A+ A-

Ma nekem, holnap neked

Nappal még szinte nyári meleg volt, de estefelé már csípőssé vált a levegő. Az őszi szél finoman vetkőztette az útszéli fákat. Viktória egyedül sétált a kihalt, ismeretlen utcán, bele rúgva egy - egy lába elé hulló levélbe.
Dobhártyaszaggatóan szólt a zene az egyetemi diszkóban ahová - hirtelen ötlettől vezérelve - belépett. Villóztak a fények a bárpulton is, amely mellett Viktória megállt. A piros miniszoknya és a fekete pulóver kiemelte karcsú alakját. Kért egy whiskyt és bámulta a hullámzó, őrjöngő tömeget. Néha - néha szájához emelte a poharat. Egy idő múlva a szeme sarkából látta, hogy egy magas, jóképű sűrűn rá - rá pillant. Figyeli. Vikinek is megakadt a szeme a pasin. Régóta nem volt barátja. Ebben az új városban nem is tudta mikor akad. Hiszen barátai sincsenek itt. Mindenki ismeretlen. Az utolsó kortynál a magas jóképű mellé lépett és megszólította.
- Egyedül vagy? - kérdezte a férfi.
- Igen - válaszolt a lány - Egyedül! Csak beugrottam egy kicsit körülnézni. Pár napja lakom a kollégiumban, most kezdem a jogi egyetemet. Illetve holnap kezdődik. Nem vagyok ismerős a városban. Talán te is egyetemre jársz - kérdezett vissza.
- Igen, tulajdonképpen én is az egyetemre járok - hangzott a válasz egy furcsa kis mosoly kíséretében.
A szakállas elmondta, hogy ő is csak beugrott egy italra. Meg azt is, hogy itt lakik nem messze.
- Meghívhatlak hozzám? - kérdezte egy kis idő múlva. Van nekem is egy üveg whiskym otthon. Szívesen megkínálnálak.
- Jóképűnek és szimpatikusnak tűnik a srác, és végül is mit veszíthetek? - Itt úgysem tudok mást tenni. Legfeljebb lesz egy jó estém. Holnap úgyis kezdődik az egyetem. - morfondírozott magában Viki miközben kellemes bizsergést érzett belül. Eljátszadozott a gondolattal, (fejében be - bevillantak helyzetek és pozitúrák) - végül igen mondott.
Pár perces taxizás után egy családi ház előtt szálltak ki a kocsiból. A srác előre ment. A lány egy igen jó ízléssel berendezett kis legénylakásban találta magát, ami azonnal elnyerte a tetszését a tulajjal egyetemben.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.97 pont (29 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#5 sikamika 2012. 05. 1. kedd 06:18
hát ez a Viki nem rossz az életben sok hasonlo sztory van a suliban smile
#4 v-ir-a 2012. 04. 26. csütörtök 22:56
nagyon jó... smile
#3 tenzin 2012. 04. 26. csütörtök 22:14
sluszpoen, naon jo 10 pont
#2 Rinaldo 2012. 04. 26. csütörtök 08:05
Nagyon jól és élvezetesen leirt történet.Végül Vikike is jól segbe lett dugva.
#1 Törté-Net 2012. 04. 26. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről?