A+ A-

A vadász - Egy új élet kezdete

Veronika némán ült a vonat puha ülésén és az ablakon keresztül bámulta a hófödtetájat és a lágyan hulló hópihéket. A gőzmozdony hangosan sípolva és pöfékelve húzta maga után a kocsikat. A fiatal lányt megnyugtatta a gyönyörű hegyek látványa a horizonton. Óvatosan utastársára pillantott. A kabinban utazó másik lány nagyjából annyi idős volt, mint Veronika. Ám haja barna volt és a háta közepéig ért eltérően Veronika szőke vállig érő hajától. Valamivel magasabb is volt nála és arca azt sugallta, hogy jóval tapasztaltabb is. Csak az járt a lány agyában hogy hogyan ismerte meg Victoriát ezt a gyönyörű lányt. Még minidig tisztán látta maga előtt az eseményeket pedig annak már majdnem egy éve volt, hogy azok megtörténtek.
Az elmúlt tavasz derekán a London Hírlap szerkesztője magához hivatta az akkor huszonöt éves riporter lányt. Veronika alig pár hónapja dolgozott még akkor a férfinak. Amikor apja meghalt kénytelen volt abbahagyni az egyetemet, hogy eltartsa magát és beteges édesanyját. Ezért állást keresett, mint riporter és fotós. Ám tapasztalatlansága miatt sehol sem alkalmazták. Pár képe megjelent néhány újságban és néha cikkek írására is felkérték, de az ezért kapott pénz még arra sem volt elég, hogy megtömhessék a hasukat. Aztán jött a tél és az édesanyja tüdőgyulladást kapott. Ám ekkor felcsillant egy reménysugár a fiatal lány előtt. London legolvasottabb lapjának szerkesztője Mr. Harly felfigyel a fiatal skót lány képeire és cikkeire és felvette riporternek. Hamarosan dúskáltak a pénzben ám a lesoványodott édesanyának már túl késő volt. Egy hideg és sötét decemberi napon öröklétre szenderült. Veronika ezután minden erejét a munkájába fektette. Elvesztette a barátait, a családját, mindenkijét. Csak a munkája maradt.
- Nos Mrs. O'Dell! - kezdte Mr. Harly. - Lenne itt önnek egy különleges megbízás.
- Mégpedig? - kérdezte a lány kíváncsian.
- Hallott már az idei basingstokei vadászaton történtekről?
- Nem... Miért? - csodálkozott a lány. Ez lenne az a különleges megbízás? A királyi vadászatokon sohasem történik semmi érdekes.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.38 pont (29 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#6 listike 2014. 12. 7. vasárnap 12:20
Ygy, hogy nem folytattad, értelmetlen. 1pont.
#5 A57L 2013. 12. 14. szombat 06:05
Elmegy.
#4 Ubesz 2008. 12. 29. hétfő 14:56
Sci-fi erotikus regény olyan ritka, ne kedvtelenitéstek el! ha egy kicsit igényesebb lesz a szöveg tök jó is lehet!
#3 sihupapa 2008. 12. 23. kedd 20:25
majd meg látjuk mi sülki belöle
#2 pisti47 2008. 12. 23. kedd 03:52
Nagyon zavaros és rengeteg tévesztéssel egy zagyvaság. Szerintem egy nyolcadikos irománya. Kár.
#1 Törté-Net 2008. 12. 23. kedd 00:00
Mi a véleményed a történetről?