A+ A-

Emmanuelle 1. fejezet - A Repülő egyszarvú

Emmanuelle Londonban felszáll a British Airways bangkoki járatára. Egy új világba lép be, először csak az ülések friss bőrszagát érzékeli - ugyanaz az illat, amely az angol gépkocsikban még sokévi használat után is érződik -, a süppedős plüss-szőnyegeket, s a már-már misztikus világítást.
Nem érti az őt kalauzoló, mosolygó férfi szavait, de mégsem nyugtalan. A szíve talán gyorsabban ver, mint szokott, de ezt nem a szorongás okozza, s az idegen környezet is csak alig játszik szerepet benne. A stewardessek kék egyenruhája, figyelmessége, tiszteletteljes komolysága biztonsággal és önfeledt örömmel tölti el. Érzi, hogy a körülötte zajló szertartás, amelynek titkát meg sem kísérli felfedni, egy új világot nyit meg előtte, amely tizenkét órára lesz az övé: ennek a világnak mások a törvényei, mint amiket eddig ismert, kényszerítőbbek, de talán épp ezért oly bizsergetők. A szárnyas fémépítmény burka kizárja az angol nyár áttetsző kora délutánját, határt szab a mozgásnak, a vágynak. A lankadatlan figyelmet követelő szabadságot önfeledt, békés alávetettség vájtja fel. Megmutatják a helyét; a gép fala mellett fog ülni. Ám a kárpitozott felületen nincs ablak; az utas semmit sem fog látni abból, ami e selymes tapintású falon túl történik. Bánja is ő! Semmi másra nem vágyik, mint hogy átadja magát a mély karosszéknek, s önfeledten pihenjen bolyhos karjában, hab vállán, szirén combján.
De még nem mer elnyúlni, mint a légikísérő javasolja neki. A férfi megmutatja neki a karocskákat, elmagyarázza, hogyan kell hátrabillenteni a karosszék támláját. Aztán megnyom egy gombot, s egy parányi sugárnyaláb ellipszist rajzol az utas térdére. Egy légikisasszony jelenik meg, s kezéből az ülések fölötti rekeszbe röppen az a könnyű, mézszínű bőrtáska, amely Emmanuelle egyetlen kézipoggyásza, mivel nem akar útközben átöltözni, és írni vagy olvasni sincs kedve. A légikisasszony beszél franciául, és ettől egy csapásra megszűnik a külföldi lány különös bódultsága, amelyet két nap óta érez (csak az előző nap érkezett Londonba).
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.5 pont (20 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#11 A57L 2014. 04. 16. szerda 07:51
Nem rossz az indítás.
#10 Shavo 2011. 10. 1. szombat 16:51
Nincs veled semmi bajom csak furcsálom nagyon, amikor egyes emberek szóvá teszik, hogy engedély nélkül közzé tesznek pl. regényeket, miközben a szóvá tevőnek biztos vagyok benne, hogy a gépe tele van illegális softwarekkel, nos azoknak a jogdíjával mi is van? Részemről az egésznek a lényege, hogy szórakozzatok és élvezzétek a könyvet. smile
#9 Aelm 2011. 09. 29. csütörtök 09:52
Én nem tartom fernek.
De tisztább mint aki álneveken küldözget be gagyikat ugyanezért.Szóval ebből a szempontból viszont, hogy felvállaltad minden tiszteletem a tiéd.Szép napot.
#8 Aelm 2011. 09. 29. csütörtök 09:51
bocs a neki-ért
#7 Aelm 2011. 09. 29. csütörtök 09:51
Nem tudom én nem akarlak bántani.Csak tudod illik elkérni valakitől ha a személyes dolgait használjuk fel.
De lehet hogy az író örülne neki ha tudná neki, hogy a regényét beküldözgetve kaptál egy felhasználó nevet és egy plusz szavazati jogot.
Üdv.
#6 Shavo 2011. 09. 29. csütörtök 00:51
Aelm! Véleményem szerint maszlag az egész süketelésed, hogy ezért bármilyen baja lenne belőle az oldalnak.
#5 Aelm 2011. 09. 28. szerda 13:47
Azt én értem, hogy beküldted, engem nem zavar hidegen hagy, de hol van az író neve? Van tőle engedélyed, hogy egy szexportálra feltedd a regényét ami jogdijas?
Tudod, én egy kis internetes író vagyok, de ha valaki valamelyik regényemet az engedélyem és a nevem nélkül feltenni bárhová abból nagyon súlyos probléma lenni.Szerintem felfognak jelenteni és az oldalt fogják miattad megbüntetni esetleg be is záratják.
#4 gyuri0926 2011. 09. 28. szerda 08:13
Ez filmen is ment sőt dvd-n is forgalmazták , forgalmazzák
#3 Shavo 2011. 09. 28. szerda 07:39
Beküldtem az egész könyvet, úgyhogy jönni fog gondolom rendszeresen a folytatás.
#2 Pavlov 2011. 09. 28. szerda 00:59
Nagy klasszikus! Könyvben már olvastam, örülök, hogy most ilyen formában is elémkerült. Várom a folytatást.
#1 Törté-Net 2011. 09. 28. szerda 00:00
Mi a véleményed a történetről?