A+ A-

Szerencsés baleset 1. rész

A lámpa zöldre váltott, és átkelhettem a kereszteződésen. A zebra közepén azonban bőgő motorhangra és éles fékcsikorgásra lettem figyelmes. Oldalra nézve láttam, hogy egy autó - látszólag fittyet hányva a neki piros lámpára - közeledik felém, és úgy tűnt, nem tud megállni...
A következő pillanatban már repültem, majd nagy nyekkenéssel értem földet. Mindenem fájt, a bal karomból szivárgott a vér, ahogy lehorzsoltam, és a fejemet is alaposan bevertem. Szédültem, forgott a világ, és egy kicsit hányingerem is volt. A járókelők lassan körém gyűltek, hallottam, hogy egyikük a mentőket hívja, suttogott is valaki ("Az ördög tudja, milyen reflexei vannak, még épp időben sikerült arrébb ugrania, szerencse, hogy csak az oldalát kapta el.") Többen kérdezték, hogy jól vagyok-e, erőtlenül bólintottam, majd megpróbáltam felülni, de még túlságosan szédültem hozzá.
- Maradjon, kedves, mindjárt itt vannak a mentők.
- Nem kell mentő, mindjárt jobban leszek! - tiltakoztam, de csak suttogni tudtam. Úgy tűnt, tényleg nagyot estem, bár régi, kézilabdás ösztöneim nem hagytak cserben, így valamennyire tudtam tompítani a zuhanást.
Szirénázva érkezett a mentőautó, vigyázva emeltek be a mentősök, és indultunk tovább. Az odaút elég homályos, valóban nem éreztem túl jól magam. A szemembe világítottak, kérdezgettek, válaszoltam, ahogy tudtam, de már éreztem, hogy múlik a fájdalom, nem vagyok annyira kótyagos.
A kórház kapujában már lábra is tudtam volna állni, de a mentősök nem hagyták. Betoltak a folyosóra, ahol már egy idősebb orvos is mellém lépett. Újabb világítás, fonendoszkóp, kopogtatás, további vizsgálatok.
- Hatalmas szerencséje van, ifjú hölgy - mondta aztán szemöldökráncolva. - Bár magam sem tudom, hogy csinálta, de enyhe agyrázkódáson, no meg néhány zúzódáson és horzsoláson kívül semmi baja.
- Igyekeztem, doktor úr - és már egy béna mosolyt is sikerült produkálnom. Még mindig meg voltam rémülve, de már kezdtem ocsúdni, és az orvos szavai is megnyugtatóan hangzottak.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.68 pont (22 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#5 vakon53 2016. 03. 20. vasárnap 10:37
Coryza, holvanmár a folytatás?!
#4 papi 2015. 08. 21. péntek 19:06
Egész jó, de hol a beígért folytatás?
#3 listike 2013. 05. 5. vasárnap 18:36
Itt sincs folytatás.
#2 sunyilo 2010. 08. 18. szerda 20:24
Jól kezdődik, folytasd!!
#1 Törté-Net 2010. 08. 18. szerda 00:00
Mi a véleményed a történetről?