A+ A-

Gyász

A könyvesboltban voltak, ami a férfi anyukájáé volt, és olyan nagy szeretettel vezette. A hátsó raktárban feküdtek egy kopott pléden, a férfi magához ölelte a lányt, aki halk szuszogással aludt már néhány perce. Kiadós szeretkezésen voltak túl, több óráig meg sem álltak benne, de a lány örült neki, hogy boldoggá teheti a férfit, főként most, hogy az anyukája temetéséről jöttek.
A lány sosem ismerte úgy a férfit, mint aki mindennél jobban ragaszkodik anyjához. Szerették egymást, mint anya és fia, a férfi, ha tehette, minden hétvégén meglátogatta őt, és még a lányt is bemutatta neki, jó kapcsolatot alakítottak ki. De a halála mégis elkeserítette. Fiatal asszony volt még, ötvenöt esztendős sem múlt el, hirtelen jött tragédia volt ez a férfi számára, s jobban szüksége volt a lányra, mint bármikor máskor.
És a lány szívesen vigasztalta őt, szavaival, érintéseivel, mindent odaadott neki, megtett, amit csak tudott. Bár a lánynak sosem volt igazi családja, azért megértette, milyen nagy fájdalmat érezhet most a férfi, akinek apja pár éve egy vadászbalesetben hunyt el.
A férfi fél kézzel kinyúlt maga mellé, egy bőrdzsekihez, aminek a zsebéből egy ezüstösen fénylő flaskát vett elő, s míg másik kezével csak még szorosabban magához húzta a lányt, nagyot húzott az alkoholból. Jó erős a cucc, de abban nem biztos, hogy micsoda, az unokatestvérét kérte meg rá, töltse tele a legerősebb italával, amit csak raktáron tart. Az unokatestvér kocsmáros volt, és megértette a férfi gyászát.
Szex és alkohol, így kell gyászolni. Talán az édesanyja nem jön vissza, de azt a nyamvadt szomorúságot távolabb űzheti. Lenézett a lányra, és kisöpörte aranybarna haját az arcából. Szép volt, nyugodt és kedves. Szerette a parfümjének az illatát, meg aztán magát a lányét is. A fekete harisnya és kosztüm hanyagul a földre volt vetve, egyenesen a temetésről jöttek ide, ebbe a kis könyvesboltba. Jó hely a gyászhoz. Meg aztán nincs szomszédság, aki panaszkodna a sikolyok és üvöltések miatt.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.19 pont (31 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#7 A57L 2014. 11. 13. csütörtök 06:03
Közepes történet.
#6 genius33 2012. 11. 17. szombat 14:56
Egész jó smile
#5 v-ir-a 2012. 11. 14. szerda 19:05
olyan kis aranyos
#4 franceska 2012. 11. 14. szerda 07:58
Nagyon egygyügyü.ovis
#3 cervelo 2012. 11. 14. szerda 07:24
Lehetne jobb is.
#2 gyuri0926 2012. 11. 14. szerda 07:11
Gyengécske .
#1 Törté-Net 2012. 11. 14. szerda 00:00
Mi a véleményed a történetről?