A+ A-

Hideg téli este

Egy hideg decemberi estén hazafelé igyekeztem a röplabda edzésemről. Igyekeztem, mert tudtam, Ő már otthon vár rám. Több mint két hete nem láttuk egymást, külföldre szólította a kötelesség, a munkája, a foci. Mindketten sportemberek vagyunk, így találtuk meg egymást. Már a gondolatára felforrt ereimben a vér. Emlékezetembe beégett az a néhány perc. A szervezet vezetőjéhez voltam hivatalos a szerződést aláírni az új csapathoz. Benyitottam az ajtón és ott volt Ő. Szerelem első látásra. Boldogságomat tetézendő, hatalmas pelyhekben kezdett el esni a hó. Hangosan felnevettem, és széttárt karokkal megpördültem, nem törődve a többi járókelővel.
Ahogy közeledtem a lakásomhoz, szívem egyre hevesebben vert, dobbanásait hallani véltem még az utca zajai mellett is. A dübörgés megkétszereződött, mikor ismerős autót pillantottam meg az utca végében. Tehát már itt van. Tényleg itt van. Megkétszereztem lépteimet, a lépcsőházban már rohantam felfelé. Aztán az ajtó előtt megálltam egy pillanatra, de légszomjamat csak nem sikerült enyhítenem. Teljesen a viszontlátás hatása alá kerültem. Megpróbáltam minél halkabban kinyitni az ajtót és besurranni. Már éppen a cipőm és kabátom vettem le, mikor megjelent a nappali ajtajában.
- Itt vagy végre - szólt tengermély hangján, ami azon nyomban elkocsonyásította térdeimet.
Végig mértem egyszer, majd még egyszer és ismét nem tudván betelni a látványával. Sötétkék farmert viselt, hozzá a jól ismert barna csíkos inget, amitől az érzékeim szerteszét ágaznak. Ő is valahogy hasonló képpen méregetett, pedig az én viseletem egy egyszerű melegítő együttes volt és félre csapott copfom. Megindultam felé, ő is felém; az előszoba közepe táján találkoztunk össze. Úgy öleltük-csókoltuk egymást, mintha hónapok óta nem találkoztunk volna. Majdnem elvesztettük a fejünket; tudtam hogy még nem szabad. Gyengéden eltoltam magamtól.
- Várj még - kértem. - Az öcskös bármikor megjöhet. Mára ígérkezett az új számaival.
Végszavaimra megszólalt a csengő. Nagyot sóhajtott, csókot lehelt a nyakamra és indult ajtót nyitni. Nagy levegőt vettem, rendeztem vonásaimat és a táskámat becipeltem a szobámba. Láttam, hogy van egy szépen csomagolt doboz az ágyamon. Melegség áradt szét bennem. A sok találkozó mellett még arra is jutott ideje, hogy nekem hozzon valamit. Kipakoltam gyorsan a táskámból és csatlakoztam hozzájuk a konyhában.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.4 pont (10 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#3 papi 2015. 08. 14. péntek 13:02
Nem nagy szám
#2 listike 2014. 03. 12. szerda 06:21
Szép történet.
#1 Törté-Net 2008. 05. 14. szerda 00:00
Mi a véleményed a történetről?