A+ A-

Egy Szál Cigaretta

- Imádom ezt az életet - kortyolt bele a csempészett kiváló minőségű ír whiskibe James "nagypofájú" Willson. Kényelmesen hátradőlt székében, nagyot szívott havannájából, és miközben a tökéletesen formázott füstkarikáit eregette, fél szemét a swing ütemeire lábaikat emelgető lányokon tartotta.
- Isten áldja a szesztilalom kitalálóit, nélkülük még mindig a nyomornegyed köveit koptatnám. Persze nem egy életbiztosítás a legnagyobb New York - i család problémamegoldójának lenni, de legalább nem unatkozik, és bőven csordogál az elmulatni való zöldhasú.
- Rövid lesz az este, vagy inkább annál hosszabb -vigyorodott el, amint meglátta az ajtón besiető Gerryt. Pár dollárt dobott az asztalra, fejébe csapta a kalapját, és mire Gerry félútig jutott az asztala felé, már energikus léptekkel kifelé tartott. Lépéseinek ütemét meg sem törve fordította Gerryt felkarjánál fogva az ajtó irányába, aki kicsit botladozva követte.
- Nos? -emelte meg egyik szemöldökét, már a Packard üléséről Gerry felé fordulva.
- Gáz van, főnök -Zihálta Gerry. -Lucassiniék lecsapták az egyik szállítónkat, és letipliztek egy rakomány minőségi piával. A nagyobb baj az, hogy a sofőr a pia mellett a nagyfőnök aktuális barátnőjét is fuvarozta, és a banda őt is magával vitte. A Főnök őrjöng, fejeket követel és a nőjét vissza, ráadásul sértetlenül. Segítened kell James, különben holnapra én is ki leszek belezve!
- Nyugi, el lesz boronálva. -James ezekért a helyzetekért cserélte le a nyomort a bűnözői fényűzésre - Menj vissza a bárba, igyál meg egy - két piát, írasd a számlámra, kefélj egy kiadósat, és mire végzel, vagy itt vagyok a nővel, vagy volt egy utolsó szép éjszakád! - És mire a remegő térdű Gerry egy szót is szólhatott volna gázt adott és elhajtott.
- Hmm, kétesélyes történet ez - Morfondírozott magában - Lucassini emberei nem épp a lelki cizelláltságukról híresek. Gyakorlatilag semmi esélye, hogy a nőt érintetlen állapotban szerezze vissza, bár persze a nagyfőnök női esetében, amúgy is csak elméleti érintetlenségről lehetett szó.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 5.95 pont (21 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#6 zsuzsika 2016. 03. 1. kedd 08:48
Nem teszett.
#5 A57L 2014. 01. 29. szerda 05:57
Nem rossz.
#4 Andreas6 2013. 05. 31. péntek 14:12
Szerintem a legkevésbé sem.
#3 genius33 2013. 02. 19. kedd 13:01
Érdekes.
#2 lokil15 2012. 06. 26. kedd 13:41
Szerintetek jó lett a történet?
#1 Törté-Net 2012. 06. 26. kedd 00:00
Mi a véleményed a történetről?