A+ A-

Alma

Az autóból kiszállva, pár lépés megtétele után a saját boltom kirakata már a látómezőmbe került a vidéki nagyváros sétálóutcájának ellenkező ívű kanyarulatában, ahol a világítás abban a pillanatban kezdett felvillanni. A kirakatban parókás, festett arcú bábuk álltak egymás mellett, közrefogva egy ott ülő harmadik társukat, felvonultatva az idei év fürdőruha és fehérnemű slágereit. Az üzletet négy éve nyitottam és a saját lábon állás azóta, ha nem is töretlenül, de működik. Nem vagyok rászorulva sem a szüleim pénzére, sem a főnököm jóindulatára, a magam ura vagyok, az ezzel járó összes jóval és nehézséggel együtt.
Beléptem a bejáraton, amire alkalmazottam felkapta a fejét, udvariasan letette a Story magazin aktuális számát, majd kicsit erőltetettnek tűnő mosollyal a száján felállt az asztal mögött. Szemmel láthatóan rohadtul unta már a napot, így háromnegyed hatkor, zárás előtt.
- Szia Henike, mi újság? - kérdeztem.
- Szia! Volt itt Barna, hozott fürdőruhákat a rendelés szerint, de van egy-két tétel, amit nem tudott már adni - válaszolta
- Jellemző, nyár van. Volt ma valami érdekes? - kérdeztem.
- Semmi különös, csak a szokásos.
- Ok, akkor zárjunk, rögtön hat óra van, sietnem kell!
- Rendben, leszámolom a kasszát!
Heni a pénztárgép ide vonatkozó billentyűkombinációit alkalmazva kinyomtatta a napi zárást. Szőkés-barna, hosszú, vasalt haját néha hátrafújta a szája sarkából, miközben leszámolta a pénzt, ami forintra stimmelt. Elnéztem a mozdulatait, amiben benne volt a csütörtök minden elmúlt perce, a várakozás, hogy otthon legyen végre, vegyen egy forró fürdőt, megsimogathassa a Berci névre keresztelt macskát és bekapcsolhassa a tévét, miközben a korábban megrendelt kínai kaját házhoz hozza a futár. Ő kinézetre és gondolkodásra a mai kor elvárásainak maximálisan megfelelő lány, aki lényéből kifolyólag ismer mindenkit a városban, akit érdemes. Természetesnek veszi, hogy szoliba és műköröshöz járni kell, még ha a fizetése nem is mindig engedi, igényesnek kell lenni az utolsó papucsválasztásnál is, mert komoly következménnyel jár a mulasztás és tudja, mikor ki az, aki segíthet neki, ha éppen bajba kerül. Él a saját kis világában, egy harmadik emeleti albérletben, amit szülei finanszíroznak.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.22 pont (23 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#9 listike 2014. 10. 3. péntek 08:19
Balfácán. A testvérénél érdeklődhettél volna.
#8 A57L 2014. 02. 13. csütörtök 06:24
Nem rossz.
#7 papi 2013. 08. 23. péntek 07:18
Nagyon tetszik
#6 v-ir-a 2012. 01. 29. vasárnap 22:57
nagyon jó...
#5 Lemon Orange 2009. 04. 22. szerda 01:26
Még mindig tetszik. Csak már olvastam. Ha még van hasonló, oszd meg velünk!
#4 Ubesz 2009. 04. 17. péntek 00:04
jujj de jó volt. Ultra választékos már már anatómialilag leirt részletek, szeretem az ilyesmit! :D
#3 Olvasó 2009. 04. 16. csütörtök 12:34
9,5 csillag, az "arcfélteke" miatt.:)
#2 pisti47 2009. 04. 16. csütörtök 10:33
Hiába, az ilyen cizellált fogalmazásra, történetre mindig sokat kell várni. Írj sokat, 10 pont.
#1 Törté-Net 2009. 04. 16. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről?