meg másokkal is! Facebook Twitter

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Andreas6
2017. november 13. 06:55
#23
Jól írsz, a címkék nem stimmelnek.
1
a
A57L
2016. szeptember 18. 08:33
#22
Kiváló írás.
1
vakon53
2016. január 2. 01:17
#21
Netörődjél az előttemlevő hozzászólókkal csakfolytazsdtovább nygyugottan.

10 Pont!
1
u
ukmukfukk
2014. május 18. 16:34
#20
Tré.
1
l
listike
2014. április 12. 13:35
#19
Tetszett, de jó lenne a folytatást is olvasni.
1
Ulysses
2013. október 1. 14:30
#18
A fenti sztori előzményéhez írt hozzászólásokat olvasva nem gondoltam akkor, hogy gaborthefirst véleményét osztom majd később. Íme, máris élnem kell a tévedés jogával. Teljesen egyetértek azzal, amit itt a 14-es hozzászólásban írt.
Sőt, szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a parton meglesett jelenet leírásánál számomra kilógott a lóláb. A szereplők szájába adott párbeszéd inkább emlékeztetett a későbbi évtizedekben elterjedt pornófilmek és írások nyelvezetére, fordulataira. Önmagában nincs ezzel különös baj, nagyon is izgalmasan tárta elénk a szerző a fantáziáját. Mert a nyakamat rá, hogy az eredetihez képest alaposan kiszínezte itt a történteket.
A történet eleje igazán remek. Hamar megfejtettem a trükkjét. Tágabb szülőföldemről származó kiváló magyar író, Fekete István stílusára emlékeztet. Varázslatos.
A történet harmadik részében valóban túlzott hangsúlyt kapott a legtöbb fiatal életében komoly szerepet játszó hokizás. Úgy gondolom, jelen esetben is igaz a közhely: a kevesebb több lett volna.
Author04, fel a fejjel! Szerintem jól írsz, legalábbis olvasásra érdemesen. És kíváncsian várom, hogyan is lett férfivá Sankó.
1
g
gaborthefirst
2013. július 23. 04:10
#17
Aszt akkó eese óvasom vaze
1
g
gaborthefirst
2013. július 23. 04:08
#16
axelley: egyetértek, ennél a résznél leskelődés és maszturbáció címkék lettek volna indokoltak...
1
axelley
2013. július 23. 01:43
#15
gaborthefirst: Ezért várok a folytatásra, sajnos nekem ezért jött be a történetben a "párocska rész"-is. A "parton" részben legalább fantáziáltak volna nem pedig, este hogyan nyúlnak magukhoz. Nem tudom én így gondolom még most is. A hogyan hokiznak "Hokizó tinik" már nem jöttek be a végén. A "hokizást" meg sosem értettem, talán csajjal közösen még valamit ér. De így...
1
g
gaborthefirst
2013. július 23. 01:20
#14
Namármost, ha egy írás nem önéletrajzi írás, azaz nem teljesen tényszerű, nem a valóságban megtörtént eseményeket adja pontosan vissza, hanem fantázia elemekkel tarkított írásról van szó, akkor ezt egy épeszű író a legnagyobb élvezeti érték elérésére törekedvén kellően olvasmányossá, eseménydússá, színessé, vagyis a lehető legélvezetesebbé teszi. Mert ha már egyszer a fantáziájához nyúl az író, akkor kihozza belőle a lehető legjobbat ... őőő, vagy nem ez a cél? Szóval, ha nem életrajzi az írás (true story), hanem életrajzi ihletésű (based on a true story), akkor a történetnek igenis a legfantáziadúsabbnak kell lennie, különben le kell írni az igazat és nem kell feleslegesen variálni, ha az eredmény úgyis ugyanaz az unalmas történet lesz. A fantázia terén persze nem kell átesni a ló másik oldalára, nem kell, hogy valami ifjú titánok egy éjszaka alatt végigdugják a part összes létező nőjét, mert egy az életszerűtlensége miatt hihetetlen történet semmivel sem jobb egy szürke hétköznapinál. De ilyet senki nem is mondott. Az arany középút lett volna jó, az, hogy életre való, rámenős kamaszok megteszik amit kell, végre becsajoznak és elvesztik a szüzességüket. De ha már sajnos nem így lett, akkor legalább homoszexuális húrok ne lettek volna megpendítve, mert így, hogy nem történt ilyen cselekmény, ez zavaró volt ... talán azért nem történt semmi, mert melegek? ... de ha melegek, akkor miért nem történt semmi köztük sem? ... viszont akkor duplán nem törtent semmi ... ??? Engem nem érdekel kamaszok hokizása, én talpraesett, belevaló emberek történeteit akarom olvasni, akár életrajz akár nem!
1
author04
2013. július 22. 03:59
#13
Kedves axelley!
Megtisztelő véleményedet - mint mindig - most is örömmel fogadtam. Ez a sorozatom - az 1. résznél már utaltam rá az egyik megjegyzésnél - igényelte a legkevesebb fantáziát, mert nagyon sok személyesen megélt elemet építettem bele, persze, ettől még nem önéletrajzi írás. A révfülöpi helyszínek, szereplők és események alapja valós, nem sokat változtattam rajta. Ami az öregek beszédét illeti: szállásadóink egyszerű parasztemberek, szőlőművesek voltak, ízes szavaikat lehetetlen írásban visszaadni, ezért választottam a fonetikus írásmódot, bár az "a"-nak hangzó "e"- betűt így sem lehet érzékeltetni, pedig nekem nagyon tetszett, mint minden tájszólás, ami a magyar nyelv igazi kincse.
Ami az utolsó két mondatodat illeti: a "magamhoz nyúlás" nem beugrott a "kis agyamba", egész egyszerűen ez történt a valóságban. Amikor elhatároztam, hogy ezt a történetet megírom, megfogadtam, hogy a poén, vagy a magasabb tetszési index kedvéért sem vagyok hajlandó változtatni a valós események menetén. Könnyű lett volna kamasz lepedőakrobatákat, mini alfahímeket, ifjú szupermacsókat fabrikálnom a hőseimből, akik lába (pontosabban farka) előtt hever a fél északi part össze hölgye - de minek? A valóság sokszor szebb, mint a fantázia teremtette álomvilág. Éppen ezért hőseimet meghagytam olyannak, amilyenek voltunk annak idején a barátommal: esetlen, tétova, útkereső, vágyak tüzében égő kamasznak, akik sokszor gyerekesek (könyörgöm, mit vártok egy 16 év körüli szűz, tapasztalatlan fiútól?), de szeretnének igazi férfivá válni. Lehet, hogy ettől a történet unalmas, gyerekes, de ami a számomra legfontosabb: emberi. Kösz és üdv!
1
axelley
2013. július 21. 22:07
#12
Tisztelt author04! Hát én ezt nem pontozom még, meg látjuk, hogyan izmosítod a történetet szexuális részét.
A történet eleje nagyon bejött a fiatalságomra emlékeztettet. Meg a két öreg beszédje az tetszet többet bele tehettél volna. Bírtam bejött a stílus.
Ezek miatt tuti 10 pontot megérne.
De leg közelebb csillagozd meg szép magyar régies anyanyelvünket. Hadd tanuljon már valamit a fiatal ne csak a Tévéből. Mert magyar nyelvet szerintem nem érteni meg. Alulra meg leírod, mint a nagyok.
mert ránk pimpósodik a kadar*

