A+ A-

Laura különös kívánsága

A galéria üvegajtajában Laura még egy gyors pillantással végigméri tükörképét. Láthatóan elégedett az eredménnyel: frizura rendben, smink a tökéletesnél alig egy árnyalattal feltűnőbb, decens kosztüme az illendőnél csak két centivel enged többet látni a cicikből, a szoknya feszül a fenekén és a harisnya csipkéje kivillan, mikor lép. Egy cinkos mosoly rám, és belépünk...
Már elég sokan téblábolnak a képek előtt, vagy csevegnek kis csoportokba verődve. A fotók alapján azonnal felismerem Philipet: egy oszlopnak támaszkodva, pohárral a kezében egyedül álldogál, és a bejáratot figyeli. Széles mosollyal örül Laurának. A barátinál alig bizalmasabb öleléssel és puszival üdvözlik egymást - de akinek van hozzá szeme, érezhet valami szokatlant a szokványos jelenetben...
Laura tavaly egy madridi fesztiválon barátkozott össze Philippel, és a záróbuli után a szobájában kötött ki. Azóta, ha itt járt - 3-4 havonta hozták ide ügyei - a feleségem "elkéredzkedett" egy éjszakára vagy legalább egy délutánra. A jóképű negyvenest Laura ideális "alkalmazásfrissítésnek" találta: derűs, könnyed, figyelmes barát, férfiasan határozott szerető, távol él, de nem is akar semmi többet, mint néhány izgalmas órát. Philip sem győzött örvendezni: végre egy nő, akivel nem kell játszmázni, akivel a kaland örömét sem árnyékolja be egy házassági dráma fenyegetése.
Mindketten sokat tudtunk már egymásról Laurától, mikor a következő látogatás előtt felvetettem neki: miért nem ismertet végre össze minket? A világlátott Philip csak picit lepődött meg a találka ötletén. Izgalomtól - meg azért némi szorongástól - kissé rekedten ismételte a telefonban Laura után a galéria címét.
Most titokban élvezem egy kicsit, hogy a helyzet kulcsa a kezemben van, de eszem ágában sincs visszaélni vele, elrontani az izgalmasnak ígérkező játékot. Semmi zavar, semmi feszültség - mindketten érzékelhető megkönnyebbüléssel nyugtázzák, hogy azonnal könnyed baráti csevegésbe kezdek feleségem szeretőjével. Laura feldobódva hagy kettesben minket, indul megkeresni a barátnőjét, akinek a kiállítása nyílik ma. - Te telhetetlen! - olvasom ki Dóra cinkos pillantásából az évődést, miközben megpuszilják egymást. - Irigykedsz? - ezt a visszavágást meg Laura csibészes mosolyából veszem le.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.38 pont (32 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#3 A57L 2013. 12. 15. vasárnap 06:19
Nem rossz.
#2 Pavlov 2011. 06. 21. kedd 22:18
Jó, jó, de kissé dagályos, jól jött volna benne néhány párbeszéd. És hiányzott belőle a DP.
#1 Törté-Net 2011. 06. 21. kedd 00:00
Mi a véleményed a történetről?