A+ A-

Érettségi találkozó

Egyáltalán nem örültem a dolognak.
A feleségem bejelentette, hogy vendégünk lesz, még pedig egyik osztálytársa, aki a reggeli busszal érkezik s ki kell,hogy menjek elébe az állomásra. Na tessék, még vasárnap sem lehet egy nyugodt napja az embernek!
Ez azért nem volt akármilyen vasárnap, mert a nejem és egykori iskolatársai ezen a napon tartottak érettségi találkozót s nem lehettem ünneprontó, így hát nem szóltam egy szót sem. Csak annyit kérdeztem, hogy legalább "meglőhetős-e" az az osztálytársnő. Hát, mondta, valószínűleg igen, mert már a harmadik férjétől vált el nemrégen. Na, de mindjárt mutatok róla egy fényképet. Azzal elővett egy nem tudom hanyadikos osztályképet s rámutatott egy lányra, akiről mindent el lehetett mondani, csak azt nem, hogy szép: nagy száj, nagy orr, apró szemek, seszínű haj, ráadásul még egy csepp szemölcs is éktelenkedett az arcocskáján. Na, szóltam, nem csodálom, hogy a férfiak sorra elhagyták. Honnan tudod te azt, volt a felelet, nekem éppen is azt írta, hogy ő rugdosta ki a férjeit. Ám legyen, hagytam rá, nekem ugyan teljesen mindegy. Arra gondoltam, hogy ha netán tovább elhúzódna a vacsora s nem érné el az utolsó buszt, akkor nálunk alhatna. Elment az eszed? - szóltam felháborodva. Ugyan hol akarod altatni ebben az egyszobakonyhás lakásban? Talán az én ágyamban? Éppen ott, vágott közbe az oldalbordám, te pedig egy éjszakára meghúzhatnád magad a konyhában. Két széken, mi? Abból ugyan nem esztek, kiáltottam felháborodva, én az én ágyamat nem adom s kész!
Szóval, majdnem összevesztünk s a végén nem is tudom, hogy miben állapodtunk meg. Nekem egyre az járt az eszemben, hogy a logikátlan női észjárás újabb iskolapéldájával van dolgom. Ha egyszer nincs hely vendég számára, akkor nincs hely, hogy lehet ezt nem felfogni? (Főként amikor ilyen randa nőről van szó.) Dehát padtársak voltak s igazán megérthetném ... Különben is rendes lány, majd meglátom, hogy nem is olyan csúnya, amellett ő volt a legjobb tornász az osztályban.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.94 pont (90 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#5 Andreas6 2015. 03. 22. vasárnap 19:04
Nagyon tetszett.
#4 listike 2014. 02. 16. vasárnap 19:24
Jó volt.
#3 feherfabia 2014. 01. 25. szombat 06:35
8P
#2 A57L 2013. 09. 5. csütörtök 04:47
Elég jó.
#1 Törté-Net 2008. 11. 17. hétfő 00:00
Mi a véleményed a történetről?