A+ A-

A Szent Mazo bevezető

Figyelem! A történet sértheti egyes tagjaink vallási meggyőződését!
Következzék hát ama koldusok versengéséhez fogható méltóságosságúra eltervezett, ámde elhagyatottságunkat dicsőséges fénnyel szerteoszlató ceremóniának igazán esett története, mely azon mi Urunk 16..-ik esztendejének lélekébresztő napjaiban esett , valamelyeket szokás szerént csak a mi védelmező egyházunk betemetetlen likacsának nevezendének jó históriás deákjaink. Ha ki ne ösmerné azon bogáncsból vetett koszorúkkal méltatott idők eseményjeit, akkoron esett meg mi rajtunk, igazságot hívőkön amaz csúfsággal teljes istentelenség, mely szerént a mi legmagosabb tiszteletre való s Urunk akaratja révin védelmünkre tett pásztorunk helyét az maga részire foglalta el vala, s az maga bizonnyal jó szándék szerént való, ámde az mi igaz ügyünktől nagyobbára elfedettve lévén, az Mennyei akarattól elfelhőzött tudóstalan módon próbálta vala megigazítani gyülekezetünk ügyjeit amaz messzi Napkeleten élők lelkiösmeretét vigyázó egyházfő, aki követői által a Bölcsesség Világtengerének tarttatik.
Mondják, hogy amelykoron eme máskülönben igen különb elméjű és jóságú nagy vezető Rómában tartózkodott, az mi jog szerént való pásztorunk amaz ő idegen palotájában élte napjait.
És hogy mi módon esett meg ezen semelyik gyülekezettől nem kévántatott álságos és ama elkárhozott lelkek mulatságára való helyes csere? Természetesen ama borzadályos emberkísértő, egeket sarazó, csalafintoskodó Ördöngös lény révin, akire nem lehetne ellig hegy és dombságok földit hordani, ellig magosra növekvő fák gyökereit csavarintani és ellig bőfolyású tengerek és tavak vízjeit tölteni, hogy nyugalomban érezhissük magunkat felűle. Eme patás művelte ki ezen gonosz tervet, hogy kétségbeesésbe kergesse mind a kettő jó szívvel reménkedő gyülekezetet.
De szerencsére az mi jó Urunk nem engedtette meg őneki hogy sokáig lelje gyönyörködésit az ördögi huncutságaiban és néhány nap elmúltán mindent visszahelyezett vala eredeti s az Ő akarata szerént való állapotjába. Nem is került vala az azonkorban imádkozó hívek tudomására úgy ahogyan a valóságban esett meg a gyalázatos história, ugyanis ehelyett oly módon esmérhették meg a bekövetkezetteket, hogy bizodalommal várt és szeretett új főpásztoruk testébe igen kevíssel főhelyre emeltetése után kínos betegség magvai kerültenek mely miáltal lelke hamarosan az Magasságos Úr színe elé emeltetett, és röviddel ezután találhattak végre V.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 3.39 pont (23 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#6 A57L 2014. 03. 13. csütörtök 06:36
Nem ér sokat.
#5 genius33 2012. 09. 22. szombat 15:12
Pfff... kritikán aluli...
#4 cervelo 2012. 09. 22. szombat 07:48
Brrrrr!Nagyon gyenge.
#3 gyuri0926 2012. 09. 21. péntek 08:31
Ezzel nem a vallásosság sértése a gond !!! Hanem , hogy pocsék .
#2 Rinaldo 2012. 09. 21. péntek 07:16
Nagyon gyenge.
#1 Törté-Net 2012. 09. 21. péntek 00:00
Mi a véleményed a történetről?