A+ A-

Próbafülke szerencse

- Szia, Rebeka! - köszöntem oda az eladópult mögött ücsörgő nőnek, mikor beléptem a női ruhabutik ajtaján. - Már azt hittem, ma be sem jössz dolgozni.
Rebeka arcára huncut mosoly ült ki, amikor felnézve a pulton szétterített újságból meglátott.
- Közel jártam hozzá - mondta és összehajtotta az újságot. - Legszívesebben lemennék a partra és egész nap csak heverésznék a napon, hogy szép barnára süljek.
- Avagy dögös vörösre égjél. Te, odakint hőségriadó van ám, idebenn meg légkondi. Ezt az egy jót tudom elmondani erről a helyről.
Rebeka ezen elgondolkodott, majd megvonta a vállát. Nem mondta ki, de látszott az arcán, hogy még a leégés veszélye mellett is szívesebben lett volna a parton, mint a butikban. Mint ahogy én is szívesebben hűsöltem volna a Balaton mellett egy fa árnyékában, sört kortyolva, minthogy a butik melletti számítástechnikai boltban üssem el az időt. Nyár volt, hőség, ráadásul szombat délidő, a franc sem mászkál ilyenkor számítógépes boltba. És ami azt illeti...
Körbe néztem, de nem láttam vásárlót a butikban. Milyen meglepő. Éppen elég ruhabolt van a parton, amik bár jóval drágább, de a turistákat úgysem eszi fel a fene ilyen magasra és messzire a tótól. A helyiek meg rég megvették, amit akartak. Szóval akár be is zárhattunk volna.
- Kérsz egy sört? - kérdeztem, és felmutattam a hátam mögött rejtegetett üveget.
- Nem szabadna - de azért csak elvette.
- Miért, itt a főnök?
- Viccelsz? Görögben nyaral. - Válasza közben bicskámmal kinyitottam a sörét, majd az enyémet is. Belekortyoltunk a hideg nedűbe. Jól esett.
- Jellemző - sóhajtottam színlelt sértődöttséggel. - Velem alig vált pár szót, akkor is általában lecsesz, veled meg még azt is megosztotta, hogy hová megy nyaralni. - Fontos kiegészítés: az egész épület egy emberé volt. Az egyik felében női ruhabutikot, a másikban számítástechnikai boltot nyitott. Érdekes kombináció.
- Velem is csak azért osztotta meg, mert le akar fektetni - nevetett Rebeka jóízűen, bár hangjában némi undor vegyült.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.42 pont (43 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#2 genius33 2012. 09. 11. kedd 06:15
Jó volt smile
#1 Törté-Net 2010. 09. 3. péntek 00:00
Mi a véleményed a történetről?