A+ A-

A kávéfőző

A lány a lakás előtt állt, egyik kezében egy üvegpohárban gőzölgő, erős kávé, a másikban cigaretta. Egy szippantás, egy korty. Szünet. Újabb szippantás, újabb korty. Megborzongott, kabátját összébb húzta magán. A hideg, és a kávé kesernyés, erős íze is borzongatta. Hogy tudtam eddig olyan szar kávét inni? - gondolta magában. Ő tanította meg az igazi kávé készítésére. Meg sok minden másra is.
Eszébe jutott az első alkalom, amikor a férfi hozzáért. Mit láthatott bennem, tette fel a kérdést magában, ki tudja hányadszor. Olyan semmilyen voltam. Bezzeg a férfi. Sármos, igazi nőcsábász, aki hamarabb észrevette, mit akar a lány, mielőtt az rájött volna. Szép, könnyed kis kapcsolat volt. Bevezette őt a testiség rejtelmeibe. De nem csak szex volt köztük. Jókat nevettek, mindenről tudtak beszélgetni. Aztán a lány szerelmes lett egy korban jobban hozzáillő fiúba, és leépítette a kapcsolatot, a férfi pedig élt tovább a feleségével, és gyerekeivel.
Sok év telt el, mire egy közösségi oldalon bejelölték egymást. Aztán egy másikon is. Közben a lány férjhez ment, szült két gyereket, a férfi meg elvált. Egy könnyű kis beszélgetésnek indult, egy finom kávé kapcsán. A lányt magával ragadta a régi érzés, ahogy írtak egymásnak. Számot cseréltek. Nem bírta ki, még aznap felhívta a férfit. Olyan jó volt hallani a hangját. Ismerős volt, és kellemes emlékeket idézett.
Megbeszélték, jó lenne inni egy kávét közösen. De már a telefonon keresztül is flörtöltek, mint régen. Mintha csak tegnap látták volna egymást utoljára, pedig azóta nyolc hosszú év telt el.
A lány fejébe bevette magát a gondolat, aminek sosem szabadott volna megszületnie. De már nem tudta elhessegetni magától. És megírta a férfinak, mi lenne, ha nála inná meg azt a kávét.
Jól tudta, ha egy légtérbe kerülnek, annak csak egy vége lehet.
És pont ezt akarta. Nem érdekelte már romokban heverő házassága, csak Ő.
A metrónál találkoztak. Férfi pontosan olyan volt, mint akkor, mikor utoljára látta. Szorosan egymás mellett ültek, mindenféle érdekes dologról beszélgettek, családról, az elmúlt évek eseményeiről.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.21 pont (24 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#7 zsuzsika 2014. 11. 2. vasárnap 08:54
Ez mi volt?
#6 A57L 2014. 05. 12. hétfő 06:24
Egész jó történet.
#5 listike 2014. 02. 18. kedd 13:20
Nagyon jó.
#4 v-ir-a 2010. 12. 11. szombat 17:25
10 pont...
#3 sunyilo 2010. 12. 10. péntek 21:36
Qrvajó! Az igazi neved nem Agatha Sexty véletlenül?
#2 cityoftroy 2010. 12. 9. csütörtök 13:21
mivan?
#1 Törté-Net 2010. 12. 9. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről?