A+ A-

Titok 1. rész

Minden nőnek van egy-két aprócska titka. Titkok, melyekre oly' szívesen emlékezünk vissza, s melyeket oly' féltve őrzünk, hogy soha semmilyen körülmények közt nem árulnánk el senkinek. Ha kitudódna, azonnal elvesztené izgalmas kis varázsát, hiszen többé már nem lenne titok, no meg... legtöbbünk életrajzában igazi szégyenfoltot hagyna. Van egy mondás, mi szerint, ha nem mondhatod el senkinek, mondd el mindenkinek. Nos, nekem is van egy izgalmas kis titkom, melyet szeretnék most veletek megosztani. A nevem Tímea és 24 éves vagyok, fodrászként dolgozom. Természetesen, ezt a rokonság minden tagja pofátlanul kihasználja, s képesek a legváratlanabb időpontokban, akár az otthonomban is zaklatni.
~
Péntek este volt, már kilenc is elmúlt. Hullafáradtan értem haza. Táskámat egy laza mozdulattal hajítottam az előszoba szekrényre, s hatalmas elégedettséggel töltöttel el, hogy végre vége ennek a napnak is, holnap és vasárnap pedig szabad vagyok. Sajgott minden porcikám az egész napos, vagy mondhatni inkább az egész hetes hajtás miatt. Nem vágytam semmire, csak egy forró fürdőre, ami majd ellazít a kemény nap után. Első utam a fürdőbe vezetett, megeresztettem a vizet, s vetkőzni kezdtem. A csobogó víz hangja kissé oldotta a bennem lévő feszültséget, már nem érdekelt semmi, csak arra tudtam gondolni, hogy miután már eleget áztam a kádban, befekszem a puha ágyikómba, s legalább másnap délig alszom. Ekkor hirtelen megszólalt a csengőm. Bosszúsan vettem magamra a köntösöm, s indultam ajtót nyitni a csengő pedig megállás nélkül zenélt egészen addig, míg ki nem nyitottam.
- Szia Timi, de jó, hogy itthon vagy! - lihegte az unokahúgom, aki teljes puccparádéban állt az ajtóban.
- Jézusom Nóri! Most biztos, hogy nem fogom a hajad megcsinálni! - mondtam kissé ingerülten, így köszönés nélkül a 17 éves lánynak.
Más se hiányzott a mai estémből, mint hogy az unokahúgom extrémebbnél extrémebb kívánságait teljesítsem ingyen és bérmentve. Ezt szinte minden pénteken eljátssza velem, mióta az anyjáék bulizni engedik. Így talán érthető a felháborodásom.
- Kérlek, kérlek, kérlek! Ez most nagyon fontos, találkozom azzal a fiúval, tudod a Béci, akiről a múltkor meséltem! Diszkóba megyünk a csajokkal, ő is ott lesz, istenien kell kinéznem!- hadarta lelkesen, de az igazat megvallva, fogalmam sem volt, hogy ki az a Béci. Ezekből a Bécikből jut minden hétre egy...
- Jó, nem bánom, de legközelebb hívj fel, kérj időpontot és gyere a szalonba! Ez itt a lakásom, nem pedig a munkahelyem. Itt pihenni szeretnék, nem dolgozni! - mondtam, gondolván, ha hagyom magam, akkor hamarabb szabadulok.
- Imádlak, köszi! - nyávogta, majd a nyakamba ugrott.
Betessékeltem Nórit, majd a fürdőbe indultam, hogy elzárjam a vizet és hozzak néhány kelléket a hajszobrászkodáshoz. Fáradt voltam és ingerült is. Semmi kedvem nem volt Nóri sörényét formázni, közben pedig az idegesítő kamasznyávogást hallgatni. Nóri már kényelmesen elhelyezkedett a fotelban. Arra gondoltam, hogy megleckéztetem, így legközelebb eszébe sem fog jutni, hogy váratlanul rám törjön.
- Kitaláltam neked egy tök jó hajat! Teljesen egyedi, mérget vehetsz rá, hogy neked lesz a legjobb frizurád az egész diszkóban! - mondtam álszent vigyorral a képemen.
- Júúúúj, csináld! - lelkesedett.
Kivettem a gumit göndör barna hajából, s tincsenként, vadul tupírozni kezdtem. Egy kis vax ide, egy kis lakk oda, némi hajgöndörítő, igazi mikrofon hajkoronát varázsolva ezzel Nóri fejére. A látvány engem is megdöbbentett, alig bírtam visszafojtani a nevetésem. Mikor végeztem, kézitükröt nyomtam a lány kezébe, hogy megnézhesse magát.
- Úristen! Timi, ez borzalmas! - kiáltott fel eltorzult arccal, szája már sírásra állt.
- Szerintem meg tök jó! - bíztattam, az előbbinél még álszentebb mosollyal az arcomon.
Nóri felpattant a székből, s a fürdőbe rohant. Hallottam, ahogy megereszti a csapból a vizet, s próbálja kigubancolni a remekművem. Kissé megsajnáltam, talán nem kellett volna így kitolnom vele. Elvégre, ő csak szeretett volna csinos lenni a bulin... gonosz voltam. Arra gondoltam, hogy megpróbálom megvigasztalni, s csinálok neki kárpótlásul valami olyan frizurát, amilyet ő szeretne. Utána indultam. Mikor a fürdőbe értem, Nóri a kád szélén ült, s vizes haját szipogva matatta, ujjaival próbálta kusza tincseit igazgatni. Morcosan nézett rám, tudta, hogy így akartam őt megleckéztetni, amiért váratlanul beállított. Mellé ültem, a kádszélére.
- Ne haragudj, ez nem volt szép tőlem.
- Igazad volt, én se örülnék, ha péntekenként beállítana hozzám valaki, hogy csináljam meg a haját. - mondta hüppögve.- Máskor majd inkább telefonálok, sőt bejelentkezem a szalonba!
- Na, gyere, most pedig megcsinálom olyanra, amilyenre te szeretnéd! - mosolyogtam rá, ezúttal őszintén, s talán egy kicsit bűnbánóan is.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 9.04 pont (158 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#9 A57L 2013. 08. 30. péntek 04:29
Egész jó.
#8 tenzin 2012. 06. 1. péntek 07:56
remek
#7 crissz 2011. 03. 23. szerda 10:09
jól kezdődik a buli.
#6 tiborg 2011. 03. 1. kedd 23:56
Ez erdekes volt, de kivancsi vagyok a folytatasra, ha lesz.
#5 dissolvedgirl 2011. 02. 17. csütörtök 16:13
Beküldtem a második részt is, pár napon belül olvashatjátok! smile
#4 balu1984 2011. 02. 15. kedd 20:57
Folytatást kérek nagyon Király!!!!
#3 sojeac 2011. 02. 14. hétfő 15:16
Folytatást!!!
#2 robenzo 2011. 02. 14. hétfő 02:57
Nagyon jó történet gratula
#1 Törté-Net 2011. 02. 14. hétfő 00:00
Mi a véleményed a történetről?