A+ A-

Élet egy cseppje

Bevezető
Képzelj el egy élettel teli testet, amint egy rövidke pórázhoz van kötve. A testnek két választási lehetősége van. Vagy megtörik, ezzel eladva szabadságát és boldogságát,
vagy belehal a lánc okozta fájdalomba... Mégsem ez történt!...
Gondolatok
Miért várom a boldogságot?
Hiszen az, az embert csak megöli...
S honnan szedjek új szívet,
Ha ismét összetörik?
1. fejezet
Ülsz az autódban és megkérdezed magadtól: "Mit keresek én itt?" Azért a majdnem visszájára fordított visszapillantó tükörbe még egyszer belekukkantasz. A feszült csendet a mobilod éles csipogása töri meg. Ujjaiddal "kioldod" a billentyűzárat és látod, hogy az a fiú írt, akivel már napok óta szeretnél találkozni. Hogy miért? Azt magad sem tudod, hiszen egyszer sem láttad, és még csak a hangját sem hallottad soha, ráadásul kb. 130 km- re lakik tőled. Eszedbe jut, hogy az első félresikerült találkozás után, talán ez is romjaiba fog összedőlni és habár az üzenet mást ír, te mégis azt érzed, hogy most kéne hátat fordítani és elszaladni. Azonban valami mintha odatapasztott volna az üléshez, nem tudsz megmozdulni.
Aztán megfordul a fejedben az is, hogy talán ki se kéne szállni az autóból, hiszen ő is úgy lehet vele akár csak te, nem látott így nem is tud felismerni. Aztán meg ki fogja megtudni, hogy pont te voltál az, aki begyulladtál egy interneten megbeszélt randi előtt. A sors azonban teljesen mást tesz. Remegő kezekkel "kínzod" a telefon gombjait és válaszolsz, hogy már te is a helyszínen vagy. Nincs mit tenni, ha most gondolnád meg magad, csak a lelkiismereted lenne rosszabb, nem a közérzeted. Tehát erőt veszel magadon és bár kissé bizonytalanul, de elhagyod a "biztonságot nyújtó autót". Rettegsz a csalódástól ez tény, és ráadásul a szíved is úgy zakatol, mintha egy vesztőhelyre igyekeznél. Aztán elhalad melletted egy a "személyleírásnak" megfelelő autó. Próbálsz nyugodt maradni, és közben arra gondolsz, hogy egy kellemes és barátságos mosolyt, igazán meg kéne kísérelni, ráerőltetni az arcodra...
A kék autó egy idő után megfordul -biztosan rájött, hogy már elkerült téged- és kíváncsiságtól ittasan közeledik feléd. Hunyorítasz, próbálod még távolról eldönteni, hogy érdemes- e felhívni magadra az ismeretlen ismerős figyelmét, avagy úgy kell viselkedned, mint egy közönséges utcaropó. Megáll melletted az autó és kiszáll belőle egy "angyal". Egy nagyon kedves angyal, aki úgy mosolyog, mintha már ezer éve ismerne. Honnan tudta meg, hogy te vagy az akit keres?! Szóval kiszáll és elcsattan az első "csók". Mondanom sem kell, az az illat, az a kisugárzás, a magabiztos mozdulatok, a felkavaró szempár a magával ragadó lendület. Egyszóval máris szégyelled magad. Rettenetes zavarodban legszívesebben elbújnál, meg nem történtté tennéd már az első másodpercet is!
Sodor az esemény és ez a te hibád! Most már mindegy, az időt nem lehet visszafelé forgatni és persze a szívnek sem lehet "nem"- mel parancsolni! Már csak ez hiányzott! Szerelmes vagy! Ezt el kell fogadni!
Könny
Ha a füledhez emelnéd a szívem, hallanád
Ahogy a Föld bánata benne sikít.
Ha magadhoz ölelnéd a lelkem, éreznéd
Ahogy a feszültség majd szétfeszít.
Ha a szemembe néznél, látnád
A tüzet, ami felperzseli vérem,
S ha velem lehetnél, összeforrnánk,
S egy csepp lennénk a tengernek:
Bánat és Öröm könnyei!
2. fejezet
Habár boldog vagy, mégis ott van az a bizonyos kétely. Helyesen tetted- e, hogy eldobtál egy két éves kapcsolatot?... Vág az eszed! Nem olyan egyszerű kitépni a szívedből a múltat, egy kicsit felelősnek is érzed magad az "elhagyott" bánata végett. Félsz, mert a barátságot nem akarod elveszíteni, de ugyanakkor megtartani se. Végül is akkor jársz jól, ha megszületik a DÖNTÉS. Külön utakon könnyebb a feledés és az újrakezdés is! Telis teli vagy örömmel! Az új kapcsolatod komoly és megfontolt, pont olyan, amilyenné te is szeretnél válni. El tudod felejteni azt a sok rosszat, amit két év alatt olyan gondosan összegyűjtögettél, s helyette olyan sok jót és újat kapsz, hogy már- már attól tartasz, hogy tényleg egy angyallal hozott össze a sors. Na ne! Egy szárnyas palival?! Azt kérded: no és a távolság?!
Azt hiszem ebben a helyzetben te is úgy gondolnád, hogy talán még egy kicsit jó is, hogy létezik! Na nem azért, mert nem akarnád látni, de egy nehéz és boldogtalan kapcsolat után kell az a kis szünet, hogy önmagadra lelj, kicsit összeszedd önbizalmadat, átértékeld elpazarold éveidet és új célok felé tekinthess! Aztán a hétköznapi hajtás után jó a munkaszüneti napokon azt érezni, hogy vannak melletted, szeretnek, kiállnak érted. Jó hogy van, aki viszont tud szeretni, akit felelőtlenül és feltételek nélkül tudsz ölelni. Persze azt gondolod most, hogy ez nem megoldás, ha az ember szerelmes mindig többet akar. Persze, hogy többet akarunk de te, aki a szüleiddel élsz, kötöttebb vagy, mint az, akinek már saját fészke van. Neked nincs választási lehetőséged, ha csak...(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.75 pont (8 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#3 A57L 2015. 05. 20. szerda 05:37
Nem tetszett.
#2 papi 2014. 02. 1. szombat 09:27
Nem rossz
#1 Törté-Net 2010. 04. 19. hétfő 00:00
Mi a véleményed a történetről?