A+ A-

Ébredezés

A "Péntek 13. születésnap" folytatása
Kata a munkatársnőm volt. Meglehetősen szabad szájú, de nagyon őszinte ember, aki nem nagyon tűri a képmutatást. Ennek ellenére pont egy nem kicsit nagyarcú emberrel élt együtt. Nehezen viselte ugyan a társaságát, viszont anyagiakban nem szűkölködött. „Szerencséjére” a férje külföldön dolgozott már évek óta, így a házasságuk jól működött, hiszen mindössze néhány hónapot töltöttek csak együtt egy évben, azt is ugye hosszú megszakításokkal. Kata ennek ellenére nem egy kicsapongó típus. Bár mára azt hiszem ráébredt, hogy csak egyszer élünk.
Sokat évődtünk egymással a munkahelyen, amíg egyszer egy délután meghívott magához. Új oldaláról ismertem akkor meg. Azt hittem ő elég laza ember ahhoz, hogy ezt az otthona is tükrözze, azaz rendetlenségre számítottam. Nem átláthatatlanra, de mégis rendetlenségre. Nagyon meglepődtem, amikor lakásába belépve finom illat, és hihetetlen nagy rend fogadott.
- Na mi van? Min csodálkozol ennyire? - kérdezte.
- Nagyon rendben van nálad minden...
- Talán nem erre számítottál, mi?
- Igazából nem is tudom...
- Nem is tudod, nem is tudod... Na dobd le magad valahová! Kávé, tea?
- Egy tea jöhet.
- Rendben. Érezd magad otthon!
Hát én a szaván fogtam. Amíg a konyhában foglalatoskodott körülnéztem kicsit. Minden rendben elpakolva, sehol egy ruhadarab, a polcokon a por a legkevesebb formában sem fordult elő. A médiaállványon sem láttam annak fekete színe ellenére a legkisebb koszt sem. A hálóba lépve ugyanaz. És elismerően bólintottam a franciaágy láttán. Az ugyanis egy hatalmas darab, mint később megtudtam, egy két méterszer két méteres egyedi darab és egyszerű felépítésű, semmi „csicsa”. Nagyon kellemes hangulatúvá varázsolta a szobát néhány kiegészítővel és a fal színének megválasztásával. Na itt aztán jól érezném magam, gondoltam...
- Látom, furcsállod... - szólalt meg a hátam mögött.
- Nem, bár a mérete kicsit meglepő.
- Tudod, a nagy hancúrokhoz nagy hely kell -nevetett, s felém nyújtott egy bögrét. - Vigyázz, meleg!
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.33 pont (39 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#5 Ulysses 2015. 01. 26. hétfő 20:37
Hm, miféle előzmény? Valamiről lemaradtam, szerencsére nem erről a sztoriról. Szívesen olvasnám akár ennek a folytatását is. Az előzményt majd megkeresem.
#4 Sierra 2013. 12. 13. péntek 22:30
Én sem értem az összefüggést az előzményhez képest, de...ettől még tök jó lett! Kellemesen szemléletes, tetszett nagyon.
#3 A57L 2013. 09. 23. hétfő 04:26
Nagyon jó.
#2 tiborg 2011. 04. 10. vasárnap 06:38
Kituno kedves,bar nincs koze az elozo sztorihoz(Pentek 13..)De mindegy a cim nem szamit csak a sztori ami elvezetes!!!
#1 Törté-Net 2011. 03. 24. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről?