A+ A-

Téboly 1. rész

Csak erős idegzetűeknek!
Hisztérikus sikoly hasított a kertváros verőfényes, júliusi délelőttjének csendjébe. Kiindulási helye, a környezetéhez képest szolidnak mondható ház teraszra nyíló nappalija volt. Pontosabban a nappaliba belépő ifjú hölgy torka. A dohányzóasztaláná1 ez idáig békésen cigarettázó férfi döbbenetében elejtette a kezében tartott poharat. Tartalma szétfolyt éktelen foltot hagyott a padlószőnyegen. A sikoly tulajdonosának öltözéke mindössze egy fehér férfiingből és sportcipőből állt. A hölgy meglehetősen feldúltnak tűnt, rendkívül szép arcára és buja gondolatokat ébresztő alakjára mindemellett méltán büszke lehetett.
- Mi ütött beléd? - nézett rá megütközve a férfi. Felállt asztaltól, lehajolt, felvette a leesett poharat. - Elment az eszed? Mit visítozol!?
A sikolyból szinte észrevehetetlen átmenettel lett érthető szöveg:
- Takarodj innen, te görény! Most, azonnal takarodj ! Nem bírok rád nézni, te hernyó! - sivította a nő. - Azt hitted a végtelenségig bírom? Te... te... - és itt egy pillanatig az ideillő szót kereste, majd jobb híján így folytatta: - Te szemét!
- Mi bajod van velem? Próbáld meg végre értelmesen...
- Értelmesen? Igen?... Na, jól Hogy van a kis Puncuskád mi!?
Azt hitted, hogy nálam soha nem telik be a pohár - harsogta Róza, mert hogy így hívták e tomboló tüneményt -, nekem mindent el kell tűrnöm, mert te úgy akarod, igen? - és hogy nyomatéka is legyen szavainak, a férfihoz vágott egy szépen kidolgozott cseréptálat. A derekán találta el.
- Mit üvöltesz?... Meg lehet ezt beszélni emberi módon is... ­igyekezett lehalkítani őt Imre, de azért a biztonság kedvéért belebújt nem rég levetett cipőjébe. Zöld vászon nadrágot és atlétát viselt, percekkel korábban érkezett meg néhány napos vidéki útjáról. Éppen csak leült néhány korty italra a nappaliba, abban a hiszemben, hogy Róza, a felesége még alszik és nem akarta felzavari. Tévedett, az asszony nagyon is ébren volt.
- Emberi módon ?!?! Veled? Veled, te mocskos disznó? Takarodj ki innen! Ne mondjam még egyszer, mert megbánod, te rohadék!! - sikította. Felkapott egy közel félkilós ezüst cigaret­tatartót és a férfi felé hajította. Imre jó reflexén múlott csupán, hogy elkerülte a kellemetlen találkozást vele. Rájött, hogy résen kell lennie, ha sérülés nélkül akarja rendezni ezt az affért.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.29 pont (28 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#5 feherfabia 2015. 10. 1. csütörtök 06:20
Közepes!
#4 A57L 2014. 10. 19. vasárnap 15:26
Jól indul.
#3 listike 2014. 07. 8. kedd 12:09
Nagyon jó.
#2 papi 2013. 08. 11. vasárnap 19:10
Nem rossz
#1 Törté-Net 2008. 10. 17. péntek 00:00
Mi a véleményed a történetről?