A+ A-

Az autószerelő

Új autót venni nagyszerű dolog. Az illata semmivel sem keverhető össze, a műanyag, a gumi és a fém keveredéséből áll elő a tökéletes "újautó szag".
Ezért is nagyon bosszantó, amikor alig háromezer kilométer megtétele után valami zajt hallasz, ami nem oda való. Minden kanyarnál nyikorog valami hátul, és ez egyre idegesítőbb.
Az ember nem azért választ japán autót, hogy mediterrán gyártmányokra jellemző hangok törjenek elő belőle három hónap után! Ha mégis ez történik, irány a szervíz és elő a garanciával.
Így tettem én is. Az időpont egyeztetés után egy kellemes tavaszi napon délelőtt álltam be a műhelybe. Az autóból kiszállva egyből leesett az állam a mester láttán.
180 centi, kb. 28 év, borostás arc, feketén göndörödő szőrszálak és villogó mosoly. Valamint egy legalább 18 centis vaskosfejű szerszám nagy bíborfejű makkal. Ez persze nem a gatyából lógott ki, hanem emlékeztem rá egy belvárosi szaunából. És emlékeztem akkori kíváncsi tekintetére is, kár hogy akkor nem egyedül voltam ott.
Szia, Karesz vagyok - szólt - azt hiszem már találkoztunk.
Én biztos vagyok benne - feleltem vigyorogva, miközben jelentőségteljes pillantást vetettem a sliccére.
És mivel szolgálhatok? Vagyis mit tehetek érted? - kérdezte egy hasonló pillantás után, immár ő is vigyorogva.
Sok mindent tehetnél, de most elsősorban az autó miatt jöttem - legalábbis reggel még így terveztem, gondoltam magamban
Vázoltam neki a problémát a nyikorgásról.
Ezt így sajnos nem tudom megmondani mitől lehet. El kéne mennünk egy próbaútra - mondta ki az általam már nagyon várt mondatot.
Örömmel - feleltem.
Szerencsére az autószalonok általában a városok szélére kerülnek, így nem egészen öt perccel később nyelvem már kéjesen körözhetett Karesz hatalmas makkján.
Egy kis erdei úton szálltunk ki az autóból és a kocsi oldalának dőlve hamarosan rá is térhettünk a lényegre. Kareszt a kocsinak lökve térdeltem le elé és bányásztam elő farkát.
Lassan, nagy nyelvcsapásokkal nyalogattam az eperformát. Gyönyörű, vaskos szerszám volt, sűrűn és sötéten göndörödő szőrszálakkal a tövében.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7 pont (43 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#4 deajk2008 2015. 06. 6. szombat 10:19
nagyon tetszett állt a faszom tőle
#3 gaborthefirst 2013. 05. 23. csütörtök 14:15
Egyetértek Virával. Viszont valahogy kiderülhetett volna mi nyikorgott, utálatos egy dolog főleg új autónál.
Nagyon bírom a stílusodat Mikrohullam, bejövős, k@rva jól írsz! smile Ez a történet nekem egy kicsit rövid, de élvezetes volt. 9 pont. Kösz, üdv!
#2 v-ir-a 2009. 06. 20. szombat 21:21
kár volt a végére az a kérdés
#1 Törté-Net 2009. 06. 4. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről?