A+ A-

Házasság

A tizennyolcadik század derekán igen ritkaszámba mentek a nemesek körében kötött szerelemházasságok. Wyatt Winston, a harmincadik évét taposó gazdag lord sem elragadó szépségéért és személyiségéért vette el az ifjú Daisy White-ot, és csinált belőle Lady Daisy Winstont. A leány szülei vagyonos iparmágnások voltak, jól jött neki az a plusz pénz, amit a lány hozományából nyert ki, de még csak nem is ez volt a legfőbb ok - választhatott volna pénzesebb feleséget is, de a lány apjához bajtársi szálak fűzték. Ott volt az idős White halálos ágyánál, és megígérte a haldokló férfinek, hogy gondját viseli lányának, aki ezáltal teljesen árvává válik, hiszen édesanyja már évekkel ezelőtt átlépett a túlvilágra.
Wyatt aztán tartotta a szavát, amint letelt a gyászidőszak, megkérte a kis Daisy kezét, aki alig akarta elhinni, hogy valaki őt akarja feleségének, teljesen zavarba jött, de igent mondott. Hamar megesett a szertartás, de az ifjú pár kapcsolata eleinte csöppet sem árulkodott gyöngéd érzelmekről. Épp olyan érdekházasság volt ez, mint akármelyik másik a korban.
Akkor mégis hogy lehet, hogy első házassági évfordulójukat sziporkázó boldogsággal töltik egymás karjaiban, miközben London drága üzleteit róják? Wyatt elszántan keresett valami különleges ajándékot édes kis feleségének, aki ragaszkodón karolt bele férjébe, és szemében igaz szerelem, gondtalan öröm csillogott.
Ahogy a férfi megpillantott egy ékszerboltot, s annak kirakatában meglátott egy gyönyörű, gyémántokkal és apró rubintokkal kirakott nyakéket, úgy gondolta, azonnal be kell térniük az üzletbe, hogy Daisy felpróbálja.
- Ugyan, Wyatt, annyi ékszert vettél már nekem, miért akarsz elhalmozni ezekkel a felesleges csecsebecsékkel?
- Mindent az én kis szerelmemnek. Csak engedd meg, hogy kényeztesselek.
- Erre igazán semmi szükség - a lány közelebb hajolt a férfihez, szavait lehalkította, s a férfi kezét, amit épp karolt, megduzzadt mellei közé simította, de úgy, hogy nehogy bárki más is észrevegye. - Sokkal nagyobb örömmel vettem volna, ha egész álló nap ki sem mozdulunk a hálóból.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.55 pont (44 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#8 Andreas6 2015. 06. 15. hétfő 11:27
Kicsit XIX. századi lányregény stílusa van, de nem baj.
#7 A57L 2014. 08. 22. péntek 17:43
Nekem is tetszik.
#6 listike 2014. 03. 12. szerda 16:41
Ami jó, az jó.
#5 v-ir-a 2012. 06. 22. péntek 01:05
ez nagyon tetszett nekem...( bár kissé csöpögős)
#4 Rinaldo 2012. 06. 20. szerda 12:19
Elég nagy marha volt,hogy csak érdek házasságot képzelt el.De végül rájött milyen kincs vár rá.
#3 joozsi 2012. 06. 20. szerda 02:45
Remélem, lesz folytatás!
#2 tenzin 2012. 06. 20. szerda 00:26
naon jo
#1 Törté-Net 2012. 06. 20. szerda 00:00
Mi a véleményed a történetről?