A+ A-

Egy naplóból 9. rész

Sziasztok. A kis feleségem nagyon szolgálatkész mostanában, a rossz lelkiismerete ugye. Emiatt mostanában a szokásos szertőimnél sem voltam, hanem tovább olvastam a naplót, igen érdekes rész jött. Szóval: Ma sem tudom, igaz e, vagy csak képzeltem. Elhatároztam, hogy meglátogatom az írek leg legendásabb vidékét. Manók, koboldok, tündérek lakhelye, állítólag. Számítva arra, hogy ellenségesek lesznek, elvégre angol uralom alatt állnak, vittem magammal fegyvereket. De soha nem volt gond, tényleg lehet látni, ha valaki szagolt már puskaport, és nem könnyű áldozat. Szóval végül elértem több napi lovaglás után egy rejtett völgyet. Hirtelen egy róka ugrott elő egy bokorból, a ló, ami ültem, ledobott magáról. Fájdalmasan értem földet, a ló elszaladt visszafelé. Élelem, fegyver volt nálam, tehát elindultam a völgy mélyébe. Tényleg volt valami megmagyarázhatatlan a levegőbe. Egy erdősáv következett, gyanús, nem eviláginak tűnő árnyakkal, elő is vettem az egyik nagy kaliberű revolveremet. A zörejek sem voltak épp biztatóak. Végül kikeveredtem az erdőből, és egy kis, vetésekkel körülvett falucskát pillantottam meg. A falu közepe felé haladva többen izgatott néztek a helyiek közül. Aztán megszólított az egyik angolul.
- Te, te angol, gyere ide! A háza derék magasságú kerítése mögött állt.
- Honnan tudja, hogy angol vagyok?
- Fiatal koromban az angol megszállóknál dolgoztam, jól megfizettek, abból vettem a lovamat. Felismerek egy angolt bármikor, a nyelvet is ott tanultam.
Középkorú, vörös hajú ír volt. - Gyere be, a házban beszélhetünk. Bementem a kerítés kapun, és követtem a házba. Ott egy egész szemre való, szintén vörös hajú asszony, és három kisebb, tíz év alatti gyerek fogadott. . Az asszony kérdett valamit, de a férje rá szólt, majd beterelt egy szobába. Nagy levegőt vett, aztán belekezdet. - Nézd angol, segítened kéne. Mostanában sok bajunk van a koboldokkal. Ha megegyezel vele, ad tojást, tejet, aranyat, amit szeretnél. Cserébe néha megrakja a feleséged. Nincs ezzel gond, nálunk sose volt gond, hogy kié az a női barlang, ahová teszed. Persze családon belül nem azért, de ha az após megrakja a menyét, az már rendben van. - Értem, mondtam, de mi a gond? - A koboldok elszemtelenedetek, azt akarják, hogy az asszonyok már csak velük csinálják. A múlt héten fellázadt szegény Abban, fejszével támadt a koboldra, de az könnyedén legyűrte.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.08 pont (36 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#6 zsuzsika 2016. 08. 26. péntek 08:21
Ez nem jött be.
#5 feherfabia 2014. 10. 9. csütörtök 06:33
8P
#4 listike 2014. 03. 23. vasárnap 12:00
Volt jobb.
#3 papi 2013. 12. 21. szombat 11:14
Tudsz te jobbat is, ez gyenge
#2 gaborthefirst 2013. 06. 22. szombat 21:36
Gagyi. 1 pont
#1 Törté-Net 2010. 12. 1. szerda 00:00
Mi a véleményed a történetről?