A+ A-

A jósnő

A rózsadombi villa szerényen húzódott meg a többi emeletes palota között. A távirányítású kapu fölött apró réztábla jelezte, hogy a jósnő praktizál. Nem szerette a feltűnést, ezért annak ide-jén a kert hátsó oldalában kisebb parkírozót építtetett, hogy előkelő vendégei diszkréten félreállhassanak kocsijukkal. Szándéka ellenére azonban néhány hónap elteltével már az egész környék tudta, hogy a jósnő hatalmas forgalmat bonyolít. Még a hatóságok és a rendőrség is foglalkozott az üggyel, de hogyan, hogy nem, a téma elcsendesedett. Talán azért, mert néhány "fejes" is rendszeresen odajárt jósoltatni. így aztán a praktizálás tovább folytatódott.
- Fáradjon be, nagyságos asszonyom! - szólt a jósnő udva-rias mosollyal, miután Juszuf - a keleti származású háziszolga - bevezette a vendéget. - Most elmehetsz! - intett a férfinak, majd leült az érkezővel szemben lévő széles kanapéra.
- Köszönöm! - szólt Melinda, a sznobok módjára illedelmes úri feleség. - Egy kedves barátnőmtől kaptam meg az ön címét - folytatta magyarázkodva. - Laura nagyon meg van önnel elégedve.
- Hát istenkém, aki őszinte hozzám, és el tudja fogadni a módszereimet, annak tudok segíteni - válaszolta nem titkolt büszkeséggel az ötven körüli, csadorba öltözött asszony. -
- Mondja el, mi járatban van?... De csak őszintén!
Melinda még feszengett egy darabig, gyűrögette szoknyája
szélét, a gombjait babrálta, aztán végül is belekezdett.
- Tudja, az én férjem magas beosztású vezérigazgató. Rendkívül elfoglalt ember. Számomra már alig jut egy kis ideje. Hétről hétre, hónapról hónapra csak politizál, értekezik, utazik, így aztán az otthoni kötelességét folyton elmulasztja.
Melinda hirtelen megakadt a felsorolásban, mint aki bánja már, hogy egyáltalán belekezdett.
- Csak bátran!... Folytassa! - szólt a jósnő, mélyen a sze-mébe nézve, s arannyal teleaggatott ujjait végigsimította páciense homlokán.
A nő ettől ismét felbátorodott, s valami különös, megnyugtató melegség öntötte el. Agyában átvillant mindaz, amire barátnője tegnap figyelmeztette: "Meglátod, ennek a jósnőnek delejes ujjai vannak!"
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.98 pont (46 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#8 papi 2013. 12. 24. kedd 10:05
Nagyon jó
#7 A57L 2013. 09. 15. vasárnap 05:37
Nem rossz.
#6 pepin 2012. 01. 22. vasárnap 21:00
Ez plágium mert ez s még pár történet az oldalról egy a 90-es évek elején megjelent könyvből van!
#5 sztbali 2011. 12. 28. szerda 15:21
Kicsit érdekes a helyesírás, de azért tetszett.
#4 v-ir-a 2011. 12. 28. szerda 14:48
nagyon jóó, én még évekkel ezelőtt olvastam nyontatott formában smile /akk még net sem volt/
#3 Pavlov 2011. 12. 28. szerda 11:47
Én újonnan olvastam, és tetszett.
#2 joozsi 2011. 12. 28. szerda 03:47
Ez egy régi történet. Szerintem ismétlés.
#1 Törté-Net 2011. 12. 28. szerda 00:00
Mi a véleményed a történetről?