A+ A-

Ékfoltos Picasso-hal

- Jól van... jól van... a beefsteak porhanyós, a bicepszem feszes, a koktél hideg, a tengerpart forró. Jól van...-állapította meg félhangosan Kekoa Alamonuku egy Honolului étteremben.
Mint valami illedelmes európai úr villával és kanállal ette az új amerikai népeledelt, az új álat, a fehér bálvány: a marha fekete húsát. Már csak a frakk hiányzik...pingvinruha...de mi az a pingvin? Mellette egy akváriumba Humuhumu-nukunuku-apua'a halak úszkáltak. Nagyon szép állatuk véleménye szerint, legkevdesebb dolog bennük, hogy egy óra alatt meggazdagítják a helyieket. Mikor az üvegfenekű hajó elhalad egy pár fölött és a kísérő elkiáltja magát: Humuhumu-nukunuku-apua'a ! Addigra a hal már el is úszik.
A turisták természetesen nem tudják lefotózni, így megkérik, hogy forduljanak vissza, hogy megnézzék a humulumiizéhalat. Mikr ismét elhaladnak egy pár fölött az idegenvezető elkiáltja magát: Humuhumu-nukunuku-apua'a! De mire a turista kattintana, nagy drága japán gépével, addigra már elmennek. El. Mire megkérné, hogy menjenek vissza, az idegenvezető a mindenttudók kedves mosolyával néz rájuk és közli velük, hogy lejárt az idő, ismét be kell fizetniük, hogy megláthassák a mesehalat: a Humuhumu-nukunuku-apua'a -t!
Letette az eszközöket, majd szalvétájával körültörölte szőke borostás arcát. Felállva és kimenve az étteremből gyakran akadt meg a nők tekintete az itt ritka tejszőke hajon, mely egy olyan arcot borított vékonyan, mely igen sokszor incselkedett a Nappal, melynek eredményeképp elpirult...az ő lebarnulós valójában.
A dokk. A hajó. A dohány. Már messziről látja, hogy ez ismét egy jó menet lesz. 4 hawaii helyben kapható ing, áh ez acsak itt csak nálunk szöveg nagyóóón bejön. Tehát kapásból van 50 dollárja egy ingre. Szép. És az a nő ott, hmmm micsoda karóra. Ilyen értékes időt csak teli pénztárca néz.
Kekoa így mosolyogva köszönti az utasokat, s feltessékeli őket az üvegfenekű hajójára. Körülbelül egy csónak és egy vitorlás hajó csúf frigyéből született fattyú-úszóalkalmatosságnak leírható bárka, kis kabinnal és kilátással a világos égre és a sötét mélybe.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 4.1 pont (10 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#3 listike 2014. 10. 10. péntek 15:44
Elmegy
#2 papi 2013. 06. 7. péntek 05:16
Nagyon jó
#1 Törté-Net 2008. 02. 19. kedd 00:00
Mi a véleményed a történetről?