A+ A-

Boldogságot keresve 1. rész

Csuromvizesen egy hatalmas utazótáskával egy lány szállt fel a buszra. Hosszú, vöröses barna hajából csöpögött a víz. Amint megvette a jegyet, a buszsofőr már indított is. Az első kanyar hirtelen jött, a lány alig tudott megkapaszkodni az egyik ülésben, hogy el ne essen. A busz tömve volt, az elöl ülők elmosolyodtak Nem volt túl sok üres hely, kiszúrt egyet középtájon. Pár másodperc múlva egy a huszasévei közepe felé járó fiú mellett találta magát.
- Hello - mondta meglepetten a fiú.
- Jaj, szia. Ugye volt nem foglalt? - a lány nem is érzékelte, hogy ül valaki mellette, gondolatai teljesen elterelték a figyelmét.
- Nem, nem volt. Hová mész?
- Haza - mondta a lány néhány másodperces késéssel. Lassan kezdett a fiúra és a szavaira figyelni. Hangja mély, kellemes hangzású volt, fekete hajú, barna élénk szemű és ülve is magasabb volt, mint a lány.
- Szépen eláztál.
- Ne is mondd, nem gondoltam volna, hogy ilyen eső lesz. Az esernyőmet pedig természetesen a kollégiumban hagytam - a lány először nem is értette, mire gondol a fiú, mikor aztán rájött, hogy hajából csak úgy csöpög a víz. Utazótáskájából egy kis törülközőt vett elő, mellyel áttörölte nedves haját - Mire hazaérek, megszárad.
Mire a busz kiért a városból már beszélgettek, észre sem véve a külvilágot, a viharfelhők után előtörő napfényt és a tájat melyen közös útjukon haladtak. A lány egyszercsak azon kapta magát, hogy úgy érzi, az a fájó seb a szívében, mely még alig volt két napos, mintha a gyógyulni kezdene. De nem, ez lehetetlen, gondolta magában. Két nappal azelőtt úgy érezte meghasad a szíve és többé senki fiának nem lesz benne hely. Hirtelen valami csengő szólalt meg benne. Kinézett az ablakon és látta, közelednek az otthonához.
- Annyira beszélgetünk, hogy majdnem nem vettem észre, hogy mindjárt hazaérek - mondta.
- Minden gondolatodat lefoglalom? - mondta a fiú, aki az elmúlt percekben kicsit flörtölősebb hangnemre váltott.
Igen, talán ő jó lenne erre a célra. De nem használhatok ki senkit. Tudom milyen nagy fájdalmat lehet okozni.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.28 pont (25 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#3 zsuzsika 2016. 02. 4. csütörtök 10:01
Nem rossz.
#2 papi 2013. 08. 4. vasárnap 16:51
Nem rossz, folytasd
#1 Törté-Net 2008. 06. 13. péntek 00:00
Mi a véleményed a történetről?