Történet meg egészen addig tetszet, amíg a parton voltak a fiúk. Hát nekem nem a "magamhoz nyúlás" ugrott volna be a "kis agyamba" a csajok láttán. De "párocska rész" bejött tovább is fajul hatot volna..
1
g
gaborthefirst
2013. július 20. 13:50
#11
Pavlovval egyetértek, nekem sem jött be a hokizás, még akkor sem, ha ez kamaszoknál természetes. Nem erről van szó. A történet minden szempontból nagyon jó, minden szempontból messze átlagon felüli volt, egészen a párocska hazameneteléig. Onnantól nem tetszett. Jobb lett volna, ha a srácok útón hazafelé valami izgalmas kalandba keveredtek volna, pl valami parton unatkozó ndk-s csajokat jól megdöngethettek volna, vagy otthon egymásnak eshettek volna. Bármelyik jobb lett volna. Ez így nagyon hétköznapi, elég unalmas ... és megint csak gyerekes. Ez bosszantó, mert qrva jó írás is lehetett volna. 5 pont
1
author04
2013. július 20. 13:08
#10
Kedves hozzászólóim:

- papi2007: örülök és kösz!
- veteran: a folytatás izgalmasabb, kösz és üdv!
- genius33: kösz a megszokott, tömör véleményt, üdv!
- Pavlov: kevés kamasz mondhatja el magáról, hogy nem volt szüksége a hokizásra, mert rögtön rátalált a(z épp aktuális) kedvesére, ha ilyen szerencsés vagy, őszintén irigyellek. Én bizony - talán nem egyedül ebben az országban - még ifjúként is (két párkapcsolat között, sorkatonai szolgálat alatt) bizony ráfanyalodtam, része az életnek, szükségmegoldás, de nekem bejött... Más kérdés, ha az nem tetszik, hogy egymás előtt csinálták, pedig elég gyakori, személyesen éltem meg, hogy a koleszben az egyik évfolyamtársam éppen magával küszködött - 4 fős szobában laktunk - amikor felébredtem, hogy pisilnem kell. Hát ez annyira nekem sem jött be, mert már majd' szétrepedt a hőlyagom, mire végzett, a fal felé fordult és végre felkelhettem, mivel evő, ivó ..szó embert nem illik zavarni. Üdv!
- izmos22: köszönöm, és ne vedd olcsó poénnak: a folytatás "izmosabb" lesz. Üdv!
1
i
izmos22
2013. július 20. 09:34
#9
jó lett
1
Pavlov
2013. július 20. 07:05
#8
Ez a hokizás annyira nem jön be...
1
R
Rinaldo
2013. július 19. 12:34
#6
Jól felhúzta magát.
1
veteran
2013. július 19. 09:45
#5
Eddig jó. 8 pont
1