A+ A-

Angyali történet 5. rész - A paradicsom

Ülök házam teraszán és egy kis rummal ízesített jeges kókusztejet kortyolgatok. Élvezem a kellemes környezetemet és tudatában vagyok kivételezetten csodálatos helyzetemnek.
Míg a világ más tájain emberek a hidegtől vagy a hőségtől vagy a mocsaras miazmától szenvednek, én a pálmafák árnyékában iszogatom hűsítő italomat. Mögöttem a nádfedeles kunyhómban a kor vívmányaival berendezett kényelem és egy földre szállt angyal vár. Ma már természetesnek tűnik a műholdas rádió, tv, telefon, internet, hűtőgépünk és számos más kényelmi felszerelés, amit csak az utóbbi években élvezhetünk. Régebben házi generátorunk volt, most már közel egy éve vezetékes villanyt kapunk a városból. Igaz, a bevezetése elég sokba került a nagy távolság miatt.
A teraszunk előtt, a pálmafák között kitaposott ösvény indul a homokos partra, ahol vízből kihúzott motorcsónakunk pihen. Nem mintha szükség lenne a kitaposott ösvényre a lágy homokban, de még látszanak lábnyomaink, amiket az imént hagytunk, amikor a fürdésből visszatértünk. Csodálatos érzés volt meztelenül megmártózni a hűvös vízben, ami délről, az Antarktisz irányából érkező hidegebb áramlásnak köszönhetően biztosít szigetünkön egy egész évben egyenletes, kevésbé meleg klímát, mint amilyen a környező polinéziai szigeteket jellemzi.
A hűvös vízben igen változatos halfajok élnek, de csak kedvtelésből szoktam néha halat fogni, a szükségleteinket inkább megvesszük a rendszeresen idehajózó árusoktól. Bármire szükségünk van, rádión megrendeljük a sziget túloldalán - az északi, melegebb felén - levő városka (már majdnem ezer lakosa van) kereskedőitől és motoros bárkáikkal kihozzák nekünk. A sziget déli oldalán rajtunk kívül talán még négy-öt ház van, néhány kilométernyire egymástól, az ittenieknek ez a déli part túl hideg. Mi itt mindnyájan más tájról, általában hidegebb vidékekről érkeztünk a szigetre. Nekünk nagyon is megfelel a helyi őslakóknak hidegnek tűnő állandó nappali 28-30 fokos hőmérséklet, ami éjszakára is csak néhány fokkal csökken.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.86 pont (29 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#3 A57L 2013. 09. 29. vasárnap 06:36
Nem rossz.
#2 genius33 2012. 09. 15. szombat 12:35
Frankó smile nyes
#1 Törté-Net 2007. 06. 29. péntek 00:00
Mi a véleményed a történetről?