A+ A-

A humor rabjai

2006. március 31. - Quebec - Loreal vegyipari kutatóközpont
idő: 9.14
(412-es szoba)
A vész villogó lámpa szabályos periódusokban színezte baljós skarlátfénybe a kicsi, számítógépekkel és üvegcsékkel telített termet. A monitor képernyőjén szemrehányóan motoszkált egy "Szivárgás" felirat, mögötte kódjelek és laboratóriumok számai. Doktor Philip Lakatosh-t, a magyar származású, 41 éves, ambiciózus vegyészmérnököt minden bizonnyal a guta ütötte volna, ha tudomást szerez a vészhelyzetről. Philip azonban aludt.
A folyosón el-elcsörtető lábak dobogása hallatszott, majd az is elcsendesült.
Idő: 8.00
(B-laboratórium, a H.U.M.O.R. projekt kutatórészlege)
A hatalmas, szilikontömítéses zsilipajtó ajtó gyanakvó szisszenéssel húzódott félre a termetes huszonév körüli, fehérköpenyes férfi előtt. A nyomasztóan higénikus, tojásszínű teremben három nő tartózkodott. Biológusok; fiatal, ápolt külsejű mind - hiába a cég ad a látszatra. Az egyik, egy feketehajú, kontyos, kérdő mosolyt biccentett az idegen férfi felé, szépívű szemüvege mögül végigmérve a férfit.
"Biztosan a prof.-hoz jött." - gondolta a széles vállú magabiztos köszönéséből ítélve majd visszamerült a munkájába.
A férfi komótosan elhelyezkedett az egyik számítógépnél, és töretlen mozgással egy apró pendrive-ot nyomott a csatlakozóba. Halk berregés hallatszott, ahogy a nagyteljesítményű gép szomjas ember szenvedélyével magába szívta a vírust.
A folyamat elindult.
A vírus gépi precizitással felülírta a rendszer védelmi mechanizmusát, és a paramétereket végzetes értékekre állította. A megfertőzött őrprogram vészjelzése azonban néma maradt, a mit sem sejtő kutatók legfeljebb véletlenül lokalizálhatták volna a hibát időben.
Sylvia, aki a szemközti gépen dolgozott, koncentrálóképességének különös csökkenésére lett figyelmes. Épp egy kísérletet szimulált a gépen, a kiértékelt adatok azonban most nem azt az elmélyült töprengést váltották ki belőle, mint szokásosan. Ahogy végignézett a száraz számokon, az egész teste libabőrös lett, lábszárában apró remegés futott végig. Milyen különös, kellemes érzés olvasni ezeket a számokat. Leginkább a kilencest. Mi? Most komolyan azon gondolkozik, milyen szexi a kilences?
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.6 pont (15 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#4 zsuzsika 2015. 02. 6. péntek 07:56
Nagyon-nagyon gyenge.
#3 papi 2013. 12. 12. csütörtök 07:47
Ne folytassa kérem.
#2 genius33 2013. 03. 26. kedd 09:29
Ez miez?
#1 Törté-Net 2008. 07. 23. szerda 00:00
Mi a véleményed a történetről?