A+ A-

A tanár, aki szolgává vált

Az egész a matematikával kezdődött. Egy ismerősöm megkért, hogy az unokaöccsét korrepetáljam matekból, ugyanis gyengén megy neki. A középiskolás matek az egyetemi után nem jelenthetett gondot. Mivel nem voltak estéim túlon-túl elfoglaltak, a heti két óra belefért. Legalább én is átismétlem, amit tanultam. Habozás nélkül igent mondtam. Egy hét múlva csörgött is a telefonom. A leendő tanítványom anyja hívott, hogy a részleteket megbeszéljük. Abban maradtunk, hogy hétfőn már megyek is, és a fizetésről majd megegyezünk.
Előzetesen csak annyit tudtam, hogy egyedül neveli a fiát, de amúgy sem kértem volna magas összeget, mert ismerős kért meg rá. A megbeszélt időre kimentem, és megtartottam az órát. Az anyja csak később jött meg, így csak mikor végeztem, az után tudtuk megbeszélni a piszkos anyagiakat. Akkor láttam először Edinát. Szőkésbarna hajú, kifejezetten szép arcú, vékony nő volt. Fiatalos stílusa és jó humora miatt hamar megtaláltuk a közös nevezőt.
Legközelebb úgy mentem, hogy feltétlenül tudjak pár szót vele is beszélni. Egyre többször beszélgettünk. Először csak kötetlen dolgokról, aztán egyre komolyabb dolgok is szóba kerültek. Elmondta, hogyan hagyta el a férje, miért nem talál igazi barátot, hogyan akart kikezdeni vele a főnöke, hogyan szerelte le?
Határozottsága minden szavából sütött. Utólag azt mondanám, hogy olyan nő volt, aki megszerzi magának, amit akar. A hetedik, vagy nyolcadik alkalommal aztán hamarabb kellett befejeztem a korrepetálást, mivel tanítványomnak sürgős programja volt. Ott hagyott bennünket, hogy az anyja ide adja az erre a hóra esedékes összeget. Miközben fizetett, csak úgy poénból megkérdeztem tőle, hogy minden férfinak fizet-e?
- Miért, férfi vagy? - jött a hasonló stílusú válasz.
- Nem úgy néz ki?
- Nem tudom, mély a hangod, de többet nem tudok rólad. Nem látszik más.
- És, baj?
Elmosolyodott.
- Mihez képest?
- A mély hang nem az egyetlen külső jel - adtam a tájékozott embert. Úgy látom, téged is korrepetálni kellene.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 5.8 pont (46 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#7 vakon54 2017. 11. 1. szerda 09:51
Megértvolna egy folytatást!
#6 A57L 2014. 03. 14. péntek 07:03
Ez gyenge volt.
#5 v-ir-a 2012. 08. 13. hétfő 02:10
mire rákapott volna az ízére, abbamaradt...kár érte
#4 cervelo 2012. 08. 8. szerda 12:41
Eddig nem rossz,csak a folytatás ne durvább.
#3 genius33 2012. 08. 8. szerda 12:26
Nem tetszett smile
#2 Rinaldo 2012. 08. 8. szerda 07:30
Mi lett volna ha tovább folytatodik.
#1 Törté-Net 2012. 08. 8. szerda 00:00
Mi a véleményed a történetről?