A+ A-

Egy szomorú lány története

Évekkel ezelőtt megismerkedtem álmaim pasijával. Akkor még azt hittem, hogy ő a nagy ő. Kedves volt, romantikus, figyelmes. Le is vett a lábamról. Pár hét után összeköltöztünk. Nagy volt a szerelem, és én nagyon boldog voltam. Aztán összeházasodtunk. Én gyereket akartam, ő még nem. Azt mondta, hogy anyagilag meg akar erősödni, és jöhet a baba. Megértettem, és vártam. Heteket, hónapokat. Jól álltunk anyagilag, ezért úgy éreztem, előhozom a témát, mert az én drágám, azóta mióta először beszéltünk a gyerekről, mélyen hallgatott. Egyik este elérkezettnek láttam az időt, és megkérdeztem tőle, hogy mit szólna, ha teherbe esnék. Hát, a válasz az minden volt, csak az nem, amire számítottam. Felejtsem el az egészet, mert ő nem akar minden éjjel gyereksírásra ébredni, és különben is, miért erőltetem az egészet, amikor nagyon jól elvagyunk így is. És ezzel lezárta a témát. Attól a naptól kezdve megromlott a viszonyunk. Már nem közeledett felém, (gondolom attól félt, hogy terhes leszek) és már nem volt annyira kedves sem. Én türelmes voltam, és vártam, hogy majd minden megoldódik, és megenyhül az én drágám, de nem így történt.
Kezdtem elveszíteni a türelmem. Ő a munkájába temetkezett, alig volt otthon, én meg egyre boldogtalanabb lettem. Aztán döntöttem. Nehéz döntés volt, hisz szerettem, de becsapva éreztem magam, és nem bíztam már benne, mert a kapcsolatunk elején elhitette velem, hogy ő is akar gyereket. Elváltunk szépen, csendben. Hamar ment a dolog, alig két hónap alatt lezajlott a válás. Szüleim és barátaim mellettem voltak, de ez sem segített. Magam alatt voltam, ezért úgy döntöttem, hogy egy kis időre elutazom. Kinéztem egy gyönyörű, csendes kis helyet, és elutaztam.
Kora este érkeztem meg, és mivel tél volt, hamar sötétedett. A faház kulcsa a megbeszélt helyen volt. Beléptem a kis házba. Kellemes meleget árasztott a kandalló. Kimerült voltam, így lefeküdtem aludni. Reggel ébredés után úgy döntöttem, hogy körülnézek a környéken. A táj, ami fogadott, az maga volt a mese. Gyönyörű szép erdő, a deres fák szépen sorakoztak egymás mellett. Kispatak csörgedezett, őzek és vadnyulak futkároztak. És a levegő! Mélyeket szippantottam, és éreztem, ahogy az egész testemet átjárja a friss levegő. Két órája sétálhattam, amikor fázni kezdtem. Vissza indultam a kis házhoz. Beléptem, és egy hang ütötte meg a fülemet a konyhából.
- Szia! Leila vagyok! Gyere, főztem teát!
Leila a tulaj volt.
- Szia! - köszöntöttem.
Beültünk a kandalló elé, és beszélgetni kezdtünk. Leila gyönyörű nő volt, még női szemmel is. Hosszú, göndör fekete haj, barna szem. Magas volt és formás hosszú lábai voltak.
- Holnap, ha van kedved, megmutatom a környéket, és hogy mit érdemes megnézni - mondta.
- Az nagyon jó lenne!
- Akkor reggel találkozunk!
Elköszöntünk egymástól. Lezuhanyoztam, majd egy könyvvel a kezemben leültem a szőnyegre a kandalló elé. Pár oldalt olvastam, amikor elálmosodtam, így lefeküdtem.
Reggel korán ébredtem. Lezuhanyoztam, és épp csak felöltöztem, amikor kopogtak. Leila volt az.
- Jó reggelt! Jól aludtál?
- Jó reggelt neked is! Nagyon jól aludtam. Ekkora nyugalomban csak jól lehet aludni.
- Hoztam friss kenyeret. Együnk, és indulhatunk is.
Megreggeliztünk, és elindultunk. Leila gyönyörű helyekre vitt. Sokat sétáltunk, közben rengeteget beszélgettünk. Elmesélte, hogy évekkel ezelőtt elvesztette a szüleit egy balesetben, amit egy részeg sofőr okozott. Én is megnyíltam, és elmondtam, miért jöttem ide. Megértő volt, és ez jól esett.
- Menjünk vissza, mára szerintem elég volt a sétából! - mondta.
- Rendben, én is elfáradtam.
Elindultunk vissza. Ő elköszönt, és megbeszéltük, hogy majd másnap találkozunk.
Reggel találkoztunk, és az egész napot együtt töltöttük. Kirándultunk, beszélgettünk, sokat nevettünk. Nagyon jól éreztem magam a társaságában. Este beültünk a kandalló elé egy üveg borral. Iszogattunk, és rám tört hirtelen a magány. Jól éreztem magam Leilával, de a válás mély nyomokat hagyott bennem.
- Mi a baj? - kérdezte.
- Csak eszembe jutott, hogy miért is vagyok itt?! Ne érts félre, jól érzem magam, főleg a társaságodban, de néha rám törnek az emlékek.
- Ez természetes! Ha akarod, elmegyek! Majd találkozunk!
- Nagyon kedves vagy! Most tényleg egy kis magányra van szükségem!
- Oké! Már itt se vagyok! Jó éjszakát!
- Neked is!
Egyedül maradtam az emlékeimmel. Jól kisírtam magam, és éreztem, ahogy megkönnyebbülök.
Másnap reggel hiába vártam Leilát. Nem jött. És következő nap sem. Gondoltam biztos sok a teendője a családi vállalkozás miatt, hisz amióta a szülei meghaltak, egyedül vezette.
Eltelt három nap, és Leila még mindig nem jelentkezett. Kezdtem aggódni. Próbáltam felhívni, de nem volt elérhető. Nem értettem, miért nem jön. Úgy döntöttem, megkeresem. Egyszer említette, merre lakik, erdőn keresztül vezetett az út hozzá.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8 pont (38 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#4 sztbali 2017. 09. 23. szombat 23:35
Nagyon jó.
#3 listike 2014. 12. 10. szerda 19:26
Szép.
#2 zsuzsika 2014. 12. 9. kedd 15:59
Jó.
#1 Törté-Net 2010. 07. 20. kedd 00:00
Mi a véleményed a történetről?