A+ A-

Zsarnok? 1. rész

Nagyon elgondolkodtam a jövőmet illetően, most végeztem a Bécsi katonai akadémián itt vagyok húszonkét évesen. Mindig katona akartam lenni, de most elvesztettük a háborút, a Monarchia felbomlott, és Trianon szégyenét sem tudjuk megemészteni. Már nem olyan vonzó számomra a katonai pálya. Haza vágyom Magyarországra, bár életem nagy részét itt éltem le, de a szívem mélyén mindig haza vágytam. Nagyanyám távirata segített döntenem, vagy nem is kellett döntenem kész tények elé állított. A nagyi megírta, hogy apám hirtelen meghalt, és azonnal induljak haza. Nagyon megdöbbentett a hír, hisz apa életerős ötvenöt éves férfi volt, és soha nem volt beteg. Igaz nem álltunk nagyon közel egymáshoz, tudom szeretett, csak nem tudott velem mit kezdeni anyám halála után. Ezért a legkézenfekvőbb megoldás a bentlakásos katonai iskola lett, így elhárult róla a gyerek nevelés súlyos gondja. A szünidők nagy részét is nagyanyámnál töltöttem, apával néhány órát sikerült együtt lennem.
Felszámoltam a Bécsi életem, vonatra szálltam, és 1920. augusztus 1.-én elhagytam a császári várost. Pesten először a nagyanyámhoz mentem, sírva borult a nyakamba. Úgy gondoltam a temetésig itt lakom nála, és majd a végrendelet kihirdetése után költözöm apám házába. A végrendelet nem okozott meglepetést szerencsére, én voltam apám egyetlen örököse. Ami azt jelentette, hogy örököltem egy budai villát, néhány pesti bérházat, és egy vidéki kúriát a Balaton felvidéken. Kaptam az ügyvédtől egy széf kulcsot is, amikor kinyitottam tátva maradt a szám. Rengeteg pénz, és arany pihent a széf mélyén.
Ideje volt birtokba vennem az otthonom, a villánál egy öreg komornyik fogadott, aki alig akart beengedni. Körbejártam a házat, rendetlenség, és kosz fogadott. Nagy nehezen előkerült egy középkorú szobalány, aki végig kalauzolt a házon, nem voltam megelégedve a látottakkal. Összehívattam a szalonba az alkalmazottakat, nyolc ember toporgott izgatottan előttem.
- Megértem emberek, hogy gyászolnak, elvesztették a gazdájukat, de ez nem ok arra, hogy ez a ház úgy nézzen ki, mint egy szemétdomb. - förmedtem rájuk. - Gondolom, tudják, hogy katonatiszt vagyok, rendre, és fegyelemre neveltek, és megígérem önöknek, hogy hamarosan itt is rend lesz. Néhány embertől meg kell válnunk, de aki marad, az sem lehet biztos a dolgában. Ha nem végzi, rendesen a munkáját azonnal kirúgom. Azok nevét mondom, akik maradnak, a többiek holnap reggel megkapják a bérüket, és eltávoznak.
A szakácsnőt, azt a középkorú szobalányt, aki körbevezetett, és egy fiatalabb szobalányt választottam. A többiek döbbent csendben somfordáltak ki.
- Hölgyeim kérem, foglaljanak helyet! Szeretném, ha együtt tudnánk dolgozni nagyon sokáig, és ha meg leszek elégedve önökkel, akkor a fizetésüket is hajlandó vagyok megemelni.
Még egy kicsit elbeszélgettem velük, megtudtam a nevüket, azt is mióta szolgálnak itt. Majd a dolgukra küldtem őket, Rózát a szakácsnőt megbíztam a vacsora elkészítésével. A két szobalányt, Borbálát és Julit pedig a szobám rendbe rakására küldtem.
Másnap reggel elmentek az elbocsátott emberek, mindenki sírt, kivéve engem.
- Remélem önök nem akarnak az ő sorsukra jutni, becsüljék meg magukat, fogadjanak szót, és meglátják minden rendben lesz. - mondtam a három megmaradt nőnek. - Ma késő este érek haza, nem kell vacsorával várni, és elég, ha egy ember vár a többiek lefekhetnek. Töltsék hasznosan a napot, van mit tenniük.
Már éjfél körül járt az idő, amikor haza értem. Borbála még fent volt a nappaliban várt.
- Szüksége van még uram valamire? - érdeklődött.
- Hozzál egy üveg bort a szobámba!
Gondoltam talán a bor majd kicsit ellazít, könnyebben elalszom. Pár perccel később kopogtattak az ajtón már meg is érkezett a borom. Az asszony kitöltött egy pohárral, és szó nélkül várakozott. Megittam az első pohár bort nagyon jól esett kezdtem ellazulni. Úgy döntöttem próbára teszem Borbálát. Az asszony a negyvenes évei elején járhatott, kicsit molett volt,fiatal korában nagyon szép lány lehetett.
- Nagyon feszült vagyok, szeretnélek megkérni, hogy masszíroz meg.
- Természetesen uram állok a rendelkezésére.
Megittam még egy pohár bort, levetkőztem teljesen, és végig hasaltam az ágyon. Az asszony tágra nyílt szemekkel figyelt, láttam zavarban van. Aztán közelebb jött, és elkezdte simogatni a hátam.
- Keményebben dolgozz meg!
- Nem akarok fájdalmat okozni - rebegte
- Gyúrjad csak, majd szólok ha fáj.
Rendesen megdögönyözött sajgott minden porcikám. Felizgatott a dolog, farkam keményen feszült a hasamnak. A hátamra fordultam, árbocom hetykén meredt az ég felé. Borbála nem tudta levenni a szemét a hímtagról.
- Gyere, lányom segíts a száddal, és a kezeddel, hogy megkönnyebbüljek.
- Mit csináljak uram? - suttogta.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.16 pont (79 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#16 deajk2008 2016. 09. 8. csütörtök 09:52
elment, de azért izgató is volt
#15 zsuzsika 2016. 09. 8. csütörtök 07:27
Erőszakos,durva.
#14 feherfabia 2015. 08. 11. kedd 06:16
Közepes!
#13 listike 2014. 08. 9. szombat 08:40
Bagyon jó.
#12 papi 2014. 01. 22. szerda 05:38
Nagyon jo
#11 A57L 2013. 07. 29. hétfő 05:05
Jó írás.
#10 delgadoo 2013. 06. 7. péntek 00:36
tetszetös
#9 hairy_pussy 2013. 02. 2. szombat 07:23
tetszik
#8 tenzin 2012. 11. 26. hétfő 01:19
.
#7 tiborg 2012. 11. 10. szombat 08:11
Bravo v-ir-a. Ditto
#6 imohos 2012. 08. 18. szombat 11:15
Valahogy nem igazán tetszik
#5 v-ir-a 2012. 08. 17. péntek 23:14
Remélem ez csak kitalált baromság...téged kéne megverni, majd szárazon seggbe kúrni. Kíváncsi lennék rá, mit írnál utána....
#4 joozsi 2012. 08. 17. péntek 03:16
Az utolsó 5 sor nélkül kiváló.
#3 cervelo 2012. 08. 16. csütörtök 07:54
A pénz beszél,a kutya ugat.Én is ezt csinálnám.Jó történet.
#2 Rinaldo 2012. 08. 16. csütörtök 07:12
Megtörte a nőket,elsövel leszopatta magát,másikat segg be kurta,3-dikat jól meg baszta.
#1 Törté-Net 2012. 08. 16. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről?