A+ A-

A Csere(IN)diák

A történetem ne nyúlik régebbre, mint négy évvel ezelőttre. Egyetemista lévén és a mindenféle oktatásügyi változtatásoknak köszönhetően megtudtuk, hogy a másodfokú képzés befejezése előtt majd szükségünk lesz egy nyelvvizsga is.
Még csak másodévesként csaptam hát bele a "lecsóba" és kezdtem meg tanulmányaimat az egyetem mellett egy igen kis kedves és hangulatos nyelviskolában. Mivel elég jól haladtam, csakhamar magaménak tudhattam az első fokot. Azonban sajnáltam, hogy itt be kell fejeznem a képzésemet és úgy határoztam, hogy maradok a következő szintre is. Ekkor azonban hatalmas sokkhatás ért, mivel egy másik tanárhoz kerültem, aki egy amerikai lektor volt. Ebből kifolyólag egy "nyö-t" sem beszélt magyarul sem semmilyen más olyan nyelven, amiket én elsajátítottam az évek alatt.
Mitagadás el is érték a kitűzött célt, mert mindenki, aki a csoportba tartozott akadály nélkül vette a következő szintet a vizsgán. Persze ez nekem hatalmas dicsőség volt és örültem annak, hogy egy újabb nyelv van a tarsolyomban. Eközben természetesen egyetemi életem is valahol egy mérföldkőhöz közeledett és a Bc. Diploma után felvételt nyertem a mesterképzésre is. Ekkor jött a hír, hogy egy csereprogram keretén belül több helyre, országba lehet menni illetve pályázni ezekre a kiváló egyetemekre. Amikor elkezdtem keresgélni a listán megakadt a szeme egy amerikai egyetemen, amiről már sokat hallottam, és hát kinek ne lenne a szíve vágya az, hogy olyan emberektől tanulhasson, akik az archeológia atyai.
Ezen felbuzdulva adtam be a pályázatomat, amit kisvártatva jóvá is hagytak. Ekkor kezdődött el az amire álmomban sem gondoltam volna.
A apot, amikor magam mögött hagytam családomat, barátaimat és szülőhazámat soha nem felejtem el. Nehéz volt és a repülőn pár alkalommal meg is telt könnyel a szeme, de nem volt mit tenni. Itt volt az alkalom és végre olyan helyen lehettem, ahol nem kellett azt sem szégyellenem esetlegesen, hogy nem csak a lányok érdekelnek, hanem a srácok is.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.11 pont (28 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#2 genius33 2012. 10. 10. szerda 08:05
Joooo smile
#1 Törté-Net 2011. 12. 21. szerda 00:00
Mi a véleményed a történetről?