A+ A-

Az a NAP 6. rész

Ő már a tűzhelynél tüsténkedett mikor felébredtem. A puha takaró alól kibújtam és máris záporoztak a kérdéseim. Szerettem volna megtudni mennyi az idő, mennyit aludtam, no meg azt is, hogy mi lesz a kaja. Kiderült, hogy már nyolc óra is elmúlt. Vagyis jó két órát aludtam. Mögé léptem, átöleltem a derekát és a hátához simulva néztem milyen szakavatott mozdulatokkal rendezgeti el a tepsiben a csirkehúst meg a zöldségeket. Majd kis fűszert ráhintve egy alufóliával letakarta és már tette is a meleg sütőbe.
- Na, ez nem soká' kész. - mondta elégedetten, miközben felém fordulva átöleltük egymást. Ő már korábban magára vett egy pólót és az alsónadrágját is.
- Tudsz adni egy polót nekem is? - kérdeztem - ... mert kaja előtt gyorsan lezuhanyoznék...
- Hát persze - válaszolta és már lépett is oda az egyik szekrényhez
- ... ez jó lesz? - kérdezte, ahogy felém nyújtotta egyik polóját. Bólintottam helyeslőn és bementem a fürdőbe. Gyorsan pisiltem egyet és már álltam is a zubogó víz alá. A sült ínycsiklandó illata terjengett mikor kijöttem a fürdőszobából. Előbb még arra gondoltam én is magamra kapom a bugyimat, mert talán így lenne helyénvaló, azoban a combközépig érő poló miatt ezt később már nem tartottam oly fontosnak. Ő már megterített és épp egy bort nyitott.
- Kérsz valami erősebb italt étvágygerjesztőnek? - kérdezte, s mivel bólintottam egy üvegből máris töltött kis pohárkákba pálinkát. Büszkén hangsúlyozta, hogy ez bizony hazai. Koccintottunk majd felhörpintettük a tényleg finom zamatú italt.
- Meddig tudsz marani? - kérdezte, de válaszomat meg sem várva folytatta
- Reggelig?
- Éjfél körül el kell mennem - kezdtem - 0 óra 20 perckor lesz az utolsó vonatom... és tudod, azt igértem otthon, hogy fél kettőre legkésőbb hazaérek... Közben kész lett a sült és elkezdtünk enni. Vacsora után odaléptem hozzá és így szóltam:
- Arra gondoltam... - kezdtem, majd vállait megfogva, székestül kicsit hátrabillentettem és közben azt kérdeztem:
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.88 pont (24 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#6 feherfabia 2015. 12. 29. kedd 07:28
Nagyon jó!
#5 A57L 2014. 06. 5. csütörtök 05:31
Jó kis történet.
#4 deajk2008 2014. 05. 29. csütörtök 11:57
10
#3 papi 2013. 07. 22. hétfő 05:39
Remélem még nincs vége
#2 Shavo 2011. 09. 26. hétfő 00:30
Jó.
#1 Törté-Net 2011. 09. 26. hétfő 00:00
Mi a véleményed a történetről?