A nagy francia ágy

Szavazás átlaga: 6.58 pont (36 szavazat)
Megjelenés: 2010. december 3.
Hossz: 5 880 karakter
Elolvasva: 1 021 alkalommal
Fordítás

A szerző az olvasóhoz

Milyen mentséget találhatna magának valaki, aki olyan könyvet bocsát a nagyvilág elé, mint az itt következő? Nekem van nem egy, de száz is. Egy író célja csakis olvasóinak elégedettsége lehet. Semmi nem szolgálja annyira az elégedettséget, mint a kellemes olvasmány. Fontenelle mondotta: "Nincs olyan bánat, amit ne ellensúlyozna egy óra olvasás." Mármost, valamennyi olvasmányok közül az erotikus műveké a legvonzóbb, kivált ha kifejező illusztrációk kísérik őket. Mikor már rég ráuntam a nők bájaira, kezembe került Dsds * Justine - je. Felforrt tőle a vérem. Élvezni akartam, megőrjített a vágy: fogammal tépkedtem kancám mellét, hátracsavartam karját...Röstelltem féktelenségemet, amelyet olvasmányom váltott ki, ezért magam is nekiláttam egy Erotikonnak, amely élvezetes ugyan, de nem kegyetlen: amely annyira felajzott, hogy képes lennék meghágni akár egy két láb magas, görbe lábú és púpos satrafát is. Vegyétek, olvassátok, és ugyanígy éreztek majd ti is.
*de Sade márki
Előszó

Senkit sem háborítottak fel jobban a gyalázatos Dsds szennyes művei, mint engem: a Justine, az Aline, a Budoár, a Libertinizmus elmélete. Valamennyit a börtönben olvastam. Ez a gazember egyes – egyedül olyan gyönyöröket tálal a férfiaknak, melyek a nők számára , sőt halállal járnak. Célom egy olyan könyv megírása, amely élvezetesebb az övéinél és amit a feleségek férjük kezébe adhatnak, hogy jobban értsenek a dolgukhoz; egy olyan könyvet szeretnék, amelyben az érzékek a szívhez szólnak, amelyben a gyönyörök nem rejtegetnek semmi kegyetlent a szép nem számára, és amely nem halált, de sokkal inkább életet képviselőinek, amelyben a szerelem visszatalált a természethez, és mentesen minden gátlástól, minden előítélettől, egyes – egyedül vidám és kéjteli képekben lép elénk. Aki elolvassa, imádni fogja a nőket, ha pedig megfarkalta, kényeztetni fogja őket.
Annál inkább gyűlölni fogja viszont az élvenyúzót, azt a bizonyosat, akit hosszú, fehér szakállal engedtek ki a Bastille – ból 1789. július 14 – én. Bárcsak az elbűvölő remek, amit én most közreadok, porba sújtaná az ő műveit!
Rossz könyv, de jó szándékkal készült. Én, Jean – Pierre Linguet, jelenleg Conciergerie foglya, kijelentem, hogy jelen művemet, legyen bármily élvezetes is, egyedül a hasznosságtól vezérelve alkottam. Így például a csakiscsak azért szerepel benne, hogy ellensúlyozzam a kéjencek megromlott ízlését, a szörnyű kegyetlenkedéseket, melyekkel Dsds gerjeszti őket.

Floréal, a 2. esztendőben

I. fejezet

A , akiben ágaskodik a vágy

Egy faluban születtem Reims mellett, és Cupidonet – nak hívnak. Gyerekkoromtól fogva vonzódtam a szép lányokhoz. Kivált rajongtam a szép lábakért meg szép cipőkért; ebben a Grand – Dauphinre, XIV. Lajos fiára hasonlítottam, no meg Thévenard – ra, az Opera színészére.
Az első lány akitől begerjedtem, egy csinos parasztlányka volt. Valahányszor vecsernyére vitt, kezét a meztelen combomon pihentette. Megkocogtatta tököcskéimet, és érezve, hogy ettől felgerjedek, szűzies szelídséggel szájon csókolt; ettől aztán elpirult, mert szemérmes volt.
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes, 3 oldalas történet? És a több, mint tízezer másik?
VIP-tagsági váltásához válassz az alábbi csomagok közül!
Próbaidős
40 nap
960 Ft
Ezt választom!
telefonhívással
Kezdő
120 nap
2000 Ft */5.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
1 hónap
Haladó
180 nap
2760 Ft */7.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Profi
365 nap
5380 Ft */14€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
4+ hónap
* 384 EUR/HUF árfolyammal számolva
A szavazáshoz VIP-tagsági szükséges!
Szavazás átlaga: 6.58 pont (36 szavazat)
Rakd a kedvenceid közé!
Oszd meg másokkal is! Facebook Twitter

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
v
vasas62
2023. november 9. 14:55
#8
Jól megfogalmazott régiség.
1
p
papi
2016. január 1. 16:44
#7
Én is olvastam az egész könyvet Sokkal jobban tetszett úgy.
1
a
A57L
2014. május 18. 08:09
#6
Nekem nem tetszett.
1
B
Bob__
2010. december 6. 13:24
#5
Régi szép idők!Talán az első erotikus történet volt ez a könyv az életemben, valamikor 12-13 évesen 🙂 Már akkor is darabokban volt a könyv. Azt annyit lett olvasva, hogy teljesen szét esett. Pár éve tudtam meg hogy azon kívül, hogy a szüleim olvasgatták, anno a nővérem is ebből világosult fel 🙂
De az tény, hogy ez így lopás!
1
BalGa
2010. december 5. 06:21
#4
hivatkozás: http://www.antikvarium.hu/ant/book.php?ID=11115

A könyv címe: A nagy francia ágy
Alcím: (Anti-Justine)
Adamik Lajos (Fordító)
Restif de la Bretonne (Szerző)
Kiadó: Unió Lap- és Könyvkiadó
A kiadás éve: 1990
Sorozatcím: Erato Kiskönyvtár
ISBN-szám: 963-7890-04-1

Más tollával ékeskedni... ejnye-ejnye...
Vagy esetleg Adamik Lajos Welúr néven regisztrált?
1
Saláta
2010. december 4. 10:22
#3
Ez már megjelent könyv alakban. Mi értelme másolni.
1
t
tiborg
2010. december 4. 02:19
#2
Ez minden???...it a vege fuss el vele???....vagy ez az eloszavad Welur???
Mert ez igy gyengus baratom(nom)!!!
1
T
Törté-Net
2010. december 3. 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